torstai 18. lokakuuta 2012

Pariterapiaa leffassa

Kävimme viime viikonloppuna taas pitkästä aikaa elokuvissa. Teattereissa ei olekaan mielestäni hetkeen pyörinyt mitään hyvää leffaa, jota olisi ollut kiva mennä katsomaan.

Varsinkin näin syksyllä on kodikasta lähteä illalla leffaan. Jos vain mahdollista, niin käyn mieluiten Maximissa - siinä on ihana tunnelmaa ja ohjelmistossa on onneksi sinne hyvin sopivia elokuvia, kuten tämä lämminhenkinen Lemmenlomalla, jota olimme nyt katsomassa.

Loppuvuoden osalta kiinnostavia uutuuksia mielestäni ovat mm. Glenn Glosen tähdittämä Albert Nobbs, uusin Bond SkyfallPiin elämä ja Hobitti - odottamaton matka, jos kaipaa satumaailmaa ja hienoa toteutusta. Huomasin samalla, että jouluviikolta puuttuu pyhiin sopiva leppoisa komedia, kuten Perheen jalokivi, iki-ihana Holiday tai New Year's Eve. Hmm...


Kuva/episodi.fi

Pääroolissa oleva Meryl Streep on kyllä lupaus hyvästä elokuvasta ja oli hauska nähdä vaihteeksi Tommy Lee Jones hänen rinnallaan. Leffa kertoo pariskunnasta, josta tuntuu 30 yhdessä eletyn vuoden jälkeen, että suhde on jäänyt junnaamaan samaan uomaan. Niinpä he lähtevät, vaimon kevyellä patistuksella, avioliittoleirille metsästämään kadonnutta kipinää.

Leffa oli juuri sitä mitä kaipasin, leppoisa hyvän mielen elokuva. Ehkä tuo myös muistutti lempeästi siitä, ettei pitäisi antaa arjen ja rutiinien väljähdyttää parisuhdetta. On niin paljon helpompaa mennä sillä arjen hössötyksellä kuin olla oikeasti läsnä ja puhua riittävän suoraan ja avoimesti omista mietteistä. Tuntien taas itse pienen piston sydämessä tässä koneella naputellessa :)


8 kommenttia:

 1. Oi, tää on varmasti oikea hyvän mielen pläjäys. Tykkään molemmista, Tommy Lee Jones Space Cowboys- ja Double Jeopardy-leffoissa oli niiiin hyvä. : )Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on kyllä juuri sellainen! Rentoa viikonloppua!

   Poista
 2. Totta turiset, siis tuossa lopussa!
  Loistavia näyttelijöitä, ainakin Tommy Lee Jones ja Meryl Streep, eli tastusti tulee katsottua.

  Gloria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää välillä ottaa itseä vähän niskasta kiinni, ainakin yrittää ;)
   Molemmat ovat kyllä konkareita. Tommy Leetä en ole vain niin usein nähnyt tällaisessa draama/komediassa, joten se oli tosiaan virkistävää.

   Poista
 3. Tämä elokuva pitäs laittaa pakolliseksi kaikille ketkä edes suunnittelevat avioliiton satamaa !! Paljon asioita tosielämästä suomalaisissa avioliitoissa, vaikka toki huumorilla höystettynä elokuvassa. Ja miksei eroavatkin parit vois tän katsoo,ihan opetusmielessä, missä meni pieleen.....nimmerkillä eronnut -:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valottaa vähän myös tulevaa ;) Tuossa oli kyllä tunnistettavia elementtejä omasta arjeasta juurikin sopivan humoristisesti kerrottuna. Rentoa viikonloppua :)

   Poista
 4. Jep, kun se äidin "oma aika" alkaa (21-06), eipä sitä henkeviä jaksa;) Koneelle jotain hommailemaan, suunnittelemaan seuraavan päivän systeemit ja kohta unten maille. On se puoliso vieressä, omalla koneella:D Mutta aikansa kutakin, nyt on tämä aika elämästä!

  Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapa olla kahdella koneella kuulostaa tutulta :)

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)