lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tunnelmallinen Firenze - historiaa, ilotulituksia ja shoppailua

Terveisiä Italiasta! Palasimme juuri kesälomamatkalta, kiitos vielä vinkeistä suunnittelupostauksiin! Matka oli, yllätys yllätys, ihana. Emme olleet kumpikaan käyneet koskaan Firenzessä ja Roomankin vierailusta oli jo hyvä tovi, joten oli korkea aika vahvistaa Italia-elämystä. Ehkä vähän vaarallista antaa tuolle maalle pikkusormea... :)

Lensimme Roomaan, josta jatkoimme suoraan laukkujen kanssa junalla Firenzeen. Vaihto ja junailu sujuivat oikein mukavasti - junamatka kesti vain puolitoista tuntia ja maksoi per pää n. 40 euroa suunta, liput sai ostettua selkeästi automaatista. Junasta oli hauskaa katsella kauniita maisemia ja ihania kyliä.
Perillä odotti siis kaunis punatiilikattoinen Firenze, jossa vietimme muutaman päivän. 

Tervetuloa minimatkalle Firenzen kaduille!

Vaikuttava ja tunnistettava Duomo.


Piazza della Repubblica

Palazzo Vecchio - vanha hallinnollinen palatsi.

Firenzessä on mahtavaa se, että voi vain kuljeskella ympäriinsä törmäten jatkuvasti historiallisiin nähtävyyksiin. Totta kai muutama kohde oli myös must see-listalla, ja nämä kaikki ehti nähdä hyvin parissa päivässä.




Fiume Arno

Legendaarinen Ponte Vecchio




Kaupunki on tunnettu punatiilisistä katoista.

Myös kattojen lippojen puupaneelit ovat kauniita.

Kävimme Duomon kupolissa (436 askelmaa aamujumppana) katsomassa 360-asteen näkymää yli Firenzen ja samalla tarkemmin tuota kaupungin siluettia niin hallitsevaa kirkkoa.



Campanile-kellotorni


Kirkkon ulkoseinät on päällystetty marmorilla.

Kupolin upeita maalauksia.



Näkymä alemmalta parvelta kupolista vetää hiljaiseksi.




Tästä näkyy hotellimme kattoterassi.

Hotelliksi valikoitu keskustassa oleva Grand Hotel Cavour, joka palveli oikein hyvin. Erittäin hyvä sijainti (vain pari korttelia Duomosta) ja siististi kokonaisuus, tänne oli kiva palata pitkän päivän jälkeen. Oli muuten ylättävää, miten paljon amerikkalaisia turisteja kaupungissa oli!


Tunnelmaa hotellin aulasta.


Plussaa oli hotellin katolla sijainnut pieni terassi, jonne oli hauska mennä istumaan illalla, katsomaan pääskysten lentelyä ja auringonlaskua. Duomo sijaitsi tosiaan aivan kivenheiton päässä hotellista, joten se piirtyi jylhänä edessä.

Drinkeillä kattoterassilla.

Näkymä Duomolle katolta.

Tässä vielä fiiliskuvia kaupungin kaduilta. 



Kaupunkia koristi tietenkin upeat veistokset, tästä minulle tuli kyllä ensimmäisenä mieleen Chanelin näytöksen kulissi... ;)


Tytöt iltapäivälasillisella :)

Lomatyyliä, neule/Zara, tuoksu/Dior Fahrenheit 32

Firenze antoi muutaman päivän kestäneen vierailun aikana kyllä parastaan. Esim. toinen päivä alkoi helteisenä, illalle iski todella vaikuttava ukkoskuuro & sen jälkeen raikkaus ja valo sekä Calcio Storico Fiorentina-jalkapallojuhla keskiajan hengessä. Siihen kuului kulkue, jossa keskiaikaisiin vaatteisiin pukeutuneet pelaajat kulkevat kaupungin läpi. Peli ja ilta päättyivät ilotulitukseen, jota pääsimme seuraamaan.

Aina sadesää reissussa ei ole huono juttu :) Tämä kuva napattu Guccimuseon terassilta, siitä lisää myöhemmin.

Wau, ukkosen jälkeinen ilta oli upea!


Illan ilotulitus kesti 45 minuuttia ja raketeissa ei kyllä säästelty.

Ilotulitus Firenzen yllä, käy.



Sitten vielä niitä muita isoja-pieniä elämyksiä, Italiaa parhaimmillaan. 

Yksinkertaista, mutta niin herkullista ruokaa. Tässä Carbonara Zà-zàssa.

Tiramisua ja muita jälkkäreitä.

Espressoa

Lasillinen viiniä.

Ja tulihan sitä tehtyä myös ostoksia. Sopivasti The Mall -outlet sekä Pradan tehtaanmyymälä/outlet sijaitsevat aivan Firenzen tuntumassa ja pääsimme samalla käymään siellä. Niistä ja löydöistä lisää myöhemmin ;)

Paita/H&M, housut/Turo Tailor Red Label, laukku/Bottega Veneta, loaferit/Gucci, vyö/YSL, ranneke/Fendi, kello/Burberry, tuoksu/Terre d'Hermès 

Firenzestä löytyi kyllä kaikkien päämerkkien myymälät ja pienen pieni La Rinascente, mutta mikään shoppailuparatiisi se ei ole. Kaupungin juttu on nauttia kauniista kaduista, rakennuksista ja kodikkaasta ilmapiiristä.

Nettikauppana tunnetun Luisaviaroman liikkeessä oli pakko käydä!

Kaupungin kivijalat olivat täynnä ihania paikallisia liikkeitä ja herkkumyymälöitä.

Loppuun vielä sateenjälkeisen kaupungin iltarusko.



Vaikka kaupunkiin ei oikein suorilla lennoilla pääsekään, kannattaa siellä ehdottomasti poiketa! Sieltä löytyy sopivassa suhteessa kauppoja, kulttuuria ja Italiaa parhaimmillaan.

Myöhemmin tulossa vielä tarkempi katsaus Rooman päiviin, mutta nyt hyvää viikonloppua!

---

Here's some photos and feelings from our summer trip to Italy this week, first Florence. It was an amazing place! History, people, culture and of course shopping. Miss it already! Next time, Rome and Vatican. Have a nice weekend!

42 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä niin kaunista, että räpsittävää riitti! :)

      Poista
  2. Kiitos tästä ihanasta lauantaipäivän kuvamatkasta, aivan mielettömiä kuvia, WAU :)! Hauska kuva tuo tyttösistä iltapäivälasillisilla =D Oma matkakuume alkaa kohoamaan, kohta enää kuukausi aikaa omaan Italian matkaan, vaikkakin suuntaamme Taorminaan ja kiertämään Sisiliaa. Jään innolla odottamaan, mitä ihanuuksia shoppailit. Yritän itse iskostaa omaan päähän, että Sisilian reissu on tutustumista paikalliseen elämään ;) mutta voi olla, että joku pieni muisto Palermosta tulee hankittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hauskaa, jos tämä piristi! Kyllä tuo teidänkin tuleva reissu kuulostaa ihanalta, mahtavaa! Joo, no Italiassa kannattaa kyllä nauttia syömisestä ja tunnelmasta - se on parhaimmillaan siellä.

      Poista
  3. Kiitos tunnelmista; matkakuume senkun kasvaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivottavasti on tiedossa joku ihana reissu pian!?

      Poista
  4. Taas päästiin mukaan nojatuolimatkalle, hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  5. Aivan upeita lomakuvia! Todella kuniita ja tunnelmallisia :) Itselleni Firenze on hiukan tuntemattomampi paikka verrattuna Roomaan, joka on hyvnkin tuttu. Ihanalta näyttää tuo Firenze tosin, täytyy kyllä ihan ehdottomasti jonain päivänä päästä sinne vielä! :) Ja innolla odottelen mitä tuolta Pradan kassista paljastuu.... ;)



    http://petitelivingmaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos, näitä on kiva selailla itsekin myöhemmin. Kannattaa ehdottomasti käydä Firenzessäkin - Italiassa on niin kiva, kun voi yhdistää parikin kaupunkia samaan reissuun. Joo, ostoksien esittelyä tulossa ensi viikon aikana :)

      Poista
  6. Voi mitä ihania kuvia! Oikein hyvä nojatuolimatka, etenkin viimeiset kuvat olivat kertakaikkisen upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hauskaa, että tykkäsit. Joo tuo iltarusko oli kyllä upea!

      Poista
  7. Upeita kuvia Mikko ! Tunnelmallista ja kaunista näyttää olleen. Shppailujen esittelyjä odotellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Firenze oli kyllä ihana ja kaunis kaupunki! Joo, jotain pientä tulossa :)

      Poista
  8. Tosi mahtavia kuvia ja vaikuttaa kyllä näkemisen arvoiselta paikalta. Jään innolla odottamaan Rooman matkakuvia ja tietenkin niitä shoppailu juttuja. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavaa päästä tuonne, ihana kaupunki! Kävinkin juuri katsomassa uudestaan teidän
      Rooman matkakuvista tuttuja paikkoja. Kasailen juuri omista koostetta. Rentoa viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  9. Ihania kuvia! Nyt alkoi kyllä tehdä mieli Firenzeen!
    Ollaan heinäkuun loppupuolella menossa Veronaan ja Venetsiaan, päästään sentään vähän Italia-fiiliksiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin haaveillut tuosta vierailusta jo kauan - mahtavaa, että se viimein toteutui! Ooh, käy - Venetsia voisi olla ehdottomasti seuraava kohde Italiassa.

      Poista
  10. Ihania kuvia, olin itse toukokuussa Firenzessä ja kyllähän kaupunki on mielettömän kaunis. Mielestäni lennotkin menivät ihan näppärästi, Münchenissä välilasku ja sieltä suoraan Firenzeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kaunis kaupunki ja varmasti toukokuu oli myös ihana ajankohta reissulle! Joo, tuokin on hyvä vaihtoehto, mutta miksi ei voi mennä suoria lentoja... :)

      Poista
  11. Kauniita kuvia! Firenzessä oli tukahduttavan kuuma 2009, kun kävin siellä. Kävittekö Uffizin galleriassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pelkäsin myös, että tuolla alkaa olemaan jo liian tukalaa, mutta ei ollut onneksi vielä. Myöhemmin kesällä kaikki Euroopan kaupungit voivat olla aika sietämättömiä helteen suhteen... Ei käyty sisällä, kun siellä oli aika pitkät jonot, sisäpihalla kyllä. No hyvä jättää jotain ensi kertaan :)
      Ihanaa reissua myös teille!

      Poista
    2. Joo, Uffiziin pitää vähän asennoitua. Ensin tulostettiin netistä liput, joilla jonotettiin hakemaan uudetliput sisäänpääsyaikoineen. Sitten jonotettiin sisäänpääsyaikanamme sitä sisäänpääsyä. Museo oli upea, mutta sen jälkeen tuntui, että korvistakin pursuaa niitä renessassipalleroenkeleitä....

      Poista
    3. No joo, tuo oli tosiaan vähän työlään tuntuista. Ja kun emme olleet varailleet tai tulostelleet noita lippuja etukäteenkään.. Olisihan nuo ollut hieno nähdä ja varsinkin Botticellin Venuksen syntymä.

      Poista
  12. Upeita kuvia, etenkin sateenkaari lumosi! Olet ollut taas niin tyylikkäänä liikenteessä.
    Äläkä panttaa ostoskuvia, en jaksa odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos! No kyllä niitä vielä tulee, vaikka ei nyt mitään ihmeitä tullutkaan hankittua... :)
      Samoin odotellessa lisää teidän matkakuvia!

      Poista
  13. Oltiin viime vuonna Firenzezzä ja nyt tuli taas oikein ikävä sinne! Oon käynyt siellä useamman kerran ja siellä on aina paljon amerikkalaisia, ehkä se semmonen must see-kohde heille, vähän niinkuin Sveitsin Jungfrau japanilaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mikään ihme, että tuonne kaipaa takaisin! No joo näköjään, harvoin sitä vain huomaa noin selkeästi, mistä maasta turistit ovat, kun yleensä kaikki vieraat sekoittuvat tasaisesti kaupungin vilinään.

      Poista
  14. EI EI EI !!! Ekana ostokset ja sitten vasta maisemakuvat ! Tahtoo shoppailukuvia. Ja sitten vielä toivotetaan viikonloppua. Tuleeko ne ostokset esille vasta ylihuomenna ? Siihenhän on satamiljoonaa tuntia. MÄ EN KESTÄ !!!

    Mun entinen työkaveri opiskeli Italiassa ja kun käytiin syömässä, siis Helsingissä, tilasi aina italialaisessa ravintolassa pastaa jonka kastikkeena oli oliiviöljyssä haudutettuja valkosipulia. Tätä ei ikinä löytynyt listalta, mutta toinen kertoi että sitä on aina italiaisen ravintolan keittiössä. Ja niin sitä aina olikin. Pasta ulkonäöllisesti oli vaan pelkkaa spagettia. Tää annos siis pitää aina tehdä spagetista.

    Ruokapuolta on tullut opiskeltua aika monta vuotta ja en ymmärrä millään miten Italiassa saadaan pari simppeli ruoka muutamalla raaka-aineella tehtyä. Jos mun pitää saada vastaavaa aikaiseksi siihen menee euroja paljon, ostoskassit ovat täynnä ja aikaa vielä enemmän. Jotkut osaa ja toisille jää tää yrittäminen.

    Tuli muuten mieleen, että en ole ikinä käynyt Firenzessä. Hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä ollaan taas malttamattomana :) Malttia, malttia - ne on vain pikku juttuja.
      Tuo on hyvä vinkki - se on kyllä mahtavaa, että yksinkertaisilla mauilla saa herkkuja aikaan. Pitäisi pitää itsekin mielessä, niin ei tule yritettyä liikaa.
      Suosittelen, ja se on lapsenkin kanssa varmasti aika ok kohde, kun se ei ole NIIN suurkaupunki.

      Poista
  15. Todella kivoja kuvia! Firenzeen haluaisin kylllä joku päivä päästä ja Italiaan muutenkin pitkästä aikaa olisi kiva lähteä reissaamaan.
    Ostoksien esittelyä odotellessa!;) Mukavaa viikonloppua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli turhan pitkä tauko Italian suhteen, enkä ymmärrä miksi... No nyt se on onneksi taas herätetty.
      Rentoa sunnuntaita myös sinne!

      Poista
  16. Voi kuinka ihania kuvia! Firenzessä pitää joskus päästä käymään. Niinpä, Italialle kun antaa pikkurillin, se vie koko käden :). Omaa Italian matkaa odottelen kärsimättömästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! No näköjään, se on menoa nyt! :)
      Ooh, ihanaa matkaa!

      Poista
  17. Firenze on ihana! Olet onnistunut ikuistamaan kaupungin tunnelmaa ihan mahtavasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, ja hauskaa jos tunnelma välittyy kuvistakin! :)

      Poista
  18. Ah, ihanaa! Mä rakastan Pohjois-Italiaa ja Firenze on kyllä todella upea. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne pitää kyllä alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa reissua, mahtava alue! Rentoa sunnuntaita :)

      Poista
  19. Tästähän tuli meillekin kiva minimatka kuvien muodossa! Vaikuttaa ihanalta reissulta, Italia ei petä koskaan :) Varsinkin hotellin kattoterassi on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että viihdyit :) Italia on kyllä täydellinen lomakohde!

      Poista
  20. What a photos, love them!! Florence is such a beautiful place, never disappoints me:D

    VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)