sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Gaijinin makumatka

Kävimme eilen pitkästä aikaa Gaijinissa herkuttelemassa. Paikka on tullut testattua jo aikaisemminkin pariin otteeseen, mutta välillä on ihanaa lähteä uudestaan makumatkalle Pohjois-Aasiaan.

Maistelumenu on ehdottomasti hyvä tapa saada läpileikkaus ravintolan herkuista ja nauttia tunnelmasta ja ruokailusta kaikessa rauhassa. Valittavana on kahta menuta ja päädyimme yhdeksän ruokalajin Gaijin-versioon. 
Tässä vielä hieman makupaloja illallisen varrelta. Pahoittelut, tunnelmavalaistus ei ole ehkä paras kuvaamista ajatellen ja koitin myös selviytyä räpsimisestä mahdollisimman nopeasti ja huomaamatta, koska tuo ruoka-annosten kuvailu on aina iltaa viettäessä hieman...

Gaijin

Suosittelen maistelumenuta 

Talon versio burgereista

Päivän sashimin esillepano oli kaunis 

Kampasimpukoita

Suussa sulavaksi haudutettua vasikanposkea

Kauniiksi jälkiruoaksi oli koottu mm. sake-mustikka sorbettia, ja valkosuklaa cremeä

Naapurissa sijaitsevaa saman ketjun Boulevard Socialia ei ole vielä tullut testattua ja tälläkin kertaa se oli niin varattu, ettei sopivia aikoja löytynyt. Myös Farangissa käynnistä on luvattoman kauan ja sen maistelumenuta en ole itseasiassa koskaan kokonaisuudessa syönytkään.

Onko teillä kokemuksia näistä paikoista?

18 kommenttia:

  1. Farangissa olemme käyneet kerran, se makuelämys oli kyllä elämäni paras! :D Maistelumenu oli täydellinen, suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farang on kyllä kiva paikka ja pitää ehdottomasti ottaa maistelumenu testiin sielläkin seuraavalla kerralla!

      Poista
  2. Oijoi, maistelumenut on kyllä <3 Harmi vaan, ettei opiskelijabudjetilla niitä kovin usein harrasteta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana! Mutta ei tuota ihan joka viikko käy syömässä :) Sopii hyvin vaikka juhlahetkiin!
      No joo, tuolla menun hinnalla taitaa syödä lounaan reilun kuukauden ajan UniCafessa...

      Poista
  3. Ui tuolla käytiin kesällä polttareiden yhteydessä! Erittäin naminami :)

    VastaaPoista
  4. Gaijin on tullut testattua muutamaan otteeseen - hyvää oli, joskin en ole kovin suuri porsaanlihan ystävä ja sitä on aika paljon Gaijinissa tarjolla.
    Farang on vielä käymättä, mutta seuraavaksi listalla.
    Oletko käynyt Pure Bistrossa? Ruoka oli todella hyvää, tarjoilu hieman ammattitaidotonta.

    Gloria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä päässyt tuonne Pure Bistroon asti, olisi kyllä hyvä testata! Gaijinissa ja Farangissa on kyllä mahtava henkilökunta - palvelu on rennon tyylikästä, mutta silti erittäin asiantuntevaa.
      Omalla listallani on mm. Finne ja Patronas.

      Poista
  5. Kävin tässä viime vuonna. Oli kyllä maukasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi - poistin kaksi erillisenä vastauksena tallentunutta viestiäsi. Ehkä joku bloggerin bugi?
      Gaijinissa on kyllä hyvä ruoka!
      Olen kuullut tuosta Pure Bistrosta monesti, mutta se jotenkin mennyt aina ohi minulta... Pitää kyllä ehdottomasti käydä testaamassa sekin!

      Poista
  6. Farangin "Siam" maistelumenu oli paras pitkään aikaan syömäni kokonaisuus. Makujen intensiivisyys sekä autenttisuus vakuuttivat. Ainoa miinus oli kiireen tuntu. Ruuat tulivat liian ripeästi perä perään. Huomautimme asiasta, mutta kun samaan pöytään tarjoilee kolme, neljä tarjoilijaa, ei tahti tuntunut hidastuvan ollenkaan. Muuten, ruuan puolesta perfect!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo makumatka-nimitys ei ole kyllä yhtään liioiteltu - taidolla koottuja kokonaisuuksia!
      Mutta harmillista, jos ruokia tuli liian nopealla tahdilla. Olimme New Yorkissa Spice Marketissa, jossa on samanlainen konsepti, ja siellä tahti oli vähän turhan tiivis. On tärkeää kuitenkin antaa mauille tilaa :)

      Poista
  7. Elokuussa käytiin vihdoin ja viimein ekaa kertaa Farangissa, syötiin juuri maistelumenu (kirjoittelinkin siitä: http://tyylicasual.blogspot.fi/2012/08/date-night.html). Yksi parhaita ravintolakokemuksia ikinä, sekä ruuan että tarjoilun puolesta. (Meillä ei tuntunut kiire yhtään, toisin kuin edellisen kommentoijan kokemuksessa. Ja meille ainakin kerrottiin heti varausta tehdessä, että se on tietyn mittainen, olikohan 2,5 tuntia?) Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ja kokemuksen jakamisesta! Farangin vastaavaa pitää kyllä ehdottomasti testata. Gaijinisa oli 2 tunnin kattaus, klo 18 tai klo 20. Mutta riippuu varmasti vähän päivästä ja työntekijöistä, miten tuo tahti asettuu.

      Poista
  8. Edelliseen yhtyen Farangin maistelumenu on todella hyvä. Mun suosikki tämän poppoon ravintoloista on kuitenkin Bulevard Social, joten kannattaa kokeilla. Patrona on myös todella kiva sellaiseen rennompaan menoon. Siellä voisi käydä vähän turhankin usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bulevard Socialia haluaisin kyllä kokeilla, nytkin koitin saada pöytää sinne jollekin lokakuun viikonlopulle, mutta täyttä tupaa olemaan. Pitää mennä joku arki-ilta... Ja Patronasia pitää myös ehdottomasti testata!

      Poista
  9. Farang oli todella ihana kokemus; paikka, ruoka, tarjoilu; kaikki osui nappiin. Gaijingin ruoka (maistelumenu) oli taivaallista, mutta palvelussa oli toivomisen varaa. Naistarjoilija suuttui, hassua kyllä, kun emme pitäneet hänen valitsemastaan viinistä, ja osoitti sen varsin epäammattimaisella käyttäytymisellään.. Mutta silti, ruoan takia sinne kannattaa mennä toistekin.

    t. Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo maistelumenut ovat kyllä hieno ja tervetullut konsepti myös Suomeen!
      No höh - harmi, jos yhden ihmisen huono hetki syö elämystä...

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)