lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lehtien Haute Couture

Kävin ensimmäistä kertaa Lontoossa Marc Jacobsin uudessa Bookmarc-konseptimyymälässä, jonne on koottu tyylikäs valikoima kirjoja, lehtiä ja paperitarvikkeita. Jos mahdollista, kannattaa käydä - tuolta löytyy mainioita pikkulahjoja!
Lontoon myymälässä sain kutsun A Magazine Curated By -lehden uusimman numeron lanseerausjuhlaan, mutta valitettavasti ehdimme lähteä ennen viikonlopun pippaloita. Pidin silti mielessä tämän julkaisun ja hain sen Pariisin vastaavasta liikkestä. Huomasin, että ainakin keskustan Stockmann oli nyt ottanut lehden valikoimiinsa, joten huippua - se on mahdollista saada käsiinsä myös täältä!

Konseptin idea on, että vaihtuvalla vetovastuulla muotisuunnittelija tai talo toteuttaa lehden, joka kuvastaa heidän maailmaansa jutuissa ja kuvissa. Aiemmin tekijöinä on ollut mm. Proenza Schouler, Maison Martin Margiela, Ricchardo Tisci... Tällä kertaa luomus on tunnetuimman hattutaitelijan, sanoisinko 'hattujen Manolon' käsialaa, eli tietenkin Stephen Jonesin.

Lauantai-inspiraatioksi muutama kuva julkaisusta. Ja aiempien numeroiden sivuja pääsee selailemaan tästä - tiedän, mitä teen huomenna!


Stephen Jonesin pääkirjoitus on omistettu edesmenneelle muotilegenda Anna Piagille.

Lehden sivuilla on myös suomalaisten taidonnäytteitä: Laatinen - Raasakka - Siren -merkin luomus Johanna Härkösen kuvittamana.

Diana Vreelandin potretti Gordon Floresin kynästä.

Christian Diorin luonnoksia, pinkillä taustalla - sävy jota nähtiin Raf Simonsin ensimmäisessä mallistossa talolle.
Hienostunut yhdistelmä!

Lawrence Mynottin potretti hattutaitelijasta.

Jonesin hattuluonnos keväältä -96

Tässä Marcin valtaama söpö kulma Pariisista, josta löytyy naisten ja miesten MBMJ-myymälöiden lisäksi myös Bookmarc.

Lukupinosta löytyy lisäksi muutama herkullinen muotilehti. Näitä pitää raahata kotiin aina pelkästään siitä ilosta, että valikoima on niin upea ja kansihinnat naurettavia. Ei ihme, että käsimatkavarani painavat melkein saman verran kuin ruumaan menevä laukku...


Tarinoiden, tekstin ja muodin yhdistäminen on myös Pradan uusin juttu. Talo lanseerasi nimittäin juuri kirjoituskilpailun Prada Journal. Omalla lyhyellä kirjoituksella voi osallistua mukaan 18.6. mennessä. Talo hakee uusia kykyjä ja ennen kaikkea uusia raikkaita näkökulmia. Koska yksilöllisyys on pop ja näkymys kaiken a ja o, voi mukaan osallistua tietenkin millä tahansa kielellä. Samalla haastetaan ihmiset kiinnostumaan muista kielistä ja miettimään, mitä he todellisuudessa ymmärtävät tai jättävät ymmärtämättä omien suodattimiensa läpi. 
Voittanut tarina saa 5000 euroa ja se tietenkin myös julkaistaan. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Mutta nyt nauttimaan ihanan aurinkoisesta ja jopa vähän lämpimän tuntuisesta lauantaista!

Kuva/Prada.com
---
The Haute Couture of Magazines

I was able to get a copy of the newest A Magazine Curated By, Stephen Jones. I guess you could say that this is the couture of magazines. Previous numbers have been curated for example by Proenza Schouler, Maison Martin Margiela, Ricchardo Tisci...
I got this issue from the gorgeous Bookmarc store, hooray for Jacobs for the new concept!

And hey, Prada just launched a writing competition called Prada Journal, interesting!

6 kommenttia:

 1. Vau, hauskoja yksityiskohtia ja tuo odottava lehtipino näyttää ihanalta :) Hyvää viikonloppua, saadaan jopa aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aioin viettää tänään illalla hetken niiden parissa. Mutta sitä ennen nauttimaan tuosta ihanasta ilmasta!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. I recommend to take a look to the previous versions online.
   Thanks - so nice to find also your blog! Have a great Sunday!

   Poista
 3. laitinen* GO TAIK! (:

  VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)