keskiviikko 23. tammikuuta 2013

London Calling

Tajusin viime viikolla, että minulle on kertynyt jopa talvilomaa. Olen tottunut aiemmissa työpaikoissani siihen, että talvilomaa pitää odotella hieman viiveellä, mutta nyt se olikin alkanut karttumaan heti kesäloman rinnalla. Mahtavaa!
Siitä sitten alkoikin heti mietintä, mitä kivaa silloin voisi tehdä.

Olisiko joku kotimaanmatka tai mökkireissu ideaalia tekemistä talvilomalla? Vai sitten jokin kaupunkiloma? Vaihtoehtoina olivat mm. Rooma, Milano, Firenze, Lontoo... Italian kaupunkeihin menee mm. Finniarin lentoja jotenkin todella huonolla aikataululla (ts. meno vasta illalla ja paluu Suomeen heti aamusta), joten lopulta päädyimme Lontooseen, jonne pääsee jo heti aamuksi ja paluu on vasta illalla, jee.
Siitä on myös jo hetki aikaa, kun olemme viimeksi Lontoossa olleet, enkä ole nähnyt kaupunkia koskaan ilman aleja, uskokaa tai älkää ;) Tällä kertaa voisi käydä myös katsomassa outlet-kylä Bicester Villagen tarjonnan, jos aikaa jää. Onko kellään kokemusta tästä?

Hieman tunnelmia aiemmilta reissuilta.



Lempipuistoni Mount Street Gardens ei varmaan vielä maaliskuussa näytä tältä, mutta ei haittaa.

Niinpä siis löysimme yllättävän hyvän hintaisen paketin, johon kuuluu kiva peri-brittiläinen Cadogan-hotelli Sloane Streetiltä Knightsbridgen alueelta. Yövyimme viimeksi samalla kadulla Millenium Hotel Knightsbridgessä, jonka sijainti oli aivan ihanteellinen. Kätevät yhteydet muille Lontoon alueille, ikkunasta näkyi Harrods ja alakerrassa oli Fendin ja Guccin myymälät.
Nyt vielä malttia, itse reissuun on kuitenkin vielä hetki. Onkos teillä erityisiä (matka)suunnitelmia nyt kevääksi?

Cadogan-hotelli Sloane Streetillä

Hotellissa on kuulemma suosittu iltapäivätee-tarjoilu, pitänee testata!



42 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen hotelli, just perus-lontoolainen rakennus =) Ja Knightbridgen alue on ihana, toinen kiva on Oxford Street, vähän kohtuuhintaisempia kauppoja. Itsellä ei ole juuri tuota talvilomaa ehtinyt kertyä, mutta katsoo, jos saisi jonkun lyhyen maisemanvaihdoksen silti järkättyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja muistelen, että joku kerta Fendi oli paossa remonttia tässä talossa. Sloane Street on ihana! Kyllä pieni maisemanvaihdos on välillä ansaittu!

      Poista
  2. Ihanaa, Lontoo on niin kiva matkailukohde! Itsellänikin on vihdoin talviloma, meillä on reissusuunnitelmia mutta vain kotimaan kamaralle tällä kertaa. Kivasti kuitenkin tuo viikon loma varmasti tuo kaivatun tauon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo talviloma on kyllä luksusta ja sehän on ihan pian! Joku ihana kotimaan reissu olisi kyllä myös ihana!

      Poista
  3. Milanoon puhtaasti shoppailemaan , sveitsiin out lettiin, como, monza....vkoksi.....si si ,ti amo !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo kuulostaa hyvältä. Oltiin viimeksi muutama vuosi sitten (loppukesä ajankohtana ei ollut ihan paras mahdollinen) ja käytiin myös FoxTownissa, ja Dmagazinekin oli kiva. Italiassa on hauskaa se, että etäisyydet ovat aika lyhyitä ja kaupunkia voi vaihtaa vaivattomasti.

      Poista
  4. Lontoo on niin ihana, varmasti kiva reissu teillä sinne! Lähden viikonlopuksi Berliiniin ja hiihtolomalla keski-Ruotsiin hiihtelemään (ja samalla reissulla pari fiilistelypäivää Tukholmassa) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietimme myös tuota Berliiniäkin, mutta Lontoo vei sitten voiton. Oi, nuo sinunkin matkasuunnitelmat kuulostavat ihanilta!

      Poista
  5. Ihanalta vaikuttaa!!! Usko pois mutten ole koskaan käynyt Lontoossa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tulee kyllä mahtavaa! No mutta jopas, eikö Pariisista pääse junalla aika kätevästi sinne? Voit tehdä viikonloppumatkan tai mennä vain lauantaiostoksille?

      Poista
  6. Rooman loma on tiedossa syksyllä, mutta kesällekin varmasti normaalin Suomen reissun lisäksi keksimä jotain pientä kivaa. Lontoo on takuuvarmasti mukava, siellä on todella paljon nähtävää. Pitäisi käydä siellä useammin, mutta jotenkin en vain vieläkään ole oikein sisäistänyt sitä, että Eurostarilla sinne voisi mennä ihan vaan päiväksikin.

    Kuinka pitkään te olette reissussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooma olisi kyllä kiva pitkästä aikaa, ehkä pitää koittaa järjestää itsekin reissu sinne kesällä tai syksyllä.
      Niin tuo juna kuulostaa houkuttelevan nopealta ja helpolta!
      Olemme tällä kertaa neljä päivää tuolla, siinä ehtii jo katsomaan jotain uuttakin.

      Poista
  7. Lontoo on luultavasti täälläkin suuntana (tai Barcelona - valiinan vaikeutta), tosin vasta toukokuulla pitkän viikonlopun verran.

    Lontoossa olen käynyt muutaman kerran työmatkalla, olisi kiva viettää siellä myös vapaa-aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, mietimme myös Barcelonaa nyt yhtenä vaihtoehtona. No tuo toukokuu on tosi hyvä ajankohta molempia paikkoja ajatellen!

      Poista
  8. Oi ihana Lontoo, tuntuu, että siellä on aina jotain uutta nähtävää! Poikaystävä osti joululahjaksi lennot Dubliniin, niin me lähdetään irkkuilemaan huhtikuussa :)

    P.s. en tiedä osasitko yhdistää, mutta TS:n haastattelussa ollut Anni on pikkusiskoni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja sinne on kivan helppo mennä, kun se on niin lähellä. Ihana joululahja - tuollakin olisi kiva käydä!
      No joo - katsoinkin, että eikö tuo ole Ulla... Hauskaa, pieni maailma :)

      Poista
  9. Hei Mikko,

    Olen käynyt tuolla Bicester Villagessa. Muistaakseni sinne pääsi Marylebonen asemalta suoraan junalla ja sitten perillä pikkubusseilla itse kylään. Jos sinne pääsee suoraan bussilla, niin se voi olla kätevämpää. Bussin ja junan ikkunasta maisemien katselu on myös ihan kivaa. Vierailuun menee helposti koko päivä ellei pysy tarkasti suunnitelmissa. Itse kylä ei ole lainkaan mahdottoman suuri, ja jos sieltä löytyy merkkejä ja valmistajia, joista itse pitää, niin voin suositella, sillä mielestäni valikoimat liikkeissä olivat hyvät. Itse kävin ennen joulua, siis muutama vuosi sitten, ja hankin lähinnä toisille pieniä joululahjoja: Fred Perryn villapaitaa ja Cath Kidstonin pussukoita... Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minulla on ollut aiemmin tiedot menemisestä mukana, mutta ei ole sitten koskaan ehditty lähteä.
      Tuo on varmaan sama kuin Woodbury - nautin aina myös noista siirtymisistä ja vähän eri maisemista. Ainakin mitä katsoin niin tuolla on oikein kivat merkit edustettuina mm. McQueen, YSL, Westwood, Céline, Prada...

      Poista
  10. Lontoosta olen pyytänyt jo pari krt ystävän tuomaan Primarkilta Laukkuihini vaihtuvan sisälaukun. Eli se on kuin iso meikkipussi, jossa on paljon taskuja. Kun laukku vaihtuu, on pussukka helppo nostaa laukusta toiseen.
    Maksaa tuolla muutaman punnan vrt postimyynniss

    VastaaPoista
  11. I <3 London! Olen viettänyt siellä ihan liian vähän aikaa viime vuosina. Se on kuitenkin mun lempparikaupunkeja Euroopassa.

    Meillä on suunnitelmissa Mrs J.:n hostaama leidien kevätretki Belgiaan. Käymme varmasti Brysselissäkin ja sinne lennämme, mutta majaa ajattelimme pitää Bruggen kaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on kyllä ihana! Vierastin sitä jostain syystä pitkään ja lentelin aina ohi - ihan syyttä.
      Ja wau, tuo teidän kevätretki kuulostaa ihanalta - mahtavaa! En malta odottaa tunnelmia ja kuvia!

      Poista
  12. Kannattaa ehdottomasti käydä Bicester Villagessa. Olen itse käynyt siellä pari kertaa ja aina sieltä löytyy jotain ostettavaa. Sieltä löytyy kaikki mahdolliset merkit kuten Gucci, Burberry jne. Juna matka kestää sinne noin tunnin ja asemalta sinne kylään mennään pikku-bussilla. Kannattaa mennä sinne heti aamusta, yleensä puolen päivän aikaa alkaa olla paljon porukkaa. Jos on mahdollista, niin kannattaa mennä mielummin viikolla kuin viikonloppuna.
    Itsellä lomasuunnitelmat on vielä auki, mutta Lontoo on kyllä ollut yksi vaihtoehdoista. Olen käynyt siellä useamman kerran mutta aina sinne tekee mieli mennä uudestaan. Kalliiksi ne reissut yleensä kyllä tulee, koska siellä on niin paljon ostosmahdollisuuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt pitää tsempata ja mennä. Aiemmin kaupungissa on ollut niin hyvät alet ja täysi työ niiden kanssa, että ei ole kannattanut lähteä. Tuo arkiaamu on kyllä tähtäimessä!
      Totta - itse matkustaminen on edullista :) Yllätyn aina uudelleen siitä, miten mahtavan hyvä tarjonta Lontoossa on. Siksi rakastan sitä aleaikaan ja olemme aina tähdänneet sinne sen ensimmäiseksi päiväksi.

      Poista
  13. Ihanaa lomaa! Itse olen menossa Lontooseen huhtikuussa (vasta!). En tiedä miten jaksan odottaa, edellisestä kerrasta on jo ikuisuus. Olisiko sinulla ravintolasuosituksia juurikin akselille Harrods-Buckingham-Big Ben? Ilm. olet siellä useamman kerran käynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huhtikuukin tulee tosi nopeasti! On tuolla tullut käytyä jo muutaman kerran, mutta aina löytää jotain uutta! Ja tuttujen kaupunkien tunnelmaa ja tiettyjä paikkoja kaipaa vaan aina uudestaan..
      Mayfairin alueella on ainakin paljon kivoja pieniä ruokapaikkoja ja hei kannattaa ehdottomasti katsoa Kotirouva Lontoossa Marian listaamat vinkit ja suositukset! Mm. tästä postauksesta löytyy: http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/kotirouva-lontoossa/lontoon-ravintolasuositukset

      Poista
  14. Oi ihana Lontoo! Meillä on talviloma niin, että se alkaa kiirastorstaista että vielä saa odotella. Tarkoituksena on mennä näkemään ystäviä ja miehen kummipoikaa Irlantiin eli jo liki perinteeksi muodostunut pääsiäisen jälkeinen viikko Dublinissa odottaa. En malta vaan oikein odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen on tosi hyvä aika matkalle. Siinä on edes jotain vapaapäiviä ja kevätkin on usein jo tosi pitkällä monessa paikassa. Itselläni pääsiäiskohde on yleensä ollut Pariisi. Kiva kun on tuollaisia mukavia perinteitä ;)

      Poista
  15. Mä niiiiin arvasin tän ;) Oon vaan kade, mäki haluun!!

    -H

    Ps. Oisitte kyllä saaneet autokyydin sinne mökillekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Oho... Kiitos kuitenkin tuesta eilen.
      Ja hei Miss Miami ja Italia-road trip, vaihdetaanko :)

      Poista
  16. Milanoon ei kyllä kannata tulla tammikuussa eikä helmikuussa. Kylmä, sataa, säät yleensäkin aika arvaamattomat. Välillä tuntuu, että nyt se kevät tuli ja seuraavana päivänä taas palellaan...

    Lontoo kivaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ajattelinkin, ja ollaan joskus oltu siellä myös elokuussa ja sekään ei ollut ihan paras aika... Mutta pitää ehdottomasti tulla taas sinne parempana ajankohtana!

      Poista
  17. Ihanaihana Lontoo, loistovalinta! Mä yritän kovasti lobata Italiaa (Milano, Rooma) keväälle, mies ei vielä ole innostunut... ;-)

    Oletko käynyt täällä: http://www.the-berkeley.co.uk/fashion-afternoon-tea/

    Mun piti viime reissulla mennä, mutta aikataulut eivät sittenkään sallineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo toimii aina. Mutta minua myös polttelee tuo Italia nyt kovasti. Ehkä kesällä tai syksyllä sitten.
      Olen kuullut tuosta muodikkaasta teehetkestä, mutta en ole myöskään koskaan testannut - ehkä nyt olisi aika saada sekin pois listalta...

      Poista
  18. Voi Lontoo! Itsekin varasin juuri lennot maaliskuun lopulle, en millään malttaisi odottaa :) Olin siellä viime helmikuussa ja jo silloin kevät oli pitkällä, joten voin vain kuvitella miten ihanaa tuolloin on.

    Viime lokakuussa kävin myös toista kertaa Bicester Villagessa ja varmasti suuntaan sinne tälläkin kertaa. Ylempänä todettiinkin jo, että kannattaa ehdottomasti mennä mielummin arkena kuin viikonloppuna. Viimeksi olimme siellä sunnuntaina ja voi kamala sitä ihmisten määrää! Moniin liikkeisiin joutui jopa jonottamaan sisään, mistä ei ollut tietoakaan edellisellä visiitillä. Ja tosiaan, varatkaa koko päivä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta mahtavaa, sielläkin on siis kiva reissu tiedossa!
      Pitää ehdottomasti koittaa nyt pyhittää yksi (arki)päivä Bicesterille - pitää sellaisen tahdin, että pääsee iltapäiväksi takaisin kaupunkiin...
      Olemme joskus kahlanneet Harrodsin, Harveyn, Sloane/Old Bond Streetin liikkeet ja Selfridgesin valikoimat samana päivän kun olemme tulleet kentältä ;)

      Poista
  19. Lontoo on aina loistava valinta! Paasiainen menee meilla jo tuttuun tapaan Lontoossa, sita ennen ollaan Miamissa parisen kuukautta.
    Iltapaivatee-vinkkeja:
    http://shoptravelfood.blogspot.com/2012/09/a-nice-cuppa-tea.html
    http://shoptravelfood.blogspot.com/2012/04/high-tea.html

    Kokeilkaa Spuntinoa!
    http://shoptravelfood.blogspot.com/2012/09/spuntino.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh ihanaa ja mikä oleilu Miamissa!
      Kiitos hyvistä vinkeitä, pitää ehdottomasti ottaa nämä muistiin - vaikuttivat ainakin kuvien perusteella lupaavilta!

      Poista
  20. Lontoo on vaan paras Euroopassa! Minulla on ihan kiva matkaputki tiedossa: helmikuussa Bangkokiin lämmittelemään, maaliskuussa Lontooseen shoppailemaan ja huhtikuussa miehelle annetulle synttärimatkalle Köpikseen. Kesällä taas Singaporeen.MrsMK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on ihana matkaputki tiedossa - tuo on elämää! Nauti!

      Poista
  21. Jee, mä nappaan nämä samat vinkit: mekin suunnataan Lontooseen, helmikuussa eli aika kohta jo :) Olen ollut siellä vain kerran aiemmin, mutta nyt tuntuu että pääsee tutustumaan kaupunkiin vähän paremmin kun "pakolliset" suoritettiin silloin edellisellä visiitillä... tosin lempipuuhaani eli kaupungilla haahuilua voi olla vähän viileää suorittaa tähän aikaan vuodesta, mutta eiköhän sitä jotain keksitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teidän reissu on tosiaan ihan täällä - mahtavaa!
      Niin se aina on, että ensimmäinen vierailu menee perinteisissä kohteissa ja yleiskuvaa luoden, mutta onneksi pääset nyt tutustumaan kaikkeen uuteen kivaan!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)