perjantai 21. syyskuuta 2012

Tätä en tiennyt Pradasta


Kauppalehti Option uudessa numerossa oli kiinnostava Prada-juttu, josta luin muutaman ainakin itselleni uuden tai sitten ehkä unohdetun faktan. Siitä sain kipinän tutustua hieman paremmin talon historiaan. Tässä muutama mielenkiintoinen tiedonmurunen:

- Pradan veljekset (Frantelli Prada) Mario ja Martino perustivat merkin vuonna 1913
- Talo juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan
- Vuonna 1919 talo sai luvan käyttää 'Italian kuninkaallinen hovihankkija' -nimikettä
- 1979 naisten kengät tulivat valikoimiin
- 1993 nähtiin ensimmäisen kerran miestenvaatemallisto
- Euroopan suurin Prada-myymälä löytyy Moskovasta
- Prada-konsernin alla on Miu Miun lisäksi Church's ja Car Shoe -kenkämerkit, joiden nettikaupoista voi muuten tilata myös Suomeen
- Kaikki tehtaat sijaitsevat Italiassa, paitsi Church's Iso-Britanniassa
- Taantumasta huolimatta talo on päässyt hyviin lukuihin, koska koko tuotantoketju on omassa hallinnassa ja Miuccia on keskittynyt tekemään luksusta laajemmalle joukolle kuin vaikka couture-talot.

Galleria Vittorio Emanuele II -myymälä oli merkin ensimmäinen
Kuva/Prada.com

Arkkitehti Ema Kohlhaas on vatannut Prada-myymälöiden ilmeestä
Kuva/Prada.com

Lisää hauskoja nostoja vuosien varrelta löytyy Prada Groupin aikajanalta.

Tässä vielä eilen esitelty Pradan kevät/kesä 2013 -näytös. Mustanpuhuva ja hillitty linja on vastapainoa nyt kauppojen rekeistä löytyville voimakkaille kuoseille. Pelkistetyt kukat ja siluetit sekä malliston kengät tuovat mieleen Japanin/urbaanin Geishan.

Tyylikästä perjantaita! 
12 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että Church's kuuluu Prada-konserniin!

  VastaaPoista
 2. Uutta tietoa ja vanhan virkistystä. En kyllä olisi arvannut, että suurin myymälä on Moskovassa, itse olisin Milanoa tmv. Italian kaupunkia veikannut.

  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Moskova oli kyllä yllätys, mutta selkeästi tuossa ohjaus sinne missä on ostovoimaa. Hassua kyllä, että tuo Milanon liikekin on aika pieni.
   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Prada on sekä miehen että mun ihan lempparibrändi kuten myös Church's. Aviosiipan kaappi on täynnä C:n kenkiä ja täytyy sanoa, että laadusta kannattaa maksaa. 10v vanhat pukukengät ovat ihan kuin uudet. Mies taitaa johtaa Pradojen määrässä, mutta eikö jokaisesta Pradan laukusta saa hieman etumatkaa vaatteisiin nähden... ;)

  Moskovalaiset taitavat olla ahkeria shoppaajia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan muistanut tuota Church's yhteyttä - mutta ihan loogista, Prada on kuitenkin erikoistunut kenkiin.
   No maassa/kaupungissa maan tavalla :) Käy 'moikkaamassa' puolestani GVE II hienoa myymälää!

   Poista
 4. Sopivasti aiheeseen liittyen, eli osaatkohan sanoa milloin Pradalta tulee uusi mallisto? Voi elämä miten paljon mua haluttais ostaa uus laukku - nimenomaan Pradalta - mutta en löydä verkkokaupasta mitään joka olisi 100-prosenttisesti mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysmallisto on varmasti jo aika pitkälti kaupoissa ja netissä. Ja noita äsken esiteltyjä alkaa tulemaan kauppoihin joulualen rinnalla. Nettiin päivittyy kyllä onneksi tässä välissäkin uusia malleja - toivottavasti löydät sen oikean :) Pradan laukuissa on kyllä sitä jotakin!

   Poista
 5. Tulipas paljon uutta tietoa! Prada on onnistunut loistavasti monissa mallistoissaan, myynti on ollut taattua. :) Tykkään paljon Pradan laukuista, muihin tuotteisiin en olekaan niin tutustunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuccialla on kyllä vahva näkemys ja se näkyy läpi mallistojen. On aina mielenkiintoista seurata Pradan ja Miu Miun uusia juttuja. Asusteet ja kengät ovat myös tosi hyviä. Ja vaatteetkin materiaaleiltaan laadukkaita, mallit ovat usein aika saman tyylistä - selkeitä ja tunnistettavia.

   Poista
 6. Upeata katseltavaa, mutta liikaa tuo värittömyys ja tympeät ilmeet muistuttavat lähimarketista. Olen itse aina pukeutunut mustaan ja harmaaseen, mutta tänä syksynä heräsin värien käyttöön. Kaikki minut nähneet tuttuni ovat olleet haltioissaan.Mietinkin, miksi kaiken pimentyessä ja harmaantuessa pukeudutaan synkästi ja kesällä taas iloisen räiskyviin väreihin ? Senhän pitäisi olla juuri päinvastoin ! Prada on siitä huolimatta lempimerkkini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta! Pitää ottaa haaste vastaan ja koittaa lisätä itsekin väriä pukeutumiseen nyt kun pimenee! Kivaa viikonloppua!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)