maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sesongin odotetuin couture-näytös

En ole edes kunnolla ehtinyt katsomaan miesten kevään 2013 näytöksiä, kun couture-viikko puskee jo päälle. Odotetuin esittely nähtiin onneksi jo tänään. Kyseessä on Christian Diorin syksy 2012/13 näytös, jossa näemme ensimmäistä kertaa Raf Simonsin kädenjäljen. Näyttää upealta! Raf on päivittänyt talon ilmeen onnistuneesti kuitenkin Christianin perinteitä kunnioittaen.

Lopputuloksena on erittäin tyylikäs kokonaisuus, josta on riisuttu kaikki ylimääräinen pois. Parrasvaloissa on vain hyvä suunnittelu, uskomaton käsityötaito sekä laadukkaat materiaalit - kuten hyvässä couturessa pitääkin. Tähdet Pariisin taivaan yllä ovat taas kirkastuneet, kaikki hyvin muotimaailmassa. Paitsi että mallit ovat edelleenkin aivan liian laihoja.



10 kommenttia:

  1. Hienoja, tosi simppeleitä ja klassisia=) Ja tuo on kyllä totta, hirmu laihoja tyttöjä, itse ainakin katsoisin mieluummin hieman terveemmän näköisiä malleja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onnistunut kokoelma, kiva myös katsoa muut couture-näytökset.

      Poista
  2. Henkilökohtasesti olin aika pettyny noihin Raffin tuotoksiin. Tuntu koko näytöksen ajan, että suunta oli vähän hukassa ja mukana oli hitusen sitä sun tätä, mutta tottahan on se, että Diorin historiaa kunnioittaen on tosiaan menty. Noo, toivon mukaan paranee tässä ajan saatossa, koska Raf pystyy kyllä ehdottomasti parempaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, no Raf on varmasti aika puristuksessa omistajien, historian ja omien näkemyksien välissä. On mielenkiintoista nähdä tulevia mallistoja, kun hän pääsee paremmin asettumaan taloon ja toteuttamaan entistä paremmin itseään.

      Poista
  3. Siinä mielessä onnistunut näytös, että uudesta suunnittelijasta huolimatta tiesi koko ajan katsovansa Diorin näytöstä. Alun räätälöydyt jakut muistuttivat lähes identtisesti alkuperäisiä New Look -jakkuja ja silhuetit olivat muutoinkin tuttuja. Itse keskityin kuitenkin täysin epäolennaisiin asioihin, kuten Tim Blanksin vaivautuneisiin ilmeisiin näytöksen lopussa, sekä Nick Knightin Instagram-maratoniin, jonka aikana mieheltä meni ainakin kolmasosa itse näytöksestä ohi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, arvostin tuota hyvin tehtyä kumarrusta historialle ja talon tutuille linjoille. :) pitää katsoa uudestaan tarkemmin nuo taustan tapahtumat, itse seurasin Alberin olemusta.

      Poista
  4. Aiheesta vähän poiketen, eli olen tulossa nyt pitkästä aikaa sinne päin ja vaatekaappi kaipaisi hieman uudistusta. Tänään käväisin noissa Aleksanterinkadun peruskaupoissa (H&M, Zara) enkä löytänyt mitään. Osaisitko suositella mitään hyviä kauppoja siellä päin? Hakusessa olisi lähinnä kevyitä kauluspaitoja ja kesävaatteita, mutta myös neuleet ja neuletakit kelpaisivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Kluuvissa, Forumissa ja Kampissa on hyvin sopivia liikkeitä, Carlings, Moda, Brothers, Scotch & Soda, Raw... Erottajalla ja Kluuvin takana Beam/Beamhill, Forumin takana Liike ja Helsinki 10 (jossa mm. Topmania). Kaikissa vieläpä alet, jee! Toivottavasti tästä on jotain apua :)

      Poista
  5. Minusta tuo näytös oli tyylikäs, mutta tylsä. Käyttökelpoisia vaatteita, mutta ihan kopioita juurikin alkuperäisestä new lookista.... Gallianon aikana oli enemmän mielikuvitusta ja mielenkiintoista taidetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, totta tuo oli aika varman päälle rakennettu kokonaisuus. Lopputulos oli lähempänä ready-to-wearia, kuin kokeellista couturea. Ehkä tosiaan seuraavalla kerralla Raf pääsee syvemmälle oman vision toteuttamiseen. Gallianon näytökset olivat kyllä spektaakkeleita, joissa ei säästelty näyttävyydessä, mutta ne alkoivat ehkä vähän jo toistamaan itseään.

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)