keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tunnelmia viikonlopusta Lappeenrannassa

Viime viikon kesätunnelmissa mainitsinkin erikseen viikonlopun eri maisemat. Olimme siis Lappeenrannassa mökillä ja se ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa. 
Vaikka minulla oli ollutkin lomaviikko, odotin tuota maisemanvaihdosta todella. Siitä onkin melkein vuosi, kun kirjoittelin edellisen kerran noista maisemista ja tunnelmista. Tuo on niin ihana paikka, että sinne kyllä halajaakin aina uudestaan. Ehdimme ehkä vielä joku elokuun viikonloppu tuonne toivottavasti uudestaan. Tässä siis tunnelmia Lappeenrannasta ja rentouttavasta viikonlopusta.

Suosikkipaikkani oli 'lounge' jossa oli mukavaa lukea lehtiä ja katsoa Saimaalle.

Mökki on hieno!

Menimme tuonne jo perjantai-iltapäivänä, joten silloin ehti vielä tekemään iltakävelyn ja tässä maisemia sen varrelta.


Saimaa ympäröi niemen hauskasti ja jossain kohtaa tie on todella kapea.

Rakastan tuota naapuruston saunamökki-miljöötä.


Luksusta on kävellä tällaista mökkitietä.
Kesäillan valo.



Lauantaina suuntasimme Lappeenrannan keskustaan katsomaan vähän keskustan tuulia sekä käväisimme torilla & satamassa.


Klassikko, joka viime vuonna jostain syystä jäi välistä - en tiedä miksi - on täytetty lihapiirakka; Vety tai Atomi. Nyt sellainen etsittiin, vaikka tori oli jo sulkeutumassa. Paikallisten vinkkien mukaan juuri kauppatorilta saa ne alkuperäiset ja Tuen kioskista saa kuulemma parhaat. Tuossa oli vähän itselläkin arvuuttelemista, kun joka koju niitä tarjosi. Herkkua oli kuitenkin!


Tadaa, tässä se on - Vety.

Maddy säilytti myös tiiviin ja kunnioittavan katsekontaktin tähän legendaan.

Ilokseni ehdin tavata nopeasti myös tyylikkään paikallisen, Luksusta arjessa -blogin Riinan. Kiertelimme kaupungilla ja hän näytti vähän paikkoja ja antoi vinkkejä. Kiitos vain Riina - tosi kiva, että ehdittiin näkemään!

Lappeenrannan keskustaa.

Kävelykadulle ja sen poikkikaduille on keskittynyt suurin osa liikkeistä, mutta myös keskustan kauppakeskuksista Galleriasta ja Armadasta löytyy mukavasti niitä. Bongasin samalla myös sympaattisen Maailman Pienimmän Vaatekaupan, josta onkin ollut juttua uutisissa. Hauska veto!


Kuulemma hyviä ruokapaikkoja keskustassa ovat muun muassa ravintola Wolkoff sekä Lappeenrannan Kasino. Kahvila & konditoriaa etsiessä kannattaa mennä Caffe Violettiin, Aleksandraan tai tietenkin legendaariseen, viime kesänä kokeiltuun Majurskaan.

Kävimme myös satamassa, jonka ravintola-alukset vetävät väkeä varmasti aina. Lisäksi Riinan vinkistä tuli kokeiltua myös vohvelia Marttojen kojusta.

Sataman laivat/terassit.

Pikkunälkään.


Vanhat laivat olivat myös vallanneet täällä sataman ja laituri olikin täynnä ihailijoita.



Mökille palattua oli tietenkin ihanaa laittaa sauna päälle.



Saunaterassilla.

Tulipa kokeiltua saunan yhteydessä myös kiukaalla paistunutta makkaraa.


Anopin klassikko, mustikkapiirakka vaniljakastikkeella. Hän lupasi tehdä sen, jos hakisimme lähimetsästä tuokkosen mustikoita.. ja mehän haimme, Maddy oli myös mukana karhuvahtina.

Mökkeilyyn kuuluu tietenkin rento oleminen ja syöminen, tässä tunnelmakuvia sen puolesta.

Tukeva aamiainen terassilla.

Iltapala patiolla.

Sunnuntairuoaksi oli lohikeittoa.

Ja jälkkäriksi pannukakkua, edellisestä kerrasta onkin aikaa!

Details, anopin kädenjälki näkyy.

Sisäpihan terassia

Mukana mökkeilemässä olivat tietenkin myös karvaturrit, loppuun heidän seikkailujaan. Tytöillä on edelleen voimassa kylmä sota, eli he eivät vain huomioi toisiaan mitenkään. Eivät onneksi uhittele johtajan paikasta, mutta voisivat ehkä leikkiä ja touhuta enemmänkin yhdessä.

Maddy tekee aamutarkastusta.

Anopin mäyris palaa omalta aamun tarkastuskierrokseltaan.

'Minä koisin nyt!'

'Jos en liikuta viiksikarvaakaan, se ei ehkä huomaa minua...'

'Menikö se jo?'

'Taas se on tossa..'

Ihana viikonloppu, kyllä mökkeily ja loistava seura tekee hyvää sielulle!

31 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näkönen paikka! Kyllä tuo mökillä oleminen on parasta, nautin täysillä kun sain tänä vuonna olla 2 kokonaista viikkoa omalla mökillä! Harvoin onnistuu niin pitkä pätkä, vielä kun välimatkaa sinne on se 600km..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihana paikka, vaikka ovathan mökit aina. No joo tuolla matkalla ei tule lähdettyä ihan yhdeksi yöksi mökkeilemään!

      Poista
  2. Hienosti olet vanginnut Saimaan ja Lappeenrannan seudun tunnelmaa näihin kuviin! Minäkin käyn siellä samalla suunnalla aika usein (samaisesta anoppila -syystä:) ja ihmettelen, miten siellä voi kesällä olla aina niin lämmintä. Vuodenajat on ehkäpä selkeimmät juurikin Saimaan ympäristössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa - tuo on kivaa seutua! Ja ehkä tuo vesistö tosiaan jotenkin vahvistaa ilmaa. Meille on taas aina sattunut aika viileät viikonloput, kun olemme käyneet tuolla.. Mutta ei haittaa.

      Poista
  3. Upeita kuvia, ihanaa kesäfiilistä! Me ajamme vanhempieni kesäasunnolle Itä-Suomeen aina Lappeenrannan ohi, mutta jostain syystä emme ole ikinä siellä käyneet. Täytyykin ensi kerralla pysähtyä siellä edes muutamaksi tunniksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Caelia, ilman muuta pysähdytte ja ilmoita minulle etukäteen, vien sinutkin "opastetulle" kävelylle. :)

      Poista
    2. Kannattaa ehdottomasti poiketa! Ja Riina on tosiaan mainio opas! :)

      Poista
  4. Kauniissa maisemissa olette viettäneet viikonlopun. Ja aivan ihania nuo ruoka ja kattauskuvat. Tulee nälkä niitä katsellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo - ei ihme, että tuonne kaipaa uudestaan. Anoppi on kerännyt tuonne kauniita esineitä & sommitelmia ja hemmottelee meitä herkullisilla kokkailuilla.

      Poista
  5. Kiitos mukavasta kävelyseurasta ja oli kiva nähdä tällä kertaa Maddyakin. :)
    Mökkipaikkanne näyttää ihanalta, kyllä noissa maisemissa kelpaa rauhoittua.
    Sen verran pitää korjata, että tämä mainitsemasi Tuen kioski on Tuen grilli http://www.tuengrilli.fi/ joka sijaitsee keskustan ulkopuolella. On suosittu grillikioski, eli kuuluisampi hamppareista pikemmin, kuin vedyistä. Torilla itse nautin yleensä vetyni Lohkon kioskista ja satamasta hyvät vedyt saa Satama-Sannista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi vaivasta! :) Maddykin jaksoi kiertää mukana - yleensä toinen on joutunut jäämään ravintolatapaamista kotiin.
      Kiitos tarkennuksesta, kaipasinkin vähän vinkkejä siitä oikeasta paikasta.

      Poista
  6. Ihania mökkikuvia ja mökki tosiaan näyttää siltä, että siellä viihtyisi pidemmänkin ajan. Ihan parasta oli koira"kaverukset" lopussa :)

    -hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mökki on ehkä vähän väärä nimitys tuosta paikasta. Olisiko 'vapaa-ajan asunto' oikea termi :)
      Joo, mahtavia persoonia.

      Poista
  7. Kylläpä näytti viihtyisältä ja kauniilta! Ja tuo teidän Maddy... Hugo olisi varmaan ihan in love... <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on kyllä laitettu niin kivaksi - vaikka tuntuu, että siellä on myös jatkuvasti menossa joku projekti... :)
      :) Varmasti, pitää sopia treffit näille joskus. Vaikka Maddy ei kyllä päästä poikiakaan helpolla. Yleensä se jallittaa esim. hoitopaikan kaveruksia 6 - 0. Tytöt... Monia aina luulee, että Maddy on poika, kun se on aika dominoiva.

      Poista
  8. Olen jo pidempään seurannut blogiasi ja pidän siitä todella paljon. Pienestä chihustasi kirjoitat niin hauskasti. Nytkin tuli hymy huulille kun tämän postauksen luin. Kiitos mukavista ja hauskoista jutuistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista :) Hauskaa, jos laukkuhaaveiden ja muun hömpötyksen välistä tulee myös leppoisia juttuja ;) Sinäkin olit äskettäin nauttimassa mökkeilyn ihanuudesta - tuollainen on juuri niin parasta!

      Poista
  9. Oi mitä muistoja tuleekaan näistä kuvista... Lappeenrannassa tuli aikoinaan vietettyä tovi jos toinenkin sivutyön merkeissä. Majoitus ei tosin ollut ihan samaa tasoa kuin teillä, asuin nimittäin lentoaseman kellarissa :D Tuo mökki on aivan ihana, mieletön aikakautensa helmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa hauskaa, että on tuttu paikkakunta :) Pienemmissä kaupungeissa on kyllä puolensa, johon on tosiaan mielenkiintoista tutustua samalla, jos asuu siellä hieman pidempään.
      Mutta toisaalta persoonallinen paikka, harva voi sanoa asuneensa noin!
      Tuo on kyllä arkkitehdin hieno taidonnäyte ja se istuu täydellisesti tuohon ympäristöön, kuten pitääkin.

      Poista
  10. Oi voi miten kivoja Lappeenranta-kuvia ja tosiaan hauskat tarinat mukana, kyllä hymyilytti tätä lukiessa:)! Ja nuo hauveliinit ja vielä hauskemmat tarinat. Pitäähän sitä marjastuksessa kunnon (lue: kunnon) karhuvahti olla. Tuo laukkukuva on tosi mainio Maddysta.

    Ihanan hyväntuulista.

    T. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos Maija - tosi kiva, jos tästä tuli hyvä mieli! Naureskelin täällä itsekin kaverusten ilmeille ja niiden pukemista sanoiksi. Maddystä tulisi hyvä karhukoira, ainakin se on sinnikäs kuin mikä.

      Poista
  11. Olipas piristävä lukea tiedän Lappeenrannan reissusta, upeita kuvia. Maddy on vaan niin valloittava <3 Tuo karhuvahdin tiukka katse Vetyyn on kyllä ihan paras! Vähänkö repeilin tyttöjen kylmälle sodalle, voin vain kuvitella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo oli kyllä niin piristävä reissu! Joo, se ei kyllä päästä saalista silmistään koskaan :)
      No ei se ole onneksi mitään vakavaa, mutta huvittavaa seurata - hyvä kun eivät istu toistensa päälle ollessaan 'näkymättömiä'.

      Poista
  12. Ei ole Lappeenrannan ja Saimaa-mökkeilyn voittanutta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Sinullakin oli ihania maisemakuvia - kyllä Suomi on kaunis! Ja teillä on myös varsinainen kaunokainen kotona :)

      Poista
  13. aahh arvaa vaan tuliko nälkä näitä kuvia katsellessa ?! :-D ja ihana, ihana, ihana made ! nuo viimeiset kuvat koirista on ihan huippuja, ja kuvatekstit kyllä kuvaavat kaverusten ilmeitä täydellisesti :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry :) Ei muuta kuin pannukakkua uuniin :) hmm. pitäisi kyllä itsekin syödä nyt jotain... Aika vekkuleita kyllä!

      Poista
  14. Ai että mua nauratti uhmakkaat haukut. Toisaalta hyvä noin... Laivakoiralla on se ikävä luonteenpiirre, että se kategorisesti vihaa muita koiria ja on aina valmiina kunnon tappeluun. Kaikki eivät tätä valitettavasti usko ja päästävät omat koiransa tutustumaan kielloista ja varoituksista huolimatta ja se on sitten siinä. Koiratappelun erottaminen on nimittäin harvinaisen ikävä puuhaa.

    Teidän mökkireissu näytti aivan kertakaikkisen upealta ja ihanalta, mitkä herkut ja ihanasti olet saanut tuon maailman kauneimman valon kuviin. Suomalainen kesäilta - maailmassa ei voi mitään niin tunnelmallista ollakaan. <3

    Munkin appiukolla on muuten mökki samoilla hoodeilla, mutta valitettavasti ehdimme sinne todella harvoin. Viimeksi taisimme käydä jouluna ja nyt kesällä mies ennättää kerran käydä yksin siellä, kun mä olen työmatkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hassut tytöt. No joo - parempi, että eivät ärhentele. Niin, no Maddykin vastaa kyllä aika nopeasti ärhentelyihin eikä ymmärrä myöskään montaa kaveria. Ei ole onneksi tarvinnut erottaa Maddyä tappeluista - se ei varmaan montaa tarvitsikaan ennen kun kävisi huonosti.

      Hassua heilua aina kameran kanssa, mutta saa ainakin palkinnoksi ikuistettua välillä kivoja hetkiä. Suomen kesä on kyllä kaunis!

      Poista
  15. Onpa kiva lukea kotikaupungista ulkopaikkakuntalaisen silmin! Viimeeksi eilen olimme lasten kanssa linnoituksen valleilla katsomassa sirkusta ja tuli mieleen miksi emme usemmin vietä aikaa siellä. Nytkin olemme mökillä, tosin tämäkin on Saimaan rannalla joten ei huono vaihtoehto tämäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, en muistanutkaan, että olet sieltä! Kiva kaupunki! Toinen puolisko lähti sinne taas - olisi ollut itsekin ihana mennä mukaan, mutta on muuta menoa kotosalla... No toivottavasti vielä elokuussa. Aurinkoista loppukesää :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)