sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Säihkettä elämään

Tunnustus - sain joululahjaksi Vain elämää CD:t. 
Kuten aiemmin ohimennen taisin jossain mainita, katsoin ohjelmaa satunnaisesti TV:stä, mutta tajusin onneksi tallentaa jaksot. Olen katsonut niitä uudestaan sitten jälkikäteen. Edes tekijät eivät tainneet arvata, minkälaisen vastaanoton ohjelma tulee saamaan...

Iskelmä ei ehkä kuulu enää niin vahvasti soittolistalleni, upposi tämä formaatti myös minuun. Vaikka toki olen kuunnellut paljon Nylon Beatia, Katri Helenaa ja Kaija Koota nuorempana ja taidan muistaa melkein kaikkien näiden kolmen artistin kappaleiden sanat vieläkin.

Ehkä suosio perustui siihen, että mukana oli hyvä läpileikkaus suomalaisen musiikin kuunnelluimpia tähtiä ja ohjelmassa valloilleen päässeet tunteet ja tulkinnat räjäyttivät sitten potin. Oli tosiaan hauska saada tietää tarinoita itsellekin vieraampien artistien kappaleiden takaa ja varsinkin kuulla niitä muiden esittäminä ja sovittamina.

Oliko kukaan muuten Vain elämää -konserteissa? Jos niitä järjestetään vielä, aion kyllä mennä mukaan. 
Mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat seuraavassa tuotantokaudessa mukana - veikkauksia/toiveita?


Tästä aiheesta tulee mieleen Emmi, joka taisi fanittaa Kaijaa?
Sain jo aiemmin ihanalta Emmiltä Liebster Blog -tunnustuksen. Kiitos tästä :) ja käykää muuten katsomassa hänen uutta säihkyvää ja raikasta blogiaan! Pidän Emmin suorasta ja hauskasta tyylistä kirjoittaa. Suosittelen!

Tunnustus on kiertänyt varmasti jo paljon, mutta koska näitä on aina hauska saada, laitan tämän eteenpäin. Saan ainakin hyvän syyn vinkata näistä mahtavista blogeista, joihin kannattaa tutustua:

Tyylikäs ja sydämellinen Ullalaa
Central Saint Martinissa opiskeleva The Cashmere Hour
Manhattan kaipuuseen valoa tuova  Uneton New Yorkissa
Tyylitaituri Beany 
Ihana Daydreaming

24 kommenttia:

  1. Hei :)!

    Mahtavaa, että löysin tieni tänne mielenkiintoiseen blogiisi mainion Mapsin Muotia ja muita kotkotuksia kautta. Klikkauduin lukijaksesi, jotta pysyn päivityksissä kyydissä mukana ;).

    Tuo Vain elämää oli kyllä hyvä- vaikka ehdin mukaan vasta maratonuusinnoilla ;)! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan..Jännityksellä jään odottamaan seuraavaa kautta ja tulevia artisteja, keitä he lienevätkään...

    Jatkan tutustumista blogiisi ja lämpimästi tervetuloa katsomaan minun blogiani :).

    Leppoisaa sunnuntain jatkoa ja mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska tutustua, kävin heti kurkkaamassa blogiasi!

      Mukavaa alkavaa viikoa ja kuullaan!

      Poista
  2. Vain Elämää oli todella hieno sarja, ja nimenomaan, kuten sanoit, läpileikkaus suomalaisen musiikin lähihistoriaan. Toivon vaan, ettei formaattia pilata sillä, että sarjasta alettaisi esittää jatkuvalla syötöllä uusia tuottareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli nerokas konsepti - hyvin rantautettu Suomeen! Joo, toivotaan, että tuo ei vesity liian nopealla tahdilla. Ja vielä tullaan varmasti näkemään nykyisen kauden Suomen kiertue.

      Poista
  3. Ohimennen ensin katselin *Vain elämää * ja sitten jotenkin jäin ihan koukkuun. Hauskinta oli kuunnella laulajien kertomuksia laulujen taustoista.Ja tietysti Jonne on ihana <3 CD levyä en ole kuitenkaan ostanut - vielä ;)
    Mapsin Muotia ja muita kotkotuksia kautta minäkin löysin tänne. Sulla on kiva blogi :)

    Ihanaa alkanutta vuotta sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin tykkäsin noista tarinoista ja toki artistien näkemisestä vähän uudessa valossa.
      Aa, kiitos! Mapsi on mahtava!
      Mukavaa alkanutta vuotta myös sinne!

      Poista
  4. Mä olin alusta asti ihan koukussa sarjaan ja perjantai-illat oli sille pyhitetty. Joulunaika kuunneltiin isäni Vain elämää levyjä ja nyt harmittaa, kun minulla ei ole omia. Konserteissa ei oltu, kun meidän piti olla ulkomailla ja nyt todella toivon lisäesityksiä. Jotenkin on vain vaikea uskoa, että seuraava kausi voi olla lähellekään näin hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tämä tulee varmasti aina olemaan se aito ja alkuperäinen. Olisi tosiaan kiva päästä konserttiin mukaan, eiköhän niitä vielä tule - toivotaan! Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Minä jäin sarjaan koukkuun heti alusta asti! Upea sarja enkä yhtään ihmettele suosiota! Laivalta piti ostaa levy, mutten osannut päättää kumpi, joten jätin vielä ostamatta!
    Konsertissa en ollut mutta toivottavasti saadaan taltiointi joskus telkusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavaa katsottavaa! Itsekin sain onneksi molemmat, kun olisi ollut vaikea valita ;) Niin totta, tuollainenkin on varmasti vielä tulossa! Hauskaa alkavaa viikkoa :)

      Poista
  6. Itse olet ihana! Me oltiin konsertissa, ja se oli paras keikka ikinä! Oltiin lähes eturivissä, joten meillä oli ihan huippupaikat katsella artisteja. Lauloin äänen käheäksi, ja taputin kädet kipeiksi, olipas mahtava meininki! Ja iik paljastus, Jonne heitti mulle viinirypäleitä ;) (Oikeasti se heitti mua päähän, mutta ei tartuta pikku seikkoihin :) )
    Jos tulisi uusia esityksiä, yrittäisin saada liput sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo ja millä paikoilla! Tunnelma oli varmasti mahtava ja sattumuksia näköjään mahtui mukaan :)

      Poista
  7. Oih, nyt kyllä alkoi ujostuttaa :) Kiitos kumminkin oikein paljon M! Tänään on ollut taas vaihteeksi niin lämmintä ja jo aavistuksen keväistä, vai unelmoinko vain...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Eipä mitään - tarjoamistasi NYC-hetkistä pitää ehdottomasti vinkata! Mukavaa alkanutta viikkoa ja mahtavaa, että siellä on jo nyt kevättä ilmassa! Täällä sitä joutuu vielä hetken odottelemaan.

      Poista
  8. Heeeei <3 Oot ihana!! Toipa hymyn huulille maanantaiaamuna!!

    Mä en sarjan näyttämisen aikana oikein ymmärtänyt sitä hypetystä enkä nähnyt yhtäkään jaksoa. Kaikki mun tyttökaverit oli ihan hulluna sarjaan ja soittivat pikkujouluissa muutamia biisejä. Siinä se sitten olikin, mun suosikki oli kyllä Erin ja hänen esittämät biisit, ihana ääni!Varsinkin "Vapaa" !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa jos tämä ilahdutti noin :) Vinkkaamisen ilo on minun puolellani!

      Joo, Erinillä on kyllä mahtava ääni ja hienoa, että hän on löytänyt oman soundinsa!

      Kivaa viikkoa :)

      Poista
  9. Mulla kävi vähän hölmösti. Mulla oli aivan liikaa iltatunteja ja läksyjä ja mä oikeesti katsoin tätä vain n 1/2 jaksoa. Kaikki lehdistö hurras tämän nimeen. Ja sitten kun tuli se maratooni, missasin sekin.

    Mä katsoin sitä mikä oli Nipan jakso vai katsoinko jotain mainoksia, en muista, mutta se kun Nipaa haastateltiin ja en oikein tiennyt onko toinen saanut aivovamman, vai onko humalassa vai aineissa, tuli sellainen fiilis että heippa vaan.
    Itse olen ollut teini Dingon eläessä kulta-aikaa ja mielummin säilytän ne muistot päässäni, kun sellaista ala-arvoista esiintymistä mitä sain kuulla.

    No, netistä löytyy ja hevosella pääsee, eli olis ollut aikaa jouluna sivistää itseään ja katsoa mistä koko Suomen maa puhuu, mutta unohtu moinen.

    Tunnen pari jotka olivat konsertissa ja olivat NIIN ylpeitä siitä. Mm facebook päivityksiä tuli jatkuvasti tyyliin olen täällä ja sä olet kotona, lälläslää jne. Siis puhdasta ironiaa.

    Mutta upeaa että koko formaatti on keksitty.

    Olen ikuinen Nylon Beat fani, ihan taatusti 80-vuotiaana mummonakin tulen Naikkareita kuuntelee ja ihan pelkästään Erinin takia mun pitäis ne jaksot jostain kaivaa. Ja sen jälkeen katsoa ne, tietty. Heti kun aikaa tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, no mutta jos on tosiaan löytyy aikaa katsoa, niin kannattaa kurkistaa! Niin Nipalla oli vähän eri soundi näissä jaksoissa kuin tuolloin aiemmin... Cheek yllätti ehkä minut eniten monipuolisilla tulkinnoilla ja mahtavalla menolla!
      Joo Nylon Beat on kyllä klassikko!

      Poista
  10. Itsekin jäin vähän salaa koukkuun ohjelmaan. En alkuun edes kiinnittänyt siihen huomiota, kunnes telkkari sattui olemaan päällä oikeaan aikaan ja vilkuilin vähän sivusilmällä. Pian tämän jälkeen järjestettiinkin jo Vain elämää-katsomoita ja ohjelman aikana naurettiin ja tirautettiin pari kyyneltäkin ;) Aivan loistava formaatti ja upeat artistit, levy raikaa Spotifyssa edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa - olette ottaneet ilon irti oikein kunnolla :) Formaatti oli kyllä aivan mahtava, kohta voisi katsoa taas jaksoja uudestaan tallennuksesta.

      Poista
  11. Hyvänen aika, nyt vasta tämän huomasin! Tyylitaituri. Mähän ihan punastun! :) Kiitos tästä tunnustuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Eipä mitään! Ajattelin, että et ehkä huomaa tuota, kun olet ollut reissussa ja nyt kun sinulla on vielä se jalkakin paketissa...
      Toivottavasti se paranee pian ja eikä siitä olisi kauheasti vaivaa!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)