maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesän vakioretki

Turku.fi

Perinteisen kesäretken suunta on tietenkin kauniiseen Turkuun. Miten mahtavaa on istua junaan ja lähteä retkelle! Junassa olikin tiivis tunnelma, kun lauantai sattui olemaan myös Ruisrock-viikonloppu, mikä näkyi myös perillä kaupunkikuvassa. 


Kun pääsimme perille, olikin jo hyvä aika syödä jotain, joten pysähdyimme hyväksi havaittuun Cafe Braheen. Sen valikoimassa on mahtavia salaatteja, täytettyjä leipiä ja oikean kokoisia pullia, kuten Helsingin Cafe Espassa

Seuraavalla kerralla pitää ehdottomasti kokeilla myös Tintåta!  


Vakiopaikkani, ja oikeastaan yksi painava syy istua junassa, on mahtava Sisustuksen Koodi. Muoti mielessä -bloggaaja Anne on yksi liikkeen pitäjistä. Myymälän valikoima on mahtava ja hyvin koottu. Ennen kuin Missoni Homea tuli Suomeen, hain aina Missonin pyyhkeet täältä. Nytkin hyvää valikoimaa ja aleja kannattaa pitää silmällä.


Koodi on teettänyt hienoja sisustustyynyjä Mulberryn ja Missonin kankaista, näitä tyynyjä olen himoinnut jo pitkään, mutta niille ei ole oikein paikkaa nyt kotona, ehkä joskus...


Ihan tyhjinä käsin ei kotiin tarvinnut kuitenkaan lähteä, kun löysin yhdestä liikkeestä Turo Tailorin Red Labelin puvun puoleen hintaa. Uudella mustalla puvulle on aina käyttöä ja tykkään linjan mitoituksesta ja istuvuudesta.

Vaikka viikonlopuksi luvattiin epävakaista, oli lauantain sää onneksi pääosin aurinkoinen ja lämmin. Istahdimme siis iltapäivällä virkistäville ja ämpärin kokoisille mojitoille joenrannassa sijaitsevaan Pinellaan. Mojitot ovat suosikki kesädrinkkini ja niitä tulee tehtyä usein kotonakin, kuten edellisessä postauksessa näkyikin :)


Joenranta on kyllä idyllinen ja kaunis! 


Iltapäiväkahvit nautimme tietenkin Café Artissa, jossa saa talon itsepaahdettua kahvia sekä mahtavia ja lähes ilmaisia kakkuja sekä leivonnaisia. Mikäs siinä on istuessa puiden alla ja nauttiessa, suosittelen!


Tässä vielä kotimatkalta vauhdista napattuja kuvia. On ihanaa istua junassa, syödä vielä torilta ostettuja paikallisten tilojen mansikoita ja katsoa kaunista Suomea.
Ja summa summarum, Turussa mansikat ovat makeampia, kakkupalat isompia, tunnelma rennompi ja syöminen on halvempaa :)


10 kommenttia:

  1. Kivoja Turku-vinkkejä! Just mietittiin lauantaina, lähdetäänkö Turkuun, mutta siirrettiin sitä sitten. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltaisi oltu taas samoilla kulmilla :) Huomasin vasta, että teillä muuttui matkasuunnitelmat, höh höh :( No, ainakin tällaisilla pienillä kotimaanmatkoilla saa vähän seikkailua lomaan...

      Poista
  2. Kivaa, että teillä oli mukavaa täällä päin! Omat kotinurkat näyttävän ihan toisenlaiselta näin "vieraan silmin" nähtynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siellä on aina mahtavaa! Arvasin, että tykkäät :)

      Poista
  3. Ihania kuvia! Erityisesti kaikki, missä on syötävää/juotavaa :) Pitäisi kyllä itsekin koittaa käväistä Turussa kesän aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turussa on kyllä hyviä ruokapaikkoja ja ruoka tuntuu olevan vieläpä halpaa :) On kyllä vakiinnuttanut paikkansa kesälistallani, suosittelen. Ajattelin myös testata Tamperetta ja Porvoossakin olisi kiva ehtiä piipahtamaan.

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia oot napsinut Turusta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäisestä Turusta saa kyllä helposti hyviä kuvia, niin kaunista siellä on! Oli kyllä taas ihanaa päästä sinne :)

      Poista
  5. Ihan ekaksi kiitos ihkusta blogista, olen jo pitempään käynyt nauttimassa erityisesti runsaista kuvista ja hauskasta pohdinnastasi.

    Helsingin hintataso on kyllä ihan hullun korkea, missä tahansa muualla syö (ja juo :D) paaaljon halvemmalla. Kannattaa seuraavalla reissulla myös testata Kerttu-ravintoloitten burgerit (loistavia, varsinkin ne mausteiset ranskalaiset joita tulee mukaan), Lone Starin ribsit ja wingsit (kyllä, se "pahamaineinen" ravintola jossa tytöt saa tissit näyttämällä ilmaiset wingsit, ikävä kyllä tuo ei koske miehiä) ja tietyst Naantaliinkin kannattaa eksyä ja maistaa maailman parasta pizzaa Playersissa! Varoituksen sana noista pizzoista; Playersin jälkeen ei tahdo enää mikään muu kelvata...
    Turussa on muuten Humalistonkadulla design-kauppa joka myy pienien turkulaismerkkien tuotteita, jo pelkän näyteikkunan katsominen saa hyvälle mielelle. Sieltä vois kevyesti laahata kotiin säkillisen tavaraa.

    Naantalissa on muuten myös ihania putiikkeja, ei Mulberrya tai muita superluksusmerkkejä, vaan käsitöitä, pohjoismaisia vaatemerkkejä (Barbara's Shop on klassikko), vanhantyyliselle tavaralle omistautunut Wanha Naantali-kauppa ja vaikka mitä - kunnon pro-shoppaajakin viihtyy tuntikausia! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos, kiva kuulla!

      Joo, Turussa tuli syötyä paljon vain siitä ilosta, että se on niin halpaa :)
      Kiitos muuten lisävinkeistä! Koitin etsiä myös Kauppiaskadun Vaatehtimoa, mutta se oli lopettanut :(
      Ja Naantaliinkin pitäisi ehtiä joku kerta, se on myös ihana kesäkaupunki!
      Kivaa viikonloppua!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)