torstai 6. syyskuuta 2012

Aarteita talveksi


Lähdin viime viikolla marjaan yksi aamu ennen töitä. Olinkin jo vähän huolissani, että kohta en saa enää niitä ollenkaan talveksi, mutta onneksi satoa oli vielä jäljellä.

Myönnän - hain kyllä mustikat, musta- ja punaviinimarjat vähän vaivattomammin Hakaniemen torilta - koitin toki marjastusta jo aiemmin, mutta aika ja energia ei riittänyt koko pakkasen täyttämiseen siten.
Nyt sinne ei sitten mahdukaan hetkeen muuta, mutta noilla pärjää onneksi kevääseen.
Suurin osa  näistä tulee käytettyä aamun smoothieen, jota olen ihme kyllä jaksanut edelleenkin tehdä melkein joka aamu. Hyvä sijoitus siis!


Urakka ohi tältä erää

14 kommenttia:

 1. Oi itekin haluan kyllä ehdottomasti marjaan! (hakaniemen torille..) Ei oo nimittäin ihanempaa kuin syödä marjoja aamulla jogurtin kera tai sitten juuri smoothissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! Ja toki myös oikea marjastaminenkin on ihan mukavaa, jos mahdollisuus tarjoutuu. Niinpä, siksi hamstraankin noita - ja uskottelen itselleni, että ne pitävät flunssatkin paremmin loitolla talven aikana.

   Poista
 2. Minulla on onneksi superäiti joka täyttää pakastimemme puolestani marjoilla ja sienillä. Hyvältä näyttää Hakaniemen torin saalis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kuinka huolehtivaa ja luksusta! Kivaa perjantaita!

   Poista
 3. Saahan noita marjoja koko talven valmiiksi pakastettuna kaupasta... Meillä tosin mökiltä tulee ämpärikaupalla punaisia- ja mustia viinimarjoja ja karviaisia sekä tyrnimarjoja joita pakastan(osasta tehdään mehua). Mutta tuskin lähtisin koko pakkasta torin antamilla täyttämään, ellen saisi marjoja omalta takapihalta. Mansikkaa ja mustikkaa pakastin muutaman pussillisen mitä stockalta ostin, mutta ne on mennyt jo smoothieen ja jugurtin kanssa :D Talvella ostan mansikkaa sitten pakastealtaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saa, mutta suosin mieluummin kotimaisia marjoja torilta. Tuo nyt on itselleni tuollainen hassu perinne syksyyn siirtymiseen ja talveen valmistautumiseen :)
   Mahtavaa, että saatte myös karviaisia ja tyrnimarjoja - wau!

   Poista
 4. Ihanan näköinen saalis!! Ja eikös se Hakaniemen tori ole keskusta-asujan takapiha? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja välillä tuntuukin, että keräilijäyhteiskunnan vietit nousee selkärangasta (marjassa ja aleissa) ;)
   Se on totta, ja odotan myös Hietalahden kauppahallin uusia ruokamyyjiä - siitä tulee sitten sisäpiha :)

   Poista
 5. Aloin lukemaan bloggaustasi ja mietin, että sähän olet hullumpi kuin mä, marjaan ennen töitä : ) Kävin nimittäin itse keskiviikkona vielä täydentämässä mustikkavarastoja ihan metsässä ja itse poimien. Olin yllättynyt, että mustikoita vielä oli. Lähinnä olen odottanut puolukoiden kypsymistä.

  Mukavaa viikonloppua!
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo alku oli vähän hämäystä... Mutta olin ylpeä myös siitä, että pääsin arkena sen verran aikaisin liikkeelle, että ehdin torille. Mutta wau, sinä olet reippaillut metsään! Olin myös itse huolissani saatavuudesta, kun kausi alkaa olla aika ohi, mutta hyvin kävi!
   Aurinkoista viikonloppua sinnekin!

   Poista
 6. Nonii, noilla luulisi pärjäävän. Itse kävin viime syksynä mustikassa, mutta kaikki marjat oli syöty ennen joulukuuta ;) Olin liian laiska... Tänävuonna en käynyt ollenkaan! Ehkä olisi pitänyt toimia niinkuin sinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo kyllä riittää kivasti kevääseen. No tuo on oli hyvä oikotie, vähän niin kuin itse poimittuja :)

   Poista
 7. Halvempia, kotimaisia(mikä ei ole mikään laadun tae) saa ympäri vuoden valmiiksi pakastettuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan tällainen oma hassu riitti, kun ei ole omaa puutarhaa, jonka satoa säilöä :)

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)