Kävimme myös viime perjantaina ystävien kanssa testaamassa ensimmäistä kertaa Ravintola Pastiksen. Se on aika lähellä työpaikkaani, joten olen mennyt siitä useasti ohi, mutta ei ole vielä tullut käytyä edes lounaalla. Ruoassa yhdistyy ranskalaisen keittiön rehdit & selkeät maut ja tietenkin parhaat raaka-aineet. Paikkaa pyörittää sama porukka kuin Murua, joten ei varmaan tarvitse sen ihmeemmin pohjustaa tätä :)
Ennen illallista kävimme kuitenkin drinkeillä pitkästä aikaa Tornin Ateljee baarissa. Se sopiikin hyvin kesään - sieltä oli ihanaa katsoa kotoista Helsinkiä kattojen yli.
Illallisen aika.
Pastiksen ulkoseinän vitriini on täytetty viinipullojen korkeilla, hauska! |
Keittiön vierestä löytyy myös istumapaikkoja baaritiskin ääreltä, johon voi ehkä mahtua ilman varaustakin? |
Ravintolasalin tunnelmaa ennen paikkojen täyttymistä. |
Alkupalaksi oli ihan pakko ottaa etanoita, vaikka myös tartarpihvi houkutti.
Etanat oli kuorrutettu Roquefort-juustolla. |
Talon makkara varhaisperunasalaatin ja samppanjakaalin kanssa kuulosti hyvältä ja sitä se olikin. Myös entercote oli kuulemma parasta, mitä oli hetkeen syöty.
Annokset olivat kivan tuhteja. |
Emme voineet vastustaa lisukkeena tryffelisuolattuja maalaisperunoita. |
Jälkiruoaksi Crème brûlée, jota oli raikastettu sitruunalla.
Lasku tuli hauskassa retro-peltipurkissa. |
Paikka oli oikein kiva kokemus. Palvelu oli rentoa, mutta erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Sama tarjoilija taisi viihdyttää meitä myös Murussa. Kesälistalla ei ollut valmista menuta, mutta sitäkin pitää ehdottomasti käydä testaamassa syksyllä ja ehkä jo aiemmin noita listan muitakin vaihtoehtoja. Täydellinen paikka rentoutumiseen ja hyvästä ruoasta nauttimiseen!
Kivan kuuloinen paikka, kiitos vinkistä, tämä pitää laittaa muistiin! :)
VastaaPoistaOikein kiva paikka, tunnelmallinen ja ruoka oli hyvää! Kannattaa testata!
PoistaTestiin menee, kiitos! Nälkähän tässä tuli noita ruokakuvia katsellessa.
VastaaPoistaSuosittelen, oikein kiva!
PoistaOi kun näytti hyvältä, namskis! Tuonne täytyy päästä pian :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti testata, herkullista ruokaa! Minulla on muuten se Yume vielä testaamatta.
PoistaSitäkin suosittelen ehdottomasti testaamaan, etenkin sitä hot stone-juttua ;) Mutta skippaa alkudrinkit, ne eivät olleet kovin kummoisia!
PoistaTuo hot stone kuulosti hauskalta! :)
PoistaHih, onpas tuttuja kuvia! ;) Ja samat entercote, tryffeliranut ja makkara meni kyllä viimeaikojen ravintolaelämyksissä kärkikastiin meidänkin mielestä! Mennään toistekin! :)
VastaaPoistaKappas, hauskaa :) Nuo olivat kyllä hyvä setti!
PoistaOnpa ihanat näköalat ;) Hyvältä näyttää.
VastaaPoistaUsein tuolla on aika ruuhkaista ja ahdasta, mutta kannattaa ehdottomasti koittaa päästä nauttimaan noista maisemista! Helsingistä puuttuu hyvät drinkkipaikat, joissa olisi mukava istuskella...
PoistaAjattelin viikonloppuna tehdä myös creme bruleetä ja voisinkin tehdä 2 satsia joista toiseen lisätä sitruunaa.
VastaaPoistaNiin kiva tämä korkkiovi-kuva on, että piti ihan avata perinteinen pöytäkone, jotta paremmin näkee.
Muistanko väärin, mutta joskus oli/on saman niminen/tapainen ravintola, joka on erikoistunut jälkiruokiin...
t yks kakkuhirmu
Kuulostaa hyvältä, se poltin taitaa olla ainoa keittiövempele, mitä meillä ei ole... Siksi omat testit ovat jääneet.
PoistaPostresia on ainakin kehuttu jälkkäreistä.
Kiitos, se se oli.
PoistaMä sain polttimen, tai meillä sitä sanotaan liekinheittimeksi kerran tuliaiseksi. Oltiin pari krt syöty jälkkäriä ravintolassa ja seuraavan kerran kun mies lähti työmatkalle, sain sen tuliaiseksi. Oli tarpeeksi suora vihjaus, jopa mulle.
Mennään kohta tyttöporukalla syömään, voisinkin ehdottaa tätä Postresiaa.
Hyviä nimityksiä :)
Poista