perjantai 24. toukokuuta 2013

Kylässä Bestsellerillä bloggareiden kanssa

Eilen oli hurjan vilkas iltapäivä. Pre Helsinki-tapahtuma järjesti mielenkiintoisen ARTS Fashion: Creative Currency -seminaarin, jonka puhujaluettelo oli vaikuttava; mukana oli mm. muotisuunnittelija Jonathan Anderson esim. Versus-merkin takaa ja Martine Sitbon, joka on toiminut Chloén pääsuunnittelijana sekä Marc Auscolin, Jil Sanderin AD.
Valitettavasti en ehtinyt työkiireiltä sinne - höhöh, mutta onneksi Tyylitietotoimistoon voi aina luottaa, joten kurkatkaa tämän päivän aikana raportin perään sinne!
Launantaina tapahtumaan liittyen järjestetään vielä Lepokorven, Sasu Kaupin ja R/H:n mallikappalemyynti. Aikataulun ja tarkat osoitteet näet täältä.

Sen sijaan ehdin onneksi poikkeamaan töiden jälkeen Bestsellerin blogitapahtumassa. Siellä Selected Femme/Homme, Pieces, Lumene ja Cutrin esittelivät uusia mallistojaan ja tyylejään.
Saimme kurkata jo syksyn tuleviin vaatteisiin, mutta esittelyssä oli myös keväisempiä lookeja. Selected Hommen valikoimasta on löytynyt usein omatkin suosikkivaatteet.

Hauskaa, että miesten vaatteissa löytyy kivoja yksityiskohtia.

Tämä on hieno paita, Selectediltä löytyy kyllä joka mallistosta kivoja kauluspaitoja!

Miesten mallistossa on myös kivasti nykyään kenkiä. Nämä kaikki kelpaisivat oitis jalkaan.

Tässä kurkistus myös naisten syksyyn.

Yeistunnelmaa    Kuva/Pekka Mustonen

Kuva/Pekka Mustonen

Tarjolla oli kuohuvaa ja herkkuja. Peilistä näkyy iki-tyylikäs Bestsellerin Anu.

Kuva/Pekka Mustonen


Hauskaa näissä illoissa on se, että samalla tapaa niin monta tuttua bloggaria. Nytkin oli kiva vaihtaa kuulumisia mm. MonanHertanCelinan ja Adalminan kanssa.

Oli myös ilo tavata ensimmäistä kertaa uusiakin mahtavia tyyppejä mm. Loving These Looksin Anna ja Xenia.
Piipahdin kotimatkalla vielä toisissakin kemuissa, mutta siitä lisää myöhemmin tänään.

Say Cheese! Kuvaushetki ihanan Adalminan kanssa - kiitos kuvan nappaamisesta Mona!
Paita/Selected, tuoksu/Dior Homme

4 kommenttia:

 1. Eikö muodista kiinnostuneiden ihmisten kannattaisi satsata oikeisiin merkkeihin eikä noihin halpis brändeihin jotka kopioivat mallinsa kunnon merkeiltä ja teettävät vaatteensa halpatyövoiman maissa huonoissa työoloissa ja jopa lapsityövoimalla. Bangladeshin surullinen uutinen taas kerran osoitti, että kukaan oikeasti moraalisesti ja eettisesti ajatteleva ihminen ei koskaan osta mitään näiden jättirättiketjujen riistovaatteita. Vaikka merkit varmati väittävät valvovansa tuotantoketjujaan niin kaikki joilla on aivot ymmärtävät varmasti, että jostain tai sanoisinko jonkun selkärangasta ne halvat hinnat revitään. Onko sitten kiva kävellä sellaisissa räteissä joiden tietää olevan riistotuote. Ei tarvitse ostaa niin paljon kun ostaa laadukkaita euroopassa valmistettuja vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Tämä aihe on kyllä todella monisäikeinen ja herättää varmasti tunteita, Bangladeshinkin tapahtuma oli järkyttävä! Mielestäni ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski kirjoitti kuitenkin aiheesta hyvin otsikolla "en boikotoisi Bangladeshia". Tie naisten itsenäisyyteen on epäilemättä oma koulutus, työ ja tulot. Ensimmäiseen osallistun itse mm. Unicefin kuukausilahjoituksilla, jälkimmäisestä kahdesta mm. Bangladeshissa vastaa suurimmaksi osaksi juuri vaateteollisuus, työllistäen yli kolme miljoonaa naista. Totta on, että Bangladeshin valtio on erittäin korruptoitunut ja naisten palkat pienet. Kuitenkin tavallisen kuluttujan on usein vaikea tietää jokaisen tuotteen eettisyydestä, selvä vastuu tästä tulisi myös olla kansainvälisillä järjestöillä, valtioilla, viranomaisilla ja yksittäisillä työnantajilla. Jotta kuluttajakin voisi tehdä varmoja päätöksiä, tulisi jokainen hankintaketjun kohta olla varmasti selvillä. Boikotti pelkästään valmistajamaan mukaan aiheuttaisi naisten toimeentulon menettämisen ja tod.näk. tuotanto siirtyisi vain toisaalle. Totta kai aivan älyttömän halvat vaatteet pitää herättää kuluttajassa jonkinlaista epäilystä. Samoin itsekin pitäisi perehtyä jatkossa paljon paremmin tähän aiheeseen ja toimia sitten sen pohjalta harkiten ja fiksusti.
   En tiedä, koskeeko tämä keskustelu juuri perheyrityksenä toimivaa Bestselleriä. Joka tapauksessa heidän vaatteensa eivät ole mielestäni edes niitä kaikkein halvimpia ja tykkään niistä kovasti ;) Ehkä blogistani on tullut myös ilmi, että itse suosin myös suuresti eurooppalaisten suunnittelijoiden ja valmistajien tuotteita tällä hetkellä etenkin asusteissa, toivon mukaan tulevaisuudessa yhä enemmän myös vaatteissa ;)
   Kannattaa kurkata myös Norpan hyvä vastaus aiheesta blogissaan Kuinka purjehtijaksi tullaan, tämä (liiankin pitkäksi venynyt) kirjoitus oli saanut suuresti vaikutteita siitä, sen verran hyviä pointteja! Enempää en osaisi itsekään tähän keskusteluun antaa, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Itse suosin vain vaatteita jotka on tehty Euroopassa. Haluan tällä myös tukea Europpan taloutta ja työllisyystilannetta. Näissä asioissa vain rahalla on merkitystä suuryrityksille ja jos kuluttajat edelleen ostavat halpoja Aasian maissa tehtyjä vaatteita niin näissä maissa varmasti myös riisto jatkuu koristellaanpa asiaa millaisilla korulauseilla tahansa naisten työllistämisestä tms. Yrityksiä ja valtioita alkaa kiinostaa vasta siinä vaiheessa kun rahavirta kuluttajien taskuista riistofirmoille loppuu.
  Monia ihmisiä nämä asiat eivät varmasti kiinnosta ja ajatellaan vain sitä hetken hurmaa kun voi ostaa jonkun ihana uuden vaatteen, mutta itse olen sen valinnan tehnyt, että vaikka joudun maksamaan Euroopassa tehdyistä vaatteista enemmän niin teen sen mielelläni sillä silloin tiedän että vaatteen tekijälle maksetaan kohtuulline korvaus ja työaika on inhimillinen.

  P.S. myös tämä soma perheyritys Bestseller tuottaa vaatteita mm.Bangladeshissa.
  Ugh olen puhunut:)

  VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)