tiistai 15. tammikuuta 2013

Ranskalaisen keittiön huumaa

Kävimme perjantaina katsomassa Haute cuisine - Mestari keittiössä -leffan, joka sopikin vallan mainiosti viikonlopputunnelmaan siirtymiseen. Aihe ei ehkä kuulostaa niin kummoiselta, seurataan Ranskan presidentin (viitaten François Mitterrandiin) kokin arkea ja työtä Élysée-palatsissa. Mutta ranskan kieli, maisemat ja maan ruokaperinne vievät mennessään. Pisteet myös Hortense Laborietä näyttelevälle Catherine Frotille karismasta ja tyylikkään topakasta roolisuorituksesta. 


Elokuvassa palatsin mieskokit ja byrokratia jarruttavat tietenkin Hortensen työtä, mutta hän ei halua antaa piiruakaan periksi periaatteistaan tai tavastaan laittaa konstailematonta ruokaa - isoäidiltään oppimien tapojen mukaan. Ja tietenkin vain parhaista raaka-aineista. Tämä on hyvänmielen leffa, jossa toinen toistaan herkullisemmat ruoat näyttelevät suurta osaa. Elokuva loppui mielestäni kuitenkin hieman töksähtäen (lue: lässähti kuin tuulihatut) ja jäi ehkä turhan avoimeksi.

Elokuvaa ei siis kannata katsoa nälkäisenä ja ehkä tämän takia se tarjoiltiinkin syksyllä Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla kolmen ruokalajin illallisen kera. Hauska idea! 


Kuvat/Finnkino.fi

Tässä vielä maistiaisena traileri - Bon Appétit! Eilen järjestetty Golden Globe -gaala sähköistikin kevään leffakauden ja jatkoa seuraa reilun kuukauden päästä Oscar-gaalan myötä. Tällä viikolla tulee ensi-iltaan Tarantinon uutuus Django Unchained ja myös Les Misérables, Anna Karenina ja kotimainen 21 tapaa pilata avioliitto ovat varmasti katsomisen arvoisia. Näihin uppoaakin sopivasti jouluna saadut lahjaliput.

10 kommenttia:

 1. Oo tuo oli kyllä niin mahtava leffa, sen jälkeen teki mieli ilmoittautua heti jonnekin kokkikouluun tms;) ihania ruokia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kokkikoulu on kyllä idea, mikä pitäisi toteuttaa!

   Poista
 2. Tämän haluan nähdä, aivan ehdottomasti! Täytyy vaan ilmeisesti ottaa eväät mukaan teatteriin... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä katsoa - leppoisa leffa! Ja ota tosiaan eväät mukaan ;)

   Poista
 3. Olen itse ihan onneton kokki, mutta rakastan katsella erilaisia ruokaohjelmia joten tämä leffakin varmasti olisi makuuni. Täytyypä käydä katsastamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin olisi kyllä paljon opittavaa... Pitäisi jättää enemmän aikaa ja tehdä tästä harrastus!

   Poista
 4. Ihana traileri! Tämä on nyt aivan pakko nähdä. Ranskalaiset leffat ovat yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä hyvänmielen leffa, kannattaa katsoa!

   Poista
 5. Tykkään hirveästi ranskalaisista leffoista ja ruoanlaittoa rakastan, joten tämä on ehtottomasti päästävä katsomaan, trailerin perusteella vaikutti tosi hyvältä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa on kyllä hohtoa! Catherine oli tosiaan mahtava roolissaan, tuota oli ilo katsoa!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)