maanantai 20. toukokuuta 2013

Matkasuunnittelua - Italia

Suunnitelmissa on viime viikkoina pyörinyt matkahaave 'nro 2', edellinen sellainen on tosin myös vielä listalla ;) Olemme nimittäin pähkäilleet sopivaa kohdetta kesäksi, viime vuonna se oli ihana Etelä-Ranska, nyt Italia kuulostaisi pitkästä aikaa kivalta. Meillä on ruhtinaallisesti yksi viikko yhteistä kesälomaa, kun toinen puolisko aloittaa uudessa työssään jo melko nopeasti valmistumisensa jälkeen. Se pitäisi siis käyttää harkiten ja hyödyllisesti.

Italiasta nämä kolme kohdetta kutkuttavat eniten;

1) Pitkästä aikaa historiallinen Rooma ja Vatikaani

 Roomassa riittää ainakin nähtävää ja tekemistä, kun viime kerrasta on tosiaan molemmilla jonkin verran aikaa. Ihan mielelläni pyörisin jotkin nähtävyydet uudestaan ja myös mahdollisuudet shoppailuun ovat hyvät. Sijaitseehan Roomassa mm. Fendin alkuperäinen Fendi Palazzokin, yksi oman listani nähtävyyksistä ;)


2) Muutaman vuoden tauon jälkeen Milano?


Viime kerralla syksyllä 2009 suuntasimme Milanoon ehkä hieman huonoon aikaan (joka meille tosin oli silloin ainoa mahdollinen) eli elokuussa. Kaupunki oli aivan älyttömän kuuma ja tyhjä paikallisten suunnattua omille lomilleen. Kierteleminen oli kuitenkin mukavaa ja tällä kertaa voisi tehdä myös retken Como-järvelle. Suuntasimme viimeksi myös Sveitsin puolelle Euroopan toiseksi suurimpaan Outletiin, Foxtowniin. Jo matka sinne bussilla oli näkymineen elämys ja putiikit olivat hyviä. Onko teillä tuoreempaa kokemusta kyseistä outletista, vieläkö se on matkan arvoinen?


3) Vai ensimmäistä kertaa ikinä kaunis Firenze?


Firenze on ollut listalla itseasiassa jo useamman vuoden. Sinne matkustaminen on kuitenkin tuntunut jotenkin harvinaisen vaikealta ja lennot kalliilta. Olisiko helpointa lentää esim. Napoliin ja matkata sieltä Firenzeen? Vai onko vinkkejä helpommasta tavasta, tässä olen oikeasti aika
pihalla..
Toinen syy Firenzen valitsemiselle olisi sen läheisyydessä sijaitseva ja mahtavalta kuulostava outlet, The Mall, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Siellä on omat myymälänsä mm. Bottega Venetalla, Lanvinilla, McQueenilla, Diorilla ja Balenciagalla. Onko kellään kokemuksia tästä paikasta?

Kaikki vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita, kohta pitäisi jo miettiä kohteen lisäksi mm. hotelliakin. Kyllä matkan suunnitteleminen on kivaa :)

---

Dreaming of a summer trip, this time maybe Italy. Could it be Rome, Milan or Florence? Each and every one of them has its pros and cos, any recommendations?
For example, from Florence you can travel to the legendary outlet, The Mall..but on the other hand, I haven't visited Rome for ages. We'll see.


53 kommenttia:

  1. Oih, Rooma on kyllä mielestäni ihana, niin monipuolista tekemistä ja nähtävää! Tosin Firenzeen olen minäkin haaveillut, siellä on niin paljon historiaa ja kaupunkina kaunis :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo molemmat ovat kyllä mainiot vaihtoehdot, voisi ehkä yhdistääkin.

      Poista
  2. Ihania kohteita kaikki! Olin Foxtownissa viimeksi kesällä 2011 ja oli kyllä silloin edelleen mahtava shoppailupaikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei näissä missään ole vikaa. Foxtown oli ihan hauska paikka käydä!

      Poista
  3. Rooma on kyllä ihana <3 vietimme siellä joulun 2012 ja jos sinne lähdette, minulla on läjä ravintolavinkkejä vanhan blogin puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti ottaa ne ylös!

      Poista
  4. Firenze on mun suosikki Italiassa: sen lisäksi olen käynyt Roomassa, Milanossa ja Venetsiassa, joten näihin suoritan vertailua ;) Kaikista noista muistakin tykkäsin, mutta Firenze on silti jotenkin ihanin. Firenze on tosi pieni, mutta (kenties juuri siksi!) ihan supersuloinen. Ihastuin kovasti sen tunnelmaan. Shoppailuista en tosin osaa juurikaan sanoa, sillä silloinen matkaseurani ei ollut kovin shoppailuhenkistä, mutta ohimennen mahdollisuudet vaikuttivat kyllä hyviltä. Enkä osaa neuvoa saapumisen suhteen myöskään, sillä asuin tuolloin itse Genevessä, josta sitten kuljimme junalla Italian puolelle.

    Siis ääni Firenzelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Firenze olisi kyllä jotenkin tosi houkuttava! Kuulostaa kertomanasikin taas niin hyvältä! Tuo Euroopan junaliikenne on kyllä mainio ja helppo tapa matkustaa.

      Poista
  5. Mä menisin Toskaanaan! Oltiin siellä viime kesänä. Lentäkää Milanoon, pari Firenzessä, useampi päivä Forte dei Marmissa meren rannalla(en tiedä ootko käynyt, erityisesti Milanolaisten suosima paikka ei paljon ulkomaisia turisteja) ja sitten vielä päivä Milanossa shoppailun merkeissä! Mulla on myös hyviä tippejä yöpymiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ajatellutkin, että voisi lentää Milanon kautta ja mennä siitä junalla Firenzeen. Olisi aika täydellistä. Ja tuolla rannikkokaupungissa en olekaan käynyt, kiitos vinkistä! Yöpymisvinkkejä vain kehiin! :)

      Poista
    2. Milanossa voin suositella sellasta kun Hotel Manzoni, joka on Via Montenapoleonen sivukadulla ja myös lyhyen kävelymatkan päässä Duomolta. Firenzessä voin suositella kahta hiukan erilaista vaihtoehtoa nimittäin ihan Ponte Vecchion läheisyydessä olevaa Palazzo Magnani Feronia ja hiukan kauempana vuorilla Villa Jacoponea. Palazzo on nimensä mukaan kaupunkipalatsi, jossa pystyy hyvin aistimaan kuinka rikkaat Firenzeläiset kauppiaat tai aateliset ovat sata vuotta sitten eläneet. Palvelu on tietysti erinomaista. Villa Jacopone on hieman Firenzen yläpuolella Fiesolessa oleva B&B. Se on bussimatkan päässä ja on hyvä paikka yöpyä jos aikoo viettää lomansa vaan Firenzessä. Se on siis nimensä mukaan villa, josta on tehty luksus B&B ja jossa on ihan mieletön palvelu. Siellä on myös Pool, joka on kyllä kiva kesällä niin kuumassa kaupungissa. Paikan omistaja Viviana on oikea italialainen mamma, joka todella pitää vieraistaan hyvän huolen. En ikinä ennemmin ajatellut viihtyväni tämäntyyppisissä paikoissa ennen kuin kävin hänen paikassaan. Hän antaa vierailleen todellakin tunteen, kuin olisit käymässä italialaisen lempitätisi luona!

      Poista
    3. Kiitos vinkistä, ainakin Milanon hotellin sijainti on aivan mahtava!
      Ja tuo B&B kuulostaa ihanalta, aivan täydellinen paikka yöpyä ja nauttia Italiasta! Kiitos paljon näistä :)

      Poista
  6. siis pari päivää Firenzessä..

    VastaaPoista
  7. Siis tuohon edelliseen vielä, minäkin olen käynyt usein Italiassa, kun asutaankin lähellä ja tämä Toskana siis ehdoton suosikki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos pääsee junalla vain piipahtamaan eri puolille Eurooppaa!

      Poista
  8. Moikka!
    Tämä tulee kalliiksi seurata mukavaa blogiasi, mutta kiitos vinkistäsi.
    Varasin kesäkuun alusta muutaman yön Milanoon ja eiku shoppaamaan.
    -Eeva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut :) Mutta samalla onnittelut, käy! Ihanaa matkaa! Ja muista käydä Dmagazinessa!

      Poista
  9. Ihanaa, minkä tahansa noista valitsette, on matkanne varmasti ihana!!

    Me mennään Veronaan ja Comolle :) Ja jos oikein ahnehditaan, haluaisin päästä Milanon maisemiin päiväksi. Toisaalta nyt kun sisko ei enää asu siellä, se ei ole enää se sama Milano :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvältä - ihanaa! Ja symppistä tuo, kun Milano ei ole enää sama...

      Poista
  10. Ah, ihana Toscana! Kannattaa lentää Roomaan tai Milanoon, sitten junalla Firenzeen :) Napoli on turhan etelässä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vaihtoehtoja ajattelinkin - suora lento olisi ihana, mutta minkäs teet... Totta :) Capri mielessä tuo Napoli pomppasi vähän turhaa tälle kartalle ;)

      Poista
  11. Ei voi mennä vikaan millään noista paikoista. Itse pidin erityisesti Veronasta, jonne pääsi junalla Milanosta muutamassa tunnissa. Siitä ei sitten ollutkaan kuin tunti-pari (en muista enää tarkkaan) Venetsiaan. Eli noi kaupungit esimerkiksi yhdistää tosi helposti viikon matkaan, loppuajan voi sitten olla Milanossa. Comollakin tuli käytyä ja se vaikutti kanssa tosi kivalta, vaikka turisteja olikin paljon kaupungin keskustassa. Mutta heti kun lähti kävelemään siitä ydinkeskustan ympäristöstä, pääsi idyllisiin kortteleihin ja ravintoloihin järven läheisyydessä. Italian junat ylipäätään olivat tosi täsmällisiä ja luotettavia. Hauskaa suunnittelua - se on puoli matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia on kyllä siitäkin hauska maa, että etäisyydet ovat yllättävän lyhyet. Voi tosiaan yhdistää monta kaupunkia samaan reissuun! Hyvä vinkki tuo Como, olemme menneet siitä vain ohi.

      Poista
  12. Kaikki nämä vaihtoehdot kuulostavat ihanilta! Olen itse menossa elokuun lopussa viikoksi Roomaan, se on niin ihana kaupunki! Samalla reissulla ajattelin käväistä pienellä vierailulla myös Firenzessä; sinne pääsee Roomasta junalla alle parissa tunnissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Rooma - Firenze yhdistelmä kuulostaa kyllä oikein hyvältä! Minun teki jo viime talvilomareissulla mieli lähteä Roomaan... Jos nyt sitten?

      Poista
  13. Hyviä vaihtoehtoja. Valitkaa Milano:) Viettäkää siellä muutama päivä ja tehkää muutaman päivän visiitti Luganoon. Olemme tehneet näin - tai siis tehneet toisin päin, ensin Luganossa ja sitten Milanoon. Minä en kovasti tykännyt Foxtownista.

    T. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lugossa en ole myöskään käynyt, kiitos vinkistä! :) Noissa outleteissa on tosiaan välillä vaihtelua ja olettaisin, että tuo The Mall on parempi kuin Foxtown.

      Poista
  14. Hei Mikko!

    Jos päätätte mennä Roomaan, tässä on yksi hotelli-vinkki: www.boutiquehotelroma.com. Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla, pienen kävelymatkan päässä Espanjalaisilta portailta. Yövyimme siinä hotellissa viime vuoden keväällä. Pitääkin tehdä hotellista juttua omaan blogiini...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko Lilyssä aletaan palaamaan arkeen?
      Kiitos vinkistä, kävin heti katsomassa tuon ja hotelli vaikuttaa oikein lupaavalta! Täydellinen sijainti ja hienoja kuvia! Katsoin heti liikkeiden sijainnin hotelliin nähden ;)

      Poista
  15. Ihanaa!!! Haluan kans Italiaan takaisin <3 Foxtownissa käytiin viime kesänä ja olihan siellä vaikka ja mitä ;) Como järvi ja varsinkin Bellagio on ihan must!! Tai jos suuntaatte rannikolle niin Cinque Terre on todella idyllinen.

    Place for Dreams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä kiitos - ainiin olitte tosiaan sillä ihanalla reissulla viime kesänä! Ooh, mahtavuutta!

      Poista
  16. Italia on ihana! Vieläköhän Pisaan pääsee lentäen?! Minä olen käynyt Firenzessä lentämällä Milanoon ja siitä vuokra-autolla, mutta eiköhän junakin kulje näppärästi. Eli lentäen Milanoon, siitä Firenzeen ja paluulento Roomasta?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin välillä tuota tarjotaan lentoa hakiessa...
      Joo, luotan mieluummin omalla kohdallani siihen junaan kuin oman ajotaidon kertaamiseen tuolla ;) Vaikka olisi se varmasti elämys ja ajotyyli voisi sopia hyvin paikallisen liikenteen hurjasteluun :)
      Ooh, älä kiusaa tuolla reittiehdotuksella!

      Poista
  17. " I haven''t been visited Rome for ages. "

    Onko tuossa joku kielioppivirhe vai oonko mä englannin kieliopin kertauksen tarpeessa? :D Viimeinen vaihtoehto on hyvin mahdollinen, mutta jotenkin tuo lause särähtää omaan korvaan.

    Jos et ole käynyt Sisiliassa, niin suosittelen! Varsinkin pieni Taorminan kaupunki on aivan upea kohde. Siellä ei ole paljon shoppailumahdollisuuksia (vaikka kyllä muutama luksusputiikki sieltäkin löytyy), mutta aivan ihana paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, huomasin juuri tuon saman - oli jäänyt ylimääräinen sana lauseen edellisestä versiosta... :)
      Sisiliakin kuulostaa ihanalta - muutama tuttu juuri suositteli sitä!

      Poista
    2. lento Romaan (halvin)ja sieltä frecchiarossa (luotijuna)Firenceen kestää 1.50m
      kiitos ihanasta blogistasi ciao

      Poista
    3. Tuo kuulostaa kyllä ehdottomasti parhaalta ja kätevimmältä yhdistelmältä!
      Kiva, jos tykkäät! :)

      Poista
  18. Moikka, kuulostaa vaikealta päätökseltä. Itse olen lähdossä kesällä milanoon, joten olisiko sulla antaa vinkkejä ensikertalaiselle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, liikaa hyviä vaihtoehtoja. Mahtavaa! No olen käynyt vain kerran, joten kokemukset ovat aika pintapuolisia.
      Duomon huipulla kannattaa käydä, Via Monte Napoleonin tuntumassa on kaikki kivat liikkeet, Galleria Vittorio Emanuele II on vaikuttava ja siellä on Pradan mahtava liike, DMagazine-myymälöiden valikoimasta tein kivoja löytöjä, 10 Corso Como on legendaarinen...

      Poista
  19. Moi Mikko. Lensin vuosi sitten Lufthansalla Helsingistä Frankfurtin kautta suoraan Firenzeen. Myös esim. Munchenin kautta löyty samalta lentoyhtiöltä vaihtoehtoja. Vilkaisin äsken pikaisesti, lennot maksavat tällä hetkellä n. 400-500 e menopaluu.Firenzen kentältä on nopea junayhteys suoraan kaupungin rautatieasemalle, melkein keskelle kaupunkia. Lumoava kaupunki, aika erilainen kuin Rooma tai Milano, eli jos et ole vielä käynyt, niin ei voi muuta kuin suositella! Ihanaa, nyt iski Italia-kuume. Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Firenze kyllä houkuttaa, se pitäisi kyllä ehdottomasti nähdä! No ehkä pitäisi varata ne lennot nyt... :)

      Poista
  20. Oletteko olleet Amalfin rannikolla? Se on THE paikka. Kauniimpaa ei ole, suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kiitos vinkistä - sen voisi yhdistää Napoliin ja ah Capriin!

      Poista
  21. Hei klikkailin tänne Sofien blogin kautta ja nyt on pakko jättää kommentti kun juuri kotiuduin Firenzestä viikonloppuna. Se on aivan ihana! Lennettiin Roomaan ja sieltä pääsi näppärästi ja edullisestikin n. 1,5h Firenzen keskukstaan (se juna meni tosi lujaa, siellä on tosin vaihtoehtona hitaampia ja halvempiakin junia.) Junaliput on huomattavasti halvemmat kun ne varaa etukäteen.

    Firenze päihitti Milanon ja Rooman mielestäni mennen tullen, koko tunnelma oli ihan erilainen ja ihmiset ystävällisempiä kuin missään Italian kohteissa joissa olen käynyt. Se voi tietysti olla sattumaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista kuvista ja tunnelmista! Firenze tuntuu kyllä hyvältä vaihtoehdolta!

      Poista
  22. Täälläkin liputan Firenzelle! The Mall on myös tullut käytyä, sä tykkäisit siitä varmasti. Suosittelen muuten ajoa Chiantissa, kauniita maisemia, viinitiloja jne. Siena oli suosikkikaupunkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, olen suunnitellut jo monesti matkaa pelkästään The Mall mielessä, jos nyt onnistuisi!?

      Poista
  23. Kuten kommentoin omaan kommenttiini ennen kuin näin tämän postauksen: Sun on pakko käydä TheMallilla, sieltä teki koko porukkamme upeita löytöjä, Pradan laukkuja ja kenkiä, MiuMiu:n aurinkolaseja, Burberryn trenssejä, you name it! Suosittelen siis ;) Me lensimme Firenzeen, mutta saimme lennot kohtuullisen halvalla. Kannattaa tarkkailla nyt Norwegianin kesäkampanjaa, siellä oli nyt hyviä tarjouksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - olen kuullut kyllä paljon kehuja tuosta The Mallista! Sinne jos pääsisi :)
      Ok, pitää katsoa tuotakin vaihtoehtoa!

      Poista
  24. Apuva, aikamoinen Italia kuume iski tänne! Matkasuunnitelmia on muutaman päivän lomaksi Pariisiin, mutta jos pidemmän kesäloman kunniaksi ehtisin vielä Italiaan.. Kysymys kuuluu vaan että minne? ;) Ostoslistalla olisi kyllä muutama juttu Pradalta, neljäs Balenciagalta.. Lienee parempi tarkistaa myös ostomahdollisuuksia ennakkoon, mikä olisi matka ilman loistavia matkamuistoja! :) Kivoja vinkkejä olivat muut jakaneet, pitää kirjata ylös ja katsoa mikä kohteista sopisi parhaiten. Mukavaa loman suunnittelua, innolla odotan myös tulevia matkakertomuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, nämä vinkit ja kommentit kyllä vahvistavat tätä matkahaavetta aika hyvin :)
      Kiitos vain kaikille niistä!
      Ja oi tuo Pariisi kuulostaa ihanalta - hyvää matkaa ja mahtavaa, jos saat järjestettyä tuon Italian reissunkin!

      Poista
  25. Aikoinaan kävin usemman kerran yhdistetyllä Milano-Firenze-messumatkalla, lensimme Milanoon ja kaupunkien väliä matkattiin junalla. Firenze on yksi suosikkikaupunkejani, johon haluaisin kovasti pitkästä aikaa.

    Asuin muutaman kerran Grand Hotel Minervassa, josta pidin kovasti. Millainen lienee nykyisin? St Regisissä ja Westinissä olen ollut juhlissa, molemmissa hotelleissa oli upeat julkiset tilat ja ruokasalit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin yhdistelmä on oikein hyvä! Pitäisi ehdottomasti mennä/antaa Milanolle uusi mahdollisuus.
      Ja kiitos hotellivinkeistä! :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)