keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Heinäkuun laukkumuisto – Louis Vuitton


Tämän laukun olisi pitänyt olla laukkumuistona itseasiassa jo aiemmin, sillä se oli ensimmäinen merkkilaukkuni. Luonnollisesti merkkinä tuolloin alussa oli Louis Vuitton. Klassisen Keepall 50 ostin ensimmäiseltä yksin tekemältäni 'ulkomaanmatkalta' Tukholmasta. Oi niitä aikoja ja sitä jännitystä ensimmäistä hankintaa suunnitellessa. Halusin mallista damier-kuosin, koska se oli mielestäni hieman miehekkäämpi, eikä vielä tuolloin niin yleinen.

Laukku on kyllä palvellut hyvin, sillä siinä ei näy yhtään käytönjälkiä. Vaatiikin melko kovia otteita saada tuo kanvaasi rikki ;)
Käytin Keepallia paljon opiskeluaikoina ja se toimii hyvin kaupunkilaukkuna, vaikka onkin kooltaan iso. Nykyään se on saanut paikkansa oikeaoppisesti viikonloppu-/matkakassina.

Huomaa kyllä, että LV:n hinnat ovat nousseet kiitettävästi, sillä nykyisin tästäkin laukusta saa maksaa melkein kolmekymmentä prosenttia enemmän. Hassua, eikös?22 kommenttia:

 1. Hieno ja klassinen se on ehdottomasti! Vaikka LV onkin kokenut hieman inflaatiota viime vuosina, hintojen noususta huolimatta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se vähän hassua, että hinnat ovat nousseet vaikka laatu on sama (ellei huonompikin), no sitä se kysyntä teettää. En edes halua tietää miten paljon vähemmän vaikka Luggage tai Birkin maksoivat, kun ne tulivat myyntiin verrattuna nykyisiin hintoihin.

   Poista
 2. Pidän itsekin LV:n laukuista, mutta ehkä juuri näistä kuoseista enemmän, mistä ei näy kilometrin päähän se merkki. Tämän mallinen laukku on kyllä yksi suosikeista! Ihana hei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koitan myös pysyä hillityissä, vaikka välillä lipsunkin ;) Tuo putkikassi on kyllä kivan klassinen ja käytännöllinen.

   Poista
 3. Hmm, totahan mulla ei olekkaan...Klassisen kaunisI tseasiassa mulla ei ole mitaan viikonloppulaukkua. Kamaa kertyy aina sen verran etta parempi ottaa matkalaukku mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei minullakaan riitä ulkomaanmatkoilla tuo mihinkään, ehkä käsimatkatavaroille? :) Mutta lyhyemmille mökkireissuille tms. tuo on hyvä.
   Minulle on kertynyt muutama noita viikonloppulaukkuja, kun yleensä ne ja olkalaukut ovat ainoat mallit mitä merkit miehille tarjoavat.

   Poista
 4. Kaunis laukku eikä niin painava kuin Mulberryt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo on kuin ilmaa verrattuna vaikka Piccadillyyn, jonka panssarinahka painaa jo itsessään ihan kivasti.
   Hei, huomasin vasta, että olet päivittänyt blogisi ulkoasua - näyttää tosi kivalta!

   Poista
 5. Upea klassikko! Ja olen samaa mieltä ehdottomasti siitä, että Damier on miehekkäämpi kuosi! :D En ollutkaan koskaan edes ajatellut asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla taas, toivottavasti lomasi on mennyt leppoisasti! Niin, onhan se ehkä vähän miehekkäämpi, vaikka on siinä perinteisessäkin LV-printissä klassisuutta. Tykkään myös uudesta Infini-kuosista.

   Poista
 6. Itsekin olen ajatellut ostaa tuon laukun ehkä koululaukuksi, mutta vielä hieman mietityttää. Onko tuo kovin löysä, eli menettääkö muotonsa painavien kirjojen vuoksi? Entä onko tuossa mitään taskuja minne pikkutavarat saisi laitettua? Hieno laukku kyllä on, vaikken mikään suuri LV-fani olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuo ei ole ehkä silloin ihan paras mahdollinen.
   Tämä malli (kaiken kokoisina) menettää kyllä helposti muotonsa (sagging), varsinkin jos sisältö on painava..ellei pohjalla sitten ole ole jotain tasaista antamassa ryhtiä. Sama ongelma tuntuu olevan monien kookkaampien laukkujen kanssa.

   Laukussa ei myöskään harmi kyllä ole yhtään sivutaskuja, joten lompakko ja muut seilaavat iloisesti tavaroiden joukossa. Tämä takia kaikissa LV:n jutuissa on varmaan se koukku, että irtotavarat saa kahlittua :)

   Malli on kuin tehty lyhyen reissun tavaroille. Itsekin käytin tuota urheasti päivittäisessä käytössä, mutta kyllä se silti soveltuu parhaiten viikonloppulaukuksi.
   Kestävä ja kevyt se kuitenkin on :)

   Poista
 7. Minäkin tykkään noista keepalleista ulkonäöltään ja mietin aikoinaan itsekkin tuota damieria ebenenä tai graphitena. Kerran jo ostin monogram macassar kuosisen olkahihnalla, mutta vaihtoon meni, kun on niin toivottoman löysä ja hankala arkikäytössä(ei yhtäkään pikkulokeroa ja ei pysy mallissaan ilman tukea, eikä säkistä varmasti löydä kiireessä etsimäänsä). Viikonloppulaukuksi varmasti ihan verraton jos matkustaa autolla, niin ettei tarvitse kuin heittää kassi takakonttiin. Itse tulee pienile matkoille otettua mukaan joku vetolaukku sen helppouden takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, viikonloppulaukuksi tämä on täydellinen. Päivittäiseen käyttöön sopisi ehkä paremmin salkku- tai olkalaukkumallinen, kun niissä on enemmän taskuja ja lokeroita. Niissä malli pysyy ryhdikkäämpänä mm. kirjojenkin painosta.

   Poista
 8. Mulla on todella vähän käytetty Mulberryn scotch grain-weekender (vaikka laukku on vanha) ja siksi olen perustellut itselleni että en tarvitse Keepallia ja yksi huippukuntoinen ja hyvähintainen Keepall meni eräässä depot vente'ssa sivu suun. Jestas, muuten ne Mulberryt kassit ovat raskaita, eikä kyllä nekään kulu.
  Lentokoneessa käytän Carryall'ia.
  Mutta kyllä mä taidan tuohon sortua jonain päivänä ja mielummin kuitenkin Keepall kuin LV:n trolley.
  Ja ehdottomasti Damier miehille, sen takia en oikein osaa sitä itseeleni ollenkaan ostaa ja mies saa multa aina lahjoina Damier-kuosisia juttuja (mutta ei liikaa ;)).

  Gloria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän ajaa mainiosti saman asian kuin Keepall! Niissä on hauska omanlainen tyyli.
   Pradan tai Bottegan trolleyt ovat minusta myös aika houkuttelevia.
   Valinnanvaraa ainakin löytyy ;)

   Poista
 9. Keepall on kyllä makea laukku, etenkin miehillä näyttää siistiltä!:) Mäkin tarvisin jonkun hienon viikonloppulaukun, tulee aina raahattua kamoja (rumassa) urheilukassissa, ei hyvä!;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on kyllä hauskan klassinen! No, toivottavasti löydät jonkun kivan :)

   Poista
 10. Damier onkin kuosina sekä nätti fiksu valinta -olisi ollut minullekin, sillä monogramin vaalea vachetta ei ole hellässä (joskin runsaassa) käytössä pysynyt noin siistinä. Ainoa, mikä minua omassa kassissani ärsyttää on vetoketju: kun laukku on "vetelä" pakattaessa, raavin siihen aina käteni. Muuten tosi hyvä, ja loppuikäinen reissukaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuohon damieriin ei jää niin näkyvästi jälkiä, mutta toisaalta vachetta on kivan vaalea.
   Aijaa höh, olen itse onnistunut välttymään tuolta.

   Poista
 11. Luin vanhoja laukkumuistoja löytääkseni kirjoituksen Keepall:sta, koska olen itsekin ostamassa sitä ensi kuun Kööpenhaminan matkalta. Cant wait :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä laukku, ei paina mitään itsessään ja siihen mahtuu hyvin tavaraa. Täydellinen viikonloppumatkoille. Kannattaa ehkä käydä kysymässä paljonko tuo maksaisi Helsingin liikkeessä, kun Köpiksessä voi olla 10% kalliimmat hinnat.

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)