torstai 30. toukokuuta 2013

Kesämatka - Rooma ja Firenze

No niin, nyt se on päätetty. Eli kesämatkaksi on lyöty lukkoon Rooma ja Firenze. Kiitos kaikille aiemman postauksen vinkeistänne sekä kommenttilaatikkoon että sähköpostiini, niistä oli todella apua! Vaikka Milanokin sai ääniä, päädyimme kahteen muuhun ehkä pelkästään sen vuoksi, että Firenzessä emme ole ikinä olleet ja Roomassakin useita vuosia sitten. Päädyimme ottamaan lennot Roomaan ja sieltä olisi tarkoitus suunnata heti junalla Firenzeen, jossa viettäisimme muutaman yön. Loppureissu kuluisi Roomassa, jossa varmasti riittää myös tekemistä ja nähtävää. Ja nyt pääsee viimeinkin kokeilemaan The Mall-outletia Firenzen lähellä, josta sain myös suosituksia, jee!

Roomassa pitää kyllä vuosien jälkeen käydä läpi myös tietyt nähtävyydet.

Jo pelkästään Firenzen arkkitehtuuri on kuulemma upea.

The Mall vastaa todennäköisesti esim. Bicester Villagea tai Woodbury Outletia, can't wait.

                                                  Hieman merkkivalikoimaa..         kuva/Themall.it

Nyt voi sitten alkaa yksi matkan oleellisimmista ja myös hauskasta osiosta eli tarkempi suunnittelu. Vielä pitäisi päättää, missä suhteessa vietämme matkapäivät, Roomassa kolme yötä ja Firenzessä kaksi? Vai päinvastoin?
Kun tämä on päätetty, voi etsiä sopivia hotelleja, mieluiten tietystä mahdollisimman pian :) Monien mielestä erikoisia ovat valintaperusteemme. Usein hotellissa ei tule juurikaan vietettyä ylimääräistä aikaa öiden lisäksi, joten ihan perussiisti ja toimiva sellainen riittää. Totta kai arvoita pitää tarkistaa etenkin TripAdvisorista, matkailijan tuki ja turva. Ehkä tärkein kriteerin hotellissa on kuitenkin sen sijainta..etenkin kauppojen suhteen ;) Lähtiessämme uuteen kohteeseen määritämme heti ensimmäiseksi parhaat ostoskadut, hullua ehkä. Vasta tämän perusteella valitaan hotelli.

Jotta matkalla ei tulisi tuhlattua liikaa aikaa eri paikkojen etsimiseen, täytyy ne tietenkin merkitä etukäteen ylös. Molempien järjestelmällisyyttä tyydyttää täydellisesti Excel, alla esimerkki. Samanlainen taulukko on tehty jokaisesta kaupungista, mukaanlukien New York, Pariisi, Milano jne. Myös Lontoon vastaavaa voisi käyttää hyväksi, kun minulta pyydettiin vapun aikoihin postausta kyseisen kaupungin parhaista ostoskaduista ja -reiteistä. Eli sekin on vielä tulossa :)
Samaan taulukkoon saa helposti merkittyä myös suositeltuja ravintoloita, uusia nähtävyyksiä, tavaratalojen aukiolot yms. Ja jos energiaa riittää (kuten tuossa Milano-taulukossa), voi Exceliin numeroida eri kohdat ja merkitä ne valmiiksi jo karttaankin. Myöhemmin samaan kohteeseen matkatessa uudestaan riittääkin sitten pelkkä listan päivitys.
Kuulostaako tämä liian järjestelmälliseltä, lipuuko jo outouden puolelle ;) Ainakin ystävissä tämä herättää hieman hilpeyttä..

Kuvakaappaus Milanon taulukosta, näppärää.

Ja sama Pariisista.

Eli nyt laatimaan vastaavia sekä Roomasta ja Firenzestä. Molempiin saa ehdottomasti antaa vinkkejä mm. mukavista ravintoloista, nähtävyyksistä jne. Samoin myös hotelleista, vaikka muutamia sellaisia tulikin jo aiemmin.
Minkälaisia kesä(matka)suunnitelmia teillä muuten on, onko suuntana rantalomat vai suuret kaupungit? Vai vietetäänkö lomat esim. omalla mökillä?

47 kommenttia:

 1. Hih, mä luulin että MÄ olen järjestelmällinen, mutta kyllä te veitte nyt pidemmän korren!;) Poikaystäväni, lungiuden ja stressittömyyden huipentuma, jaksaa aina nauraa mun listoille kaupoista, nähtävyyksistä ja niiden sijainneista. Reissussa ei tosin enää naurata, kun tiedän heti mille metroasemalle pitää mennä ja millä jäädä pois!;) Tosin onneksi hän myös vähän tasapainottaa mun järjestelmällisyyttä ja muistuttaa siitä, että lomalla pitää ottaa iisistikin ja ehkä jopa vähän eksyä kartalta!:) Mitähän hän sanoisi tällaisista excel-taulukoista...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, älä näytä hänelle näitä ;) Kyllä meilläkin tosiaan molemmat tykkää suunnittella etukäteen juuri must-kohteet ja kaupat, mutta niin kuin sanoit, niin sitten kun ne on käyty läpi, pitää muistaa myös ottaa vähän rennommin. Kävellä vaan ympäriinsä ja nauttia fiiliksestä, silloinkin löytää usein ihan uusia juttuja sattumalta.

   Poista
 2. Ihanat kohteet, vau! Ja tosiaan, mitkä listat!? Aivan käsittämätöntä ;) Kuten Lilikin kirjoitti, itsekin luulin olevani organisoitu, kun tiedän etukäteen just kaikki pysäkit, reitit jne. Muttei ihan tällaista :) Nauttikaa suunnitelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, tosiaan molemmat ovat käyneet Roomassakin ikuisuus sitten, niin sekin on käytännössä uusi kohde. Ja pääsee tarkistamaan kauppavalikoiman:) Ei ehkä tällaista ihan tarvitsekaan olla, ehkä vähän liioiteltua. Mutta eipähän tarvitse miettiä jälkeenpäin, jäikö jotain oleellista välistä;) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hei, noi listathan on ihan normikamaa! Tosin mulla on ollut käytössä eri systeemi eli kaupat on listalla kaduittain, esim Via Montenapoleone 3: Gucci, 9: Prada, 17: Missoni ja muut shoppailukamat samassa numerojärjestyksessä myös. Yleensä kirjotan samat vielä karttaan (puhelimeen) + merkkaan ravintolat ja kahvilat myös. Exceliä tosin en käytä koska olen käyttänyt sitä töissä niin paljon että vapaa-ajalla en kertakaikkiaan "voi" sitä edes avata :)

  Firenze kuulostaa ihanalta, mä en ole siellä ikinä ollut mutta kiinnostaisi kovasti. Kaikki tuntemani ovat kyllä aina kehuneet että se on niin kaunis ja romanttinen paikka, teille tulee varmasti ihana reissu, eikä vain shoppailu-sellainen.

  Mä olen vieläkin ihan hämmentynyt siitä että kohta on jo kesä ja pitäisi tietää miten sen viettää, tuli jotenkin niin yllättäen tänä vuonna... Ainoa mitä ollaan tähän asti saatu tehtyä on että ostettiin matkat Cannesiin. Muu loma vietetään varmaan niinkuin viimekin vuonna eli Ruotsin länsirannikolla (missä sen verran puhdasta vettä että siellä voi kunnolla uidakin) ja Helsingissä. Toivottavasti kesästä tulee pitkä ja lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, etten ole ainoa, vaikka toinen puolisko on useissa asioissa minua järjestelmällisempi, niin välillä hänkin hieman turhautuu näihin listoihin, jotka ovat ehkä hieman..köh..kauppapainoitteisia;) Ja kappas, noinhan päin tuo lista on jopa loogisempi, että menee kaduittain. Sitä on sitten helppo tarkistaa tietyn alueen/kadun paikat, kun sinne päin sattuu, vähemmän etsimistä listasta. Ihanaa, tuo Cannes on jo itsessään mahtava! Vihdoinkin se kesä tulee, ainakin täällä on tosi lämpimät ilmat:)

   Poista
 4. Mä suunnittelen usein myös kauppakierroksen! Ja hotelli pitää olla kaupunkilomilla ehdottomasti kauppojen lähellä! Tosin en oo kyllä koskaan mitään Excel-taulukoita tehnyt, hyvä idea;) Menisin Firenzeen ehdottomasti kolmeksi yöksi, jos sinne outlettiin haluatte. Ja noi outlet-shoppailut ne vasta pitää suunnitellakin, ihan jo väkimäärän ja varsinkin sen tunteen takia, että täältä on nyt kyllä ihan pakko jotain löytää... Jos meette sinne Villa Jacoponeen, niin kerro olitko tyytyväinen:)Me käytiin aina hyvin syömässä, mutta harmi kun en enää muista paikkojen nimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä se hotellin sijainti on tärkeä, niin ei tarvitse käyttää sinänsä arvokasta aikaa matkoihin. Täytyy vielä miettiä noita öitä, kohta onkin jo kiire varausten kanssa. Ja nuo outletit tosiaan on kyllä ihan oma lukunsa, ensinnäkin suunnataan usein arkipäivänä, että olisi edes hieman rauhallisempaa. Sitten ollaan tulostettu jo pohjakartat, mahdolliset kupongit yms. etukäteen, että tietää miten päin siellä kiertää kaupat (tärkeimmät tietenkin heti alussa) yms. Joku voisi kuvitella, että se on stressaavaa, mutta itse jollakin tavalla tykkään siitä suunnittelusta;)

   Poista
 5. Matkakohteet kuulostaa ihanilta. Firenze olisi kyllä myös sellainen paikka, jossa olisi ihana käydä.
  Kesäsuunnitelmia ei ole tehty juuri yhtään. Todennäköisesti pysytään ihan kotimaassa ja käydään mökillä. Tahtosin kesälomalla lähteä käymään Turussa ja Tampereella, sekä jos saan puhuttua miehen ympäri, niin naapurimaassa eli Ruotsissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Firenze on tosiaan ollut täälläkin listalla jo kauan. Ja Turku on kyllä ihan ehdoton kesäkohde, ollaan suuntaamassa sinne ensi viikonloppuna, kaunis kesäkaupunki. Ja Tamperekin ihastutti viime kesänä, hyvät suunnitelmat:)

   Poista
 6. Hah! Ihana toi Excel! Joitakin vuosia sitten matkustin ystäväni kanssa New Yorkiin. Ystävä on tunnettu järjestelmällisyydestä ja hän oli myös laatinut hieman vastaavaa listausta matkaamme. En tosin muista oliko se ihan noin täsmällinen. Ystävä tientenkin vastasi yhdessä varatun matkan papari/asiakirjapuolesta ja saapui lentokentälle vanhanajan teleksikuoren kera. Kuoren sisältä löytyi kaikki tarvittava hyvästä järjestyksestä. Kyllä itsekin pidän matkalla hyvän huolen kaikista käytännön asioista, mutta selkeästi hieman boheemimmalla otteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se boheeminen ote on ihan hyvä vastapaino;) Tuo teleksikuori on kyllä hauska, vaikka kyllä itsekin tulostan aina varmuuden vuoksi myös paperiversiot. Eihän niitä kyllä ikinä oikeastaan tarvitse, sen verran helppoa nuo check-in ja baggage drop nykyään on.

   Poista
 7. Rooma ja Firenze <3 Ihanalta kuullostaa!! Lomastanne tulee varmasti upea! Firenzessä haluaisin joskus käydä, se on niin kaunis kaupunki ainakin kuvien perusteella. Ja Rooma on aina Rooma! Ja vau mikä taulukko. Mies ilahtuisi tästä valtavasti :)

  Meillä hotellivalikoima supistui Italian matkaa varattaessa, kun oli mahdutettava tytöt meidän kanssa samaan huoneeseen (tai vaihtoehtona kaksi toisiinsa kytkettyä huonetta tai huoneistohotelli). Ensin katsoin, mihin neljän tähden hotelliin me mahdutaan samaan huoneeseen ja sen jälkeen valitsin rauhallisen sijainnin, näköalan, huoneen tason ja palveluiden perusteella hotellit. Veronassa vähän rauhallisemman sijainnin mutta kuitenkin lähellä keskustaa ja Comolla uima-altaallisen hotellin järven rannalta pienestä kylästä (ja parkkipaikkakin piti olla molemmissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, lasten kanssa totta kai pitää ottaa muitakin asioita huomioon, uima-allaskin on varmasti ollut mahtava, niitä noissa keskustahotelleissa harvemmin on. Ai että mies ilahtuisi, poikkeuksellista..vai havaitsenko sarkasmia;)
   Katsotaan, ollaanko oltu liian kunnianhimoisia ajan suhteen, mutta eiköhän siinä ehdi nähdä ihan tarpeeksi. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 8. Ihana Italia! Aina yhtä hyvä matkakohde! Itsellä tiedossa Milano-Bologna-Viareggio-reissu, eli sopivasti rantaa ja kaupunkia. Viime Milanon reissulla merkittiin karttaan ne kadut, joissa olevissa kaupoissa pitäisi käydä. Huh, Milanossa niitä kauppoja on ihan liikaa ja ähky iskee hyvin nopeasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kuulostaa ihanalta tuo yhdistelmä! Varsinkin kun saa tosiaan hieman rantalomaakin yhdistettyä. Ja Milanon kaupoissa tuli kyllä nimenomaan ähky, vierivierekkäin mm. Via MonteNapoleonilla. Meillä oli tosin siellä niin kuuma viime reissulla, että sisätilojen ilmastoinnit olivat ihan tervetullutta;)

   Poista
 9. Mahtavat nuo listat! Mullakin on yleensä jonkinlainen raapustus mukana matkoilla. Joku on varmaan jo maininnutkin, että kannattaa käydä Rooman lähellä Castel Romano -outletissä, tai oletteko ehkä jo joskus käyneetkin? Mua harmittaa edelleen yksi Valentinon laukku, joka jäi ostamatta.. Olimme viimeksi Roomassa Hotel dei Borgognonissa, jonka sijainti on aika taktinen ostoksia ajatellen ;) Muutenkin hotelli oli oikein kiva. Mutta sen aulabaarissa taisin juoda elämäni kalleimman bellinin, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tarkistaa tuo hotelli, kiitos vinkistä! Ja samoin tuosta Castel Romanosta, enpäs ollut kuullutkaan. Ollaan oltu molemmat vuosia sitten (joskus yläaste-/lukioaikoina) perheiden kanssa viimeksi Roomassa, niin ei tullut oikein panostettua ostoksiin yhtälailla, joten kiitos tuostakin vinkistä:)

   Poista
 10. Hyvän näköinen lista, joka varmaan helpottaa matkailua.
  Itsellä loma menee mökillä istuessa ja sitten ihan vain kotona ollessa. Piti lähteä matkalle, mutta päätin sitten satsata pidempään reissuun joskus talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tuntuu ehkä hieman hassulta lähteä keskellä kaunista Suomen kesää jonnekin kaupunkilomalle, mutta piti hyödyntää tämä viikon vapaa, kun seuraavasta yhteisestä lomasta ei ole tietoa. Toivottavasti tulisikin lämmin kesä, niin pääsisi mökillekin, kesäkaupunki-reissuille mm. Turkuun ja Porvooseen yms. Hauskaa viikonloppua!

   Poista
 11. Meillä kans suuntana poikaystävän kanssa Italia. Lennot on Milanoon, mutta milanossa ei vietetä aikaa ollenkaan, vaan suunnataan vuokra-autolla Gardajärvelle. Gardalta aiotaan tehdä reissut ainakin Veronaan sekä Venetsiaan. Yleensä järjestelmällisenä ihmisenä suunnittelen reissuja valmiiksi, selaan oppaita ja chekkaan parhaat liikkeet muistiin. Nyt kuitenkin on päätetty yhdessä, että mennään ihan vaan fiilispohjalla päivä kerrallaan ja ei suunnitella mitään. Jännittävää, mutta varmasti samalla rentouttavaa. Enää 8 päivää lähtöön! (:

  Juulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, nauttikaa, kuulostaa ihanalta. Ja ehdottomasti pitäisi välillä mennä ihan fiilispohjalta, näkisi varmasti paljon uutta tutuissakin kohteissa. Muutama ystävä olivat juuri pari viikkoa samankuuloisella autoreissulla Italiassa ilman tarkempia suunnitelmia ja olivat tykänneet todella paljon! Hyvää reissua!

   Poista
 12. Hyva paatos! Nim. roomalainen lukijasi :) Itse olisin ehka vahemman aikaa Firenzessa ja enemman Roomassa. Firenze on sen verran pienempi kaupunki, etta sen ehtii kiertamaan nopeammin. Suosittelen myos The Mall-outletia, vaikka niinkuin aina, siellakin on tuurista kiinni mita sattuu milloinkin loytamaan vai loytaako mitaan. Ainakin Guccin ja Valentinon liikkeet ovat olleet ihan hyvia, ja vieresta loytyy myos Pradan outlet.
  Ihailtavat Excelit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kiitos inside-vinkeistä;) Saattaa olla, että kallistumme juuri noin päin päivissä, kun olisi kiva käydä taas vuosien jälkeen joillakin Rooman nähtävyyksillä, Vatikaanissa jne. Ja se on totta, että nuo outlet-löydöt on aivan tuurista kiinni, joten ei liian suuria odotuksia. Nyt vaan laatimaan tosiaan noita taulukoita, taidan tosin kokeilla uutta Stockholm by me Veeran suosittelemaa taktiikka, eli katujen mukaan listaamista, vielä selkeämpää:)

   Poista
 13. Nå huh huh, miltä suorittamiselta kuulostaa noin ohjelmoitu lomailu. Itse olen liian boheemi siihen, että tekisin excel taulukkoja lomani kulusta. Kyllä shoppailufriikki löytää spontaanilla pyörimiselläkin parhaat merkkiliikkeet suurkaupunkien keskustoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi nämä taulukot ovat kuitenkin vain osa sitä lomaa, nopeuttavat kaupoissa yms. käymistä niin pääsee sitten nauttimaan vielä enemmän kaupunkin fiiliksestä, kahviloista ja puistoista. Parasta ehkä onkin esim. Pariisissa vaan kävellä ympäriinsä, niin näkee eniten:)

   Poista
 14. Ei hemmetti, taulukko jakoon! Tuo on ihan loistava idea, haluaisin ehdottomasti postituslistalle jossa noita taulukoita jaettaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nämä eivät ole ehkä ihan vielä julkaisukelpoisia, jospa vaikka sitten päivittämisen jälkeen;) Mutta kyllä nuo helpottaa, kun voi sitten selailla esim. koneessakin tai iltaisin hotellilla seuraavan päivän suunnitelmia valmiiksi.

   Poista
 15. Mun listat ovat ihan harrastelijakamaa verrattuna sun listoihin! : ) Teille tulee varmasti ihan loistoloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on ihan hyväkin asia;) Lomat ovat kuitenkin pääasiallisesti lomailua ja rentoutumista varten. Ihan kiva breikki tuo matka on, toisella puoliskolla ei sitten lomaa ollekaan loppuvuoden aikana, pientä henkistä valmistautumista siihen:)

   Poista
 16. Listoja minäkin teen, mutta nykyään ihan käsin. Mua itseäni vaivaa jos ei ole etukäteen tutkinut karttaa ja sijainteja sekä laittanut niitä + suunnitelmia ylös. Hieman kontrollifriikin vikaa :). Meillä innolla odotetaan kesän kuukauden Espanjan reissua, loma tulee kyllä tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kuukausi on ihanan pitkä aika, nauttikaa! Ja tervetuloa tähän 'hieman kontrollifriikin vikaa'-kerhoon;) Kyllä se täälläkin hieman alkaa vaivaa, jos on päässyt esim. Firenzeen ja sitten siellä ei tiedä ollenkaan, mitä pitäisi tehdä ja voisi nähdä, parempi tarkistaa etukäteen.

   Poista
 17. Vau mitkä listat! Ei satu löytymään sellaista Nizzasta tai Monacosta, koska ollaan menossa heinäkuussa sinne. Tässä teille pari ravintolavinkkiä Roomaan; Colosseumin lähellä on mukava pieni ravintola nimeltä Taverna del Quaranta. Siellä kannattaa käydä syömässä lounasta rauhassa. Sinne on pieni kävelymatka Colosseumilta, joten ei ole turisteja täynnä. Illallisella kannattaa käydä Osteria St. Anassa, joka on lähellä keskustaa. Gusto on trendikäs ravintola, pizzeria ja viinibaari, jossa käy nuoria aikuisia. Ehdottamasti tutustumisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kolme täytyy ehdottomasti laittaa listaan mukaan, kivojen ravintoloiden löytäminen nälkäisenä voi joskus olla nimittäin todella haastavaa:) Nyt on itseasiassa niin, että noista kaupungeista ei vastaavia ole (what, miten on mahdollista?), kun esim. Monacossa suurin osa niistä kaupoista on niin pienellä alueella ihan siinä Casinon lähettyvillä Av. de Monte-Carlolla ja Pl. du Casinolla, niitä ei voi missata;) Ja siis aivan mahtavan kuuloinen reissu teilläkin tiedossa!

   Poista
 18. Wau, todella organisoitua lomatoimintaa! Meillä lomahommat on aika paljon vähemmän suunniteltuja... Mennään sinne minne nenä näyttää ja aina on ollut hauskaa. Paikan päällä saatetaan vähän katella mitä ko.paikassa tapahtuu, mutta usein ei edes sitä. Euroopan kaupungeista osa on sattuneesta syystä niin tuttuja, että karttaakaan ei tarvita. Hollantiin, Viroon ja Islantiin haluaisin kesällä, mutta nähtäväksi jää toteutuuko kaikki. Niin, ja mökillä tietenkin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo laadittiin joskus kun lähdettiin ensimmäisiä kertoja kyseisiin kaupunkeihin yhdessä, hauskaa että intressit olivat suht samat, muuten voisi olla toivotona käydä läpi noita kauppoja;) Nyt on hieman tosiaan tutumpia, niin riittää vaan päivitys; onko uusia paikkoja auennut, ajankohtaisia näyttelyitä yms. Hollanti ja Islanti olisi kyllä mielenkiintoisia, matkahaave-listan jatkoksi vaan!

   Poista
 19. Mukavat matkakohteet valittuna.
  Jostain syystä Firenzessä on aina ollut 29-34 astetta lämmintä kun olen siellä käynyt eli joko alku- tai loppukesistä, ja koska merenrantaa ei lähellä niin ilma voi tuntua hieman tukalalta, mutta onneksi liikkeissä ja hotelleissa on hyvät ilmastoinnit :D

  Itse laitan aina liikkeiden, ravintoloiden, taidegallerioiden jne. osoitteet älykännyn karttasovellukseen ja favouritseihin, eli aina kun liikun jossain niin paikannin ilmoittaa mitä listaamiani liikkeitä nurkan takana olikaan :)

  -L-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tukaluus kuulostaa tutulta, Milano on ajoittain samanlainen, viimeksikin oli samoja asteita ja kehoituksia pysymään sisätiloissa, yritä siinä sitten kävellä ja nähdä mahdollisimman paljon. Mutta kiva reissu oli sekin silti!
   Älypuhelimen sovellukset ovat kyllä ehdottomasti askel modernimpaan suuntaan, täytyy ehkä kokeilla, kiitos vinkistä:)

   Poista
 20. Olen itse sellainen OCD/Frendien Monica, että nuo excelit näyttää ihan liian lepsuilta:D Minulla on melkein minuuttiaikataulu lomamatkoilla laadittuna execliin. R-a-k-a-s-t-a-n exceliä, haha. Kas kun en ole vielä keksinyt koodata jotain makroa..hmm. Don't give me any ideas.
  Mutta noissa excelisuunnitelmissa on aina se parasta, että voit suunnitella kaiken etukäteen ja antaa sitten matkan viedä milloin minnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli pitää skarpata vai ;) Meilläkin suunnitellaan ehdottomasti osa päivistä (excel on paras!), jotta ei unohdu mitään, mutta sitten onkin melkein aina niin tehokas, että onneksi esim. viimeisinä päivinä voi vaan pyöriä, istua kahvittelemassa/puistoissa jne.
   Ja kiitos vielä viimeisestä, pitää ottaa uusiksi tässä lähiaikoina! Ps. leipä oli todella hyvää, syötiin melkein kokonaan jo samana iltana ;)

   Poista
 21. Voikohan sulta tilata tuollaisen excelin haluamaani kohteeseen, jos oikein kauniisti pyydän ;) ?
  Itsekin selvitän aina etukäteen tarpeelliset osoitteet, ihan must. Joskus olen ollut laiska, ja se on kostautunut kun joku kauppa ei olekaan löytynyt kivuttomasti. Sitten on soiteltu Suomeen kavereille, että selvittävät osoitteen kun oma netti ei olekaan toiminut kyseisellä hetkellä. Eli taulukot kunniaan :) Ja hyvää matkaa tietenkin, suunnitelmat kuulostaa hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan niitä voi jakaa :) Vaikka osassa teidot saattavat olla jo vanhentuneita, kun ei niitä oikein tarvitse enää sen ensimmäisen käynnin jälkeen. Siinä kyllä säästää aikaa, kun voi vähän suunnitella reittejä ja kerralla katsomassa kaikki alueen paikat.

   Poista
 22. Ystäväperhe asui Firenzessä pari vuotta ja sieltä kuulemma saa maailman parhaan lasagnen, joten suosittelen Rosticceria Alfio -nimistä paikkaa, jonka kanakin on huippua tuoreen FB-päivityksen mukaan. Osoite via Fabroni 8/10. Jollette ole käyneet Vesuviuksella ja Pompeijissa, niin suosittelen niitäkin, olivat melkoinen elämys miehelleni ja minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää käydä testaamassa! Tuollaista ruokaa juuri kaipaan Italiassa!
   Ja kiitos myös kohdevinkeistä! Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
  2. Jari sitä just ylisti, joten ei voi olla huono. Kiitos samoin, tämä päivä meni polvea lepuuttaessa sekä Venlojen viestiä, showtanssin SM-kisoja että agilityn SM-kisoja seuratessa, huomenna yleisöksi agilityyn, paria kisaavaa kasvattia kannustamaan.

   Poista
  3. No sitä on ollut vilkas lauantai, kuulostaa hauskalta. Ja toivottavasti jalka on jo parempi!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)