torstai 27. syyskuuta 2012

Hyviä lounaspaikkoja - hemmotteluhetki keskellä päivää

Muutaman kerran viikossa, kun ei ole pahinta hässäkkää töissä, ehtii käydä ulkona lounaalla. Normaalisti saatan hakea jotakin mukaan tai tehdä ruokaa valmiiksi kotona.
Tässä koottuna muutama hauska paikka, jossa tykkään käydä.

Uusin tuttavuus on Café Balzac, joka sijaitsee hieman piilossa Iso-Robertinkadun sisäpihalla. Paikka on pieni, mutta yleensä olen mahtunut kyllä syömään. Lounaan jälkeen sieltä saa myös täytettyjä leipiä, jotka ovat saaneet kehuja. Vierestä löytyy myös Fafa's, jonka falafelejä tekee toisinaan myös mieli.



Kanttarellikeitto Balzacin tapaan 

Yleensä juhlistan perjantaita ihanassa Bistrossa Korkeavuorenkadulla, lounas on yleensä kympin ja siihen kuuluu alkusalaatti sekä itse paistettua foccaciaa. Jos ehdit, kannattaa ottaa 3 euron lasillinen viiniä.

Bistron lohi ja risotto

Kävin vasta tällä viikolla ensimmäistä kertaa myös ravintola Kiilassa. Ruoka oli hyvä ja siihen kuului myös yllättävän runsas salaattipöytä ja jälkkärikahvit. Lounaslista oli laaja ja paikkahan on oikein hauska, maisemat myös Kolmen Sepän aukiolle ovat mahtavat! Täällä pitää käydä joskus viikonloppuisin syömässä tai brunssilla.



Kana-vuohenjuusto risotto

Mielestäni hinta-laatusuhteeltaan keskustan paras salaatti löytyy Stockmannin Cafe Argoksesta. 8,50 eurolla saa valita kolme täytettä, mikä on enemmän kuin monissa muissa paikoissa. Yleensä päädyn paahtopaistiin, fetaan ja oliiveihin (jotka näyttävät kuvassa nähtävästi melko värittömiltä...;)), mutta välillä myös konjakkilohi, mozzarella ja saksalainen perunasalaatti maistuvat.


Jälkiruoaksi tai päiväkahvilla voi välillä poiketa Korkeavuorenkadun Kaffecentralenissa


Kahvi on luvattoman hyvää, ja halpaa

Myös ravintola Katsomo, Tori ja Tokyo 55 sushibuffet on tullut testattua ja nekin kannattaa pitää mielessä.
Onko sinulla hyviä lounaspaikka-vinkkejä Helsingin keskustan alueella?

12 kommenttia:

  1. Tosi hyviä vinkkejä, täytyy kokeilla! Myös Groteskissa Korkeavuorenkadulla on hyvä lounas yleensä, se on ollu oma vakiopaikka jo pitkään:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on kiva paikka! Olen käynyt siellä yleensä palaverien merkeissä, mutta en hetkeen 'vapaalla' - pitää korjata tilanne :)

      Poista
  2. Sushibar + Wine Fredrikinkadulla on ihan tajuttoman hyvä sushipaikka, ehdottomasti parasta sushia Helsingissä mitä olen syönyt! Erittäin trendikäs, moderni ja rento ravintola. Tarjoilijatkin työskentelevät ihan siviilivaatteissaan. En ole ikinä kokeillut Sushibar + Winen lounasta, mutta tuskinpa se huono on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvä paikka! Olen joskus käynyt illalla tuolla ja Uudenmaankadulla syömässä, mutta lounasta en ole myöskään vielä kokeillut.

      Poista
  3. Sushibar+wine on hyvä sekä Sushi'n'roll Pietarinkadulla.
    Paras salaatti on mielestäni Teatterin salaattibaarissa, Stocka on jotenkin salaattien osalta vähän notkahtanut alaspäin.
    Mulla taas joskus, siis todellakin vaan joskus, perjantain kunniaksi on suunta kohti Kämpiä ja bistron hampurilaista!
    Kiva kuulla, että Kiila toimii, sen brunssiakin on kehuttu ja tilahan on loistava - olen viimeksi käynyt siellä Sociétén aikoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Pietarinkadun paikkaa en olekaan huomannut, Zen Sushissa sen sijaan tulee käytyä välillä.
      Teatterissa on kyllä hyvät raaka-aineet ja sen caesar-salaattia tekee välillä mieli!

      Poista
  4. Tulipa nälkä katsoessa noita kuvia!

    Osaatko sanoa, missä siellä Helsingissä myydään laadukkaita talvitakkeja? Hakusessa olisi musta (miesten) untuvatakki jossa on turkisreunallinen huppu. Olen etsinyt suunnilleen jokaisesta mahdollisesta nettiputiikista, mutta en vain löydä mieleistäni takkia ja talvi alkaa uhkaavasti lähestyä ainakin tänne päin Suomea. Kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Löytyisikö Stockmannilta, Aleksi 13, Kluuvin Superdrysta, Modasta...

      Kampin tai Forumin urheiluliikkeistä, Partioaitasta/Retkiaitasta ainakin löytyy varmasti laadukkaita.
      Ja eikö Canada Goose ole kehuttu merkki, jos haluaa satsata oikein kunnolla?

      Poista
  5. Sääli, että oma arki menee kaukana keskustasta, joten näistä lounasmestoista voi vain haaveilla..

    Toi Tokyo 55:n sushi buffet pitää kyllä muistaa, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, toivottavasti läheltä löytyy jotain vastaavia kivoja paikkoja. Itsekin tosiaan otan useimmin eväät kotoa kuin käyn ulkona syömässä. Ja kannatta ehdottomasti testata tuo Tokyo 55 - se on liian hyvää ollakseen totta!

      Poista
  6. Me pyöritään ihan samoilla kulmilla lounasaikaan! :) Käyn usein lounaalla tuolla Bistro 15:sta. Noihin lisäisin omat suosikkilounaspaikkani Korkeavuorenkadun Maxill:in, Uudenmaankadun Raflan ja Kauppahallin soppakeittiön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa hauskaa ;) En olekaan kokeillut noiden kahden paikan lounaita - pitää testata, kun ovat vielä niin lähellä. Hakis on toinen mahtava alue lounaille ja olen kokeillut vain siellä tuota soppakeittiötä.

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)