keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kahvia ja leivoksia meillä

En olekaan ehtinyt jakamaan tunnelmia viikonlopun kestitsemisestä. Sain nimittäin aikaiseksi lauantaina kutsua muutamia sukulaisia meille kylään. Nämä olivat ikään kuin tupaantuliaiset, vaikka olemmehan asuneet nykyisessä asunnossamme jo melkein pari vuotta ;) Mutta niinhän se taitaa useimmilla hieman venähtää. Sattuneesta syystä perjantai-ilta meni vähän myöhään, joten lauantaiaamu alkoi tiiviisti siivoillessa ja tarjoilua inprovisoidessa.
On kyllä hauskaa kutsua kylään vieraita - on kiva laittaa tarjoiluja ja tulee siivottuakin vähän paremmin.

Tarjoiluksi tein ex-tempore pieniä leipiä, joihin laitoin pestoa, basilikaa, tomaattia ja valkohomejuustoa. Hieman jopa 'nolon helppoa', mutta hyvää! Lisäksi sipaisin myös ruissipsen päälle makeaa chili-Mustapekkaa.


En ehtinyt myöskään leipomaan piirasta tai kakkua, joten nyt jouduttiin tyytymään valmiisiin leivoksiin. Aamulla tuoreina haetut Ekbergin porkkanakakku, browniet ja macaronit onneksi pelastivat.


Kestitysastiasto on Iittalan Aikaa ja huomaa hauska maitokannu, joka on
matkamuisto New Yorkin MoMA Storesta.

Koristeluna yllättäen (jo hieman yli-auennut) pioni, mutta tällä kertaa lyhyenä mini-Aallossa.

Saimme tuomisiksi upean valkoisen orkidean, pitää vähän panostaa sen hoitoon, en ole nimittäin vielä ikinä saanut näitä kukkimaan uudestaan. En tosin oikein jaksa koskaan katsella sitä pelkkää rankaakaan kuukausitolkulla. Upota kerran viikossa kalkittomaan veteen 30 minuutiksi vs. kastele teelusikallisella vettä satunnaisesti, katkaise kuivat rangat vai leikkaa kolmanen silmun kohdalta. Ota nyt tuosta selvää... 



Lisäksi vieraat toivat mukanaan pullon skumppaa, jossa on niitä kultahippuja - no sehän sopi täydellisesi matsi- / Euroviisu-viikonloppuun, vaikka se sitten valitettavasti jäikin ainoaksi kullaksi.


Sunnuntai-iltana pääsimme viimeinkin katsomaan myös Gatsbyä, joka oli kyllä hieno kokemus, niin juonellisesti kuin visuaalisestikin. Aivan mahtava puvustus, kulissit, dialogi ja näyttelijäsuorituksia. Myös musiikki oli hauskaa; modernia, mutta 20-luvun twistillä. Välillä tuntui kuitenkin, että Fitzgeraldin kirjaa noudatettiin liiankin tunnollisesti. Leffaa olisi voinut hieman lyhentää, eikä jokaista asiaa olisi välttämättä tarvinnut alleviivata Nick Carrawayn kertojaäänellä. Mutta muuten oikein hyvä maku jäi elokuvasta.

PS. Bongasin Hetki elämästä -blogista, että nyt on paras aika vuodesta: L'Oréalin ystävämyynti. Tänään ja huomenna kannattaa siis ehdottomasti mennä tekemään löytöjä! Olen saanut täydennettyä tuolta aina mahtavia bongauksia itselle ja lahajavarastoon. Nyt voi tosin olla, että en ehdi käymään paikan päällä ollenkaan, seuraavalla kerralla sitten...

---
Saturday Guests

Last Saturday I had the pleasure to invite some dear relatives for some coffee and snacks. We got the most beautiful present, a white orchid. Also finally got the opportunity to see The Great Gatsby, which didn't let me down; gorgeous dresses, nice houses and an interesting theme. However, it was maybe a bit too true to the original book. Still, I liked it a lot!

30 kommenttia:

  1. Aivan ihanat tarjoilut teillä. Varsinkin toi maitokannu oli ihan paras, ihastuin siihen ihan täysillä! Hmm sisko juuri lähdössä New Yorkiin, pitäisiköhän pyytää tuliaiseksi..

    Täytyy muuten sen verran kerskailla että me ollaan saatu kaikki orkideat kukkimaan uudestaan vaikkei mitään viherpeukaloita ollakaan. Se hetki kun huomaa uuden silmun ja kukan tulemisen on kyllä aivan ihana... niin ihana että sen ruman varren tönöttämisen katselun tuska jopa unohtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo oli hauska löytö! No ehkä keksit kivampiakin juttuja, joita voisit pyytää ;)

      Ooh, mahtavaa - tuo on varmasti hieno fiilis! Ja hei onhan Tukholman ilmassa jotakin erityistä, joten ei ihme! Vaikka uskon myös, että hoidatte niitä oikein :)

      Poista
  2. No mistäs sitä aloittaisi. Upeat tarjoilut, mitenköhän sitä muistaisi nuo suolaiset seuraavalla kerralla kun on tarvetta keksiä jotain tarjottavaa. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Ja ah porkkanakakku on mun lemppari! Ihanan väriset macaronit ja täälläkin ihastellaan maitokannua....ja ja ja....tuliko liikaa kehuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eipä tuossa nyt ollut mitään ihmeitä, mutta on kyllä hauska valmistella tarjoiluja! Olisi kyllä pitänyt leipoa jotain, mutta oli silloin edellisenä iltana parempaa tekemistä ;)


      Poista
  3. Voi mikä maitokannu, ihana! Ja hei, tärkeintä on tavata ystäviä ja sukulaisia, siivoamisesta ja tarjoiluista ei kannata stressata (ei sillä, että teidän ruoissanne olisi ollut mitään vikaa, päinvastoin!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hauska, yksinkertainen juttu. Tuo on ihan totta, mutta minkäs teet... Ei sitä oikein osaa ottaa vain rennosti, vaan kaiken pitää olla tip top. Odota vain, kun minun pitäisi järjestää valmistujaisjuhlat kuun lopussa... Pitää alkaa siivoamaan jo kaappeja ja aakkostamaan laskuja ;)

      Poista
  4. Näyttää ihanan tunnelmalliselle :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköiset tarjoilut, nam. Ihana yhdistelmä tuo oranssit macaronit ja porkkanakakku, näistä voisin lähteä rakentamaan myös omaa kattausta parin viikon päästä. Mäkin kiinnitin huomioni teidän ihastuttavaan maitokannuun :)

    Mun on pakko tunnustaa, etten jaksa edes yrittää saada orkideaa kukkimaan toista kertaa. Edellinen kirkkaan pinkki orkideani kukki tasan kolme kuukautta, ja noloa tunnustaa, että siinä loppuvaiheessa jo aloin vähän toivoa mielessäni, että saisin jo hakea uuden valkoisen kaupasta. Meillä on mielestäni neliöt niin tiukasti käytössä, ettei täällä voi niitä rankoja alkaa säilyttelee ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa - oho, en edes ajatellut, että nuo olivat tosiaan samaa sävyä...
      No joo, kuulostaa hyvin tutulta :) Kyllähän tuota ilolla katselee, kun siinä on kukat. Mutta kun viimeisetkin ovat tippuneet, niin silloin kyllä tulee päivitys nopeasti mieleen.

      Poista
  6. Liityn muihin maitokannun ihailijoihin! Ihan supersöpö! Itsekin tuli käytyä samaisessa paikassa vuosi sitten, mutta ei osunut silmään. Varmaan vähän mallitkin vaihtelevat.. Joka tapauksessa ihanat tarjoiltavat on teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuosta hankinnasta taitaa olla pari vuotta. Enkä ole ihan varma olisinko ostanut tuon SoHo:n MoMA Storesta. Siellä ainakin voi olla vähän eri valikoima.

      Poista
  7. Ihana toi maitokannu!! Harmi, kun ei osunut omaan silmään MoMan myymälässä :)

    Place for Dreams

    VastaaPoista
  8. Sulla on kyllä ihan super hauska tapa ilmaista itseäsi. Niinku toi "sattuneesta syystä" ja sitten linkki syyn aiheuttajaan Gatsby baariin :D
    Olen lukenut Gatsbyn kirjana ja useinhan leffa on sitten pettymys, kuten esim. Missä kuljimme kerran oli kirjana loistava, mutta leffana keskinkertainen.
    Kai se on silti käytävä katsastamassa. Taidan ottaa mukaan Longchampin Gatsby laukun, kun lähden leffaan :) Mitä maitokannuun/kermapurkkiin tulee, niin se on kerrassaan aivan hurmaava! Porkkanakakku on minunkin suursuosikki ja helppo leipoa itsekin, mutta hyvältä näytti Ekbergiltäkin noudettuna.
    Katsku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa kiitos :) Niin ja ei se nyt pelkästään ollut se One Tinyssä notkuminen vaan tuon illan ohjelma muuten.
      Niin kirja on kyllä niin voimakas elämys, että harvoin leffa pystyy päihittämään sitä. Kannattaa kuitenkin käydä katsomassa - tässä puitteet ja tuotanto on kuitenkin niin hieno, että sitä on ilo katsella. Lukee sitten vaikka kirjan uudestaan, niin jää hyvä combo-mieleen.
      Pitäisi kyllä tehdä taas itse porkkanakakkua!

      Poista
  9. Herkullisen näköiset tarjoilut ja upea orkidea! :) Ja hei, Ekberg on aina ihan hyvä vaihtoehto b. ;)

    Mutta MISSÄ mä näin noita lasisia maitokannuja vasta vähän aikaa sitten? Niitä oli joko Kruunukirpussa tai Isabel B:ssä, hintaa oli jotain kuutisen kymppiä... Apua, muisti prakaa. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekberg on kyllä näppärä :)
      Aah, kerro toki jos keksit! Varmasti voi löytyä muualtakin - eikö MoMA kerää eri mallistoista ja valmistajilta kivoja tuotteita myyntiin?

      Poista
    2. Mun on pakko selvittää tämä, jäi ihan vaivaamaan! :D Niitä oli myynnissä jossakin (mun tekisi mieli sanoa Kruunukirppu, siellä on kaikenlaista hauskaa aina) ja hinta oli siinä 40-60 euron välillä, harkitsin ostamista mutta en uskaltanut kun ajattelin, että se menisi kuitenkin nopeasti rikki... Ollaan miehen kanssa hyviä rikkomaan astioita nyt kun keittiössä on kivitasot. ;)

      Santran mainitsemia keraamisia (valkoisia ja kultaisia) vastaavia oli joskus pari vuotta sitten useammassakin liikkeessä myynnissä, nekin oli hauskan näköisiä. :)

      Poista
    3. Kiitos tarkennuksesta :) Pitää katsoa, jos tuota löytyisi jostain Helsingin putiikista.
      Tuota saa tosiaan vähän varoa ja se on aika hankala pestä :)
      Nuo keraamisesta ovat myös hienoja ja ihailen aina myös Wirkkalan Paper Bag -maljakkoa.

      Poista
  10. Onpas herkulliset ja rennot tarjoilut. Ei sitä aina tarvitse itse kaikkea laittaa. Mutta iittalan mainostarrat kyllä pilaavat kattauksen kuin kattauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä voi vähän oikaista :) No onneksi noita ei nyt ollut kuin tuossa maljakossa ja omissa laseissa.
      Vaikka kuulun siihen koulukuntaan, joka jättää nuo - ainakin niin kauaksi aikaa, kun ne pysyvät siististi kiinni. Merkki on vähän kuin astian kulmakarvat ;)

      Poista
  11. Tosi herkulliset tarjoilut! Ekbergin leivokset melkein liian herkullisen näköisiä!;) En olekaan Ekbergin macaron-leivoksia maistanut, asia pitää korjata!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä oikein hyviä! Ja kannattaa testata myös noita, makuja löytyy vaikka mitä! Nuo taisivat olla appelsiini-valkosuklaa.

      Poista
  12. No wau, olipas hyvät ex tempore-tarjoilut! Muistiin tämä, pitääpä muutenkin ostaa pestoa.

    Ja jään tänne kyttäilemään, että josko joku osaisi kertoa mistä Helsingin liikkeestä noita lasikannuja saisi. Ihana on!

    Harmi, että se ystävämyynti oli tällä kertaa niin yllättävän vaisu. Muutamat jutut tuli hankittua, mutta oikeastaan en mitään sellaista saanut mitä lähdin hakemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pestoa on hyvä pitää aina varalla :) Joo, toivottavasti joku osaa vinkata, mistä tuollainen löytyisi vähän lähempää.
      Joo, ehdin itsekin käymään, mutta ei löytynyt oikein mitään.

      Poista
  13. Minäkin ihastelen maitokannua, olen joskus nähnyt vastaavia keraamisia valkoisia, mutta tuo kyllä jostain syystä miellyttää mun silmää enemmän.
    Ja MoMAn kauppassahan on tosiaan eri valmistajien tavaraa, viime vuonna näkyi SoHossa esim. jotain Iittalaa ja muitakin eurooppalaisia, täällä ihan perus-Stockalla myytäviä merkkejä ja esineitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tuossa kirkkaassa tulee ehkä paremmin se juttu esille. Joo onhan siellä vaikka mitä suomalaista designia - hauskaa!

      Poista
  14. Ihastuttava kannu. Meillä loppuu jaksaminen kesken näiden orkideoiden kanssa. Kivahan se on kuivaa rankaa kastella ja kastella ja kastella... Eikä ole ikinä kukkinut uudestaan :) Ihanat tarjoilut, noi leivät näyttävät niin hyviltä! Mulla on Gatsbyn katsominen vielä edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän samat fiilikset tosiaan :)
      Mutta toivotaan, että tämä kukkii mahdollisimman pitkään ja ehkä uudestaankin!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)