Pääsin töiden puolesta jokin aika sitten erikoiselle illalliselle, jolla esiteltiin, miten gourmet-ruokaa saa valmistettua kahvinkeittimellä. What?!
Jutun taustalla on savolaiset kaverukset, jotka ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän hieman erilaisen kokkailukonseptin. Nyt Moccamaster-mestarit ovat koonneet vinkit ja reseptit keittokirjaan, jossa esitellään, miten valmistaa erilaisia kolmen ruokalajin menuita kahdelle, kahvinkeittimellä.
Kuka olisi arvannut, että tällainen monitoimikone löytyy valmiina keittiöstä?
Ajatus kuulostaa kieltämättä aluksi hieman erikoiselta, mutta esittelyn jälkeen voi sanoa sen toimivan. En tosiaan ole ajatellut, että vesipannun kuumassa vedessä voisi kypsyttää sisäfileen tai lohen parissakymmenessä minuutissa ;)
Katso, jos et usko - alla kuvia todisteeksi ja konseptin nettisivuilta löytyy lisää kuulumisia ja videoita. Itse ajattelin kirjaa lahjaideaksi parille hifistelijälle, joilla on jo kaikkea.
Tässä kuvia kokkailuista, ja hyvää oli!
Keittiömestari Aki Hiltunen esitteli kirjaan koottujen reseptien toteutamista käytännössä |
Liekitystäkin kokeiltiin, ja se kyllä toimi (ei kotona testattavaksi) |
Lopputuloksena sisäfileetä ja porkkanapyreetä |
Kampasimpukat paistuivat oikein kauniisti vastuksella |
Tekijöillä on toki pilkettä silmäkulmassa |
Pannussa kypsyy tasaisesti myös lohi tai ankka |
Lohi à la Moccamaster |
Kokkailuelämyksen lisäksi myös tila oli minulle uusi tuttavuus. Tilaisuus pidettiin Kokkikoulu Espassa, jossa voi myös järjestää illan kokkailemalla yhdessä paikan kokin kanssa ohjatusti ja nauttia illan päätteeksi yhdessä tehty illallinen. Paikka sijaitsee Kappelia vastapäätä sisäpihalla, josta näkee hienosti ydinkeskustan katot.
No huh mikä idea, ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen..Mutta osoittaa tiettyä luovuutta;-)
VastaaPoistaOsoittaa ehdottomasti luovuutta ja rohkeutta - pisteet siitä! Ja toki myös hyvän ruoan ja nautiskelun suitsuttamisesta :)
PoistaAikamoista kekseliäisyyttä!!!
VastaaPoista-H
Säkin voit kokeilla, kun ei ole kahvinkeittimelle muuten niin paljon käyttöä :)
PoistaHerää vain kysymys että kuinka mielissään itse kahvipannu on tästä kaikesta.. Vois kuvitella ettei ehkä oo mitenkään hellävaraista tuollainen :P
VastaaPoistaTommi Prami laittoikin tuosta kommenttia. Ilmeisesti kirjaa varten kokkailut ja kokeilut on tehty tuolla keittimellä, joka esittelyssäkin oli mukana... Ja kuulemma sen on saanut aina putsattua ihan kahvinkeittokuntoon;)
PoistaKeitin ja sen pannu kestää kyllä (Jos laadukas) kuhan kattoo, että mitä tunkee sinne vesisäiliöön... Testattu on :D
VastaaPoistaHyvä kuulla testaajien vinkkejä, kiitos! Niin sinne ylös vesisäiliöön ei varmaan kannata laittaa muuta kuin pelkkää vettä... :)
PoistaÖljyt ja mausteet osiin, jotka voi pestä (pannu, suodatinpussin teline), vai mitä?
Mitä ihmettä?! Ha ha, ihan paras :D Kiitos kun jaoit meidän kanssa, M!
VastaaPoistaKaikkea sitä pitää kokeilla, saat tästä hyvän jutun kerrottavaksi kekkereillä ;)
PoistaHah mikä idea, aivan loistava! :D
VastaaPoistaNiinpä, miksi ei :) Tuolla taidolla voi brassailla.
PoistaOlen nähnyt jutun tästä eräässä toisessa blogissa ja ensireaktio oli leuan putoaminen noin viisi senttiä, mutta uskottava se on, tämä toimii.
VastaaPoistaJoo, tuo pitää kyllä nähdä (ja maistaa), jotta sen uskoo ;)
PoistaPakko myöntää, että mua kyllä vähän öklöttää tämä - ruoalla ei saa leikkiä. ;)))
VastaaPoistaTulee jostain syystä vähän mieleen se tv-mainos, jossa mainostettiin jotain pikaputsaria (siivousaine spraypullossa), että sillä tulee niin puhdasta että suoraan pystyi syömään tyyliin tiskipöydältä tms.
Gloria
No se on totta, että ruoalla ei saa leikkiä. Mutta tuossa kokit tekevät oikeaoppisesti ruokaa, niin homma pysyy kuitenkin tyylikkäänä ja asiallisena ;)
PoistaJa yllätyin, että vesikannussa valmistaessa liha kypsyy nopeasti ja siinä säilyy myös mehukkuus, joka paistaessa helposti kärsii...
;)
Kjiäh, itte olen vaan keittänyt kahvinkeittimen pannussa nuudeleita ja siis kahvinkeitin soveltuu tosi kivasti myös säärivahan lämmitykseen...pysyy kivasti pehmeänä ja tasaisen lämpöisenä. :P
VastaaPoistaHauskaa, että olet kokeillut tuota keittämistä! Mielenkiintoinen ja luova ratkaisu myös tuo vaha - helpottaa varmasti käsittelyä :)
PoistaKyllä vain, kätevästi toimii kaffemasiina säärivahanlämmittimenä kun keittelee pannullisen vettä ja lykkää vahapurkin sinne pannuun lillimään. Termostaatti pitää lämmön tasaisena, eikä vaha kuumene liikaa. Nykyään kyllä käytän hieman eri menetelmiä. :D
VastaaPoista:)
Poista
VastaaPoistaMinä ostin eilen moccamasterin, mutta olen keittänyt sillä vain kahvia. Minulla on kuumia pannoja ja patoja ruoanvalmistamiseen. Kuumeneeko tuo moccamaster muka niinb kuumaksi, että sillä saa hyvin paisteltua esim. pihvejä, ilman että menee vaan kengänpohjaksi liian miedolla lämmöllä.
Ehkä voisin leipoa tuolla masterilla syntymäpäiväkakun tuleviin juhliini.
Hyvä ostos, olen ollut itse ainakin tyytyväinen!
PoistaTuo keittimellä kokkailun etu on ehkä tuossa tasaisessa lämmössä, hassun hauskassa ideassa ja vieraiden viihdyttämisessä.
Liha kypsyy kyllä hyvin, mutta se kannattaa ilmeisesti laittaa sinne vesikannun puolelle. Levyllä valmistuu pienemmät suupalat, kuten kampasimpukka.
:)