lauantai 15. syyskuuta 2012

BoutiqueAamuisen muotihuuma-postauksen innoittamana kävin piipahtamassa päivällä Amos Andersonin taidemuseossa. Näyttely oli oikein mielenkiintoinen ja oli myös kiva katsastaa samalla taidemuseon kokoelma muutenkin. En muistanutkaan, että museo on kuudessa kerroksessa, eikä vain siinä katutasossa.

Boutique-näyttely esittelee muotia ja sen teemoja, mutta mukaan on yhdistetty myös musiikkia ja taidetta. Upeasti toteutettu konsepti, joka herättää myös ajatuksia. Näyttely on esillä marraskuun puoliväliin saakka, joten kannattaa käydä joku ilta tutustumassa siihen.


Jani Leinosen ja Minna Parikan työ on upea

Näyttelyssä on hyödynnetty muotimaailman tuttuja elementtejä, mutta tuotu niiden kautta esille uusia näkökulmia ja alan ongelmia. Tässä edessä se mitä on totuttu näkemään, mutta taustalla erilaisia vaihtoehtoja tutuille malleille

Katja Tukiaisen ja Samu-Jussi Kosken työssä on ripaus Liisa Ihmemaassa -tunnelmaa


Paola Suhosen työ vie läpi aistiviidakon - männyn tuoksu, vedän solina ja upottava maaperä...

Heidi Lunabban ja Tärähtäneet ämmät, työn teksti puhuu puolestaan

Työhön kuuluvien sovituskoppien verhoissa on listaus kuvatuistaSalla Salinin ja Timo Rissasen 15 % -teos muistuttaa vaateteollisuuden näkymättömistä puolista.
T-paita on yksi tavallisimmista vaatteista ja kulmakivistä, jota harvoin tulee arvostaneeksi.

Keskellä näyttelyä valmistetaan t-paitoja, joita voi ostaa museokaupasta hintaan 4,95 €. Hinta on sama kuin Jenkeissä massaliikkeiden "halpa" t-paidalla, mutta tämä on käsin leikattu & valmistettu ja sen tekemiseen menee aikaa noin tunti. 4,95 €.

Paidat on numeroitu ja mukaan on kääritty silkkipaperiin ylijäämäpalat (15%), jotka yleensä heitetään pois. Teoksen nettisivuilla voi käydä kertomassa, mihin nuo palat ovat päätyneet.
Mikä on siis vaatteen todellinen kustannus?
4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen...varsinkin tuo t-paitajuttu. Monessa paikassa tosin leikkuuhävikki on kerätty jo vuosia talteen eri laariin kuin roskat ja se kierrätetään käyttöön jotakin muuta kautta.

  Eräs juttu jonka olen kuullut monta kertaa kysyttävän kun hinnoittelu-asiasta on keskusteltu on että "onko suomalaisen ompelema tuote paremmin ommeltu kuin kiinalaisen ompelema..." ne massatehtaatkin omaavat nimittäin erittäin taitavia ompelijoita, kangas on usein laadultaan surkeaa halpamerkkien vaatteissa, kyse ei siis aina ole ompelijan taidoista. Samat ompelijat usein kuitenkin ompelevat myös satojen eurojen arvoisia luksusvaatteita paremmista materiaaleista ja vieläpä saman työpäivän aikana. Niin että ompeleeko hyvä ompelija hyvin tunnissa yhden vai viisi t-paitaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo t-paita oli kyllä mielenkiintoinen juttu. Harvoin tulee ajateltua minne nuo leikkuujätteet menevät tai paljonko niitä kertyy. Hyvä, että niitä myös kierrätetään.
   Ja tuo herättää myös ajattelemaan massaketjen vaatteiden tekijöitä ja heidän ammattitaitoaan, josta ei paljoakaan puhuta.

   Poista
 2. Mäkin kävin jokunen aika sitten katsastamassa Boutiquen ja oma ehdoton suosikki oli tuo Cultural Dresscode-projekti, tosi mielenkiintoinen. Myös Minna Parikan ja Jani Leinosen yhteistyö oli upea- ja Lady Gagahan kuvattiin noissa kengissä Helsingin keikan jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Cultural Dresscode oli kyllä mielenkiintoinen, tykkäsin! Joo aivan mahtava, että nuo Parikan kengät saatiin Gagalle!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)