perjantai 26. heinäkuuta 2013

Tallinnan helmet

Olimme keskiviikkona päiväretkellä Tallinnassa, eikö se ole vähän niin kuin kesäklassikko? Meidän piti itseasiassa mennä jo viime viikolla, mutta tuulet olivat sen verran puuskaiset, että matka siirtyi ja laivayhtiö vaihtui. Mietin ensin, että tämä reissu viimeiselle lomapäivällä ei ehkä ole kaikkien mahtavin lopetus lomalle, mutta sitten ajattelin, että ainakin pääsee toisiin maisemiin ja töihin paluu melkein unohtuikin. Oli siis oikein hauska päiväretki!




Tallinnan vanhan kaupungin pikkukadut ovat kauniita.


Sitten hieman shoppailusta... Lähdimme itseasiassa suoraan laivalta Rocca al Mareen. En ollut käynyt siellä koskaan aikaisemmin, joten ehkä oli syytä viimein tutustua tuohonkin. Valikoimaa kyllä riitti ja kauppakeskuksessa oli omat siivet/käytävät kengille, vaatteille, lastentuotteille, kodinjutuille ja elektroniikalle. Eli kaikille kattavasti jotain. Hauskoja kauppoja olivat ainakin Karen Millen, Noa Noa, Pandora, I.L.U. ja Shoes ABC King...
Itse en ehkä tehnyt niin paljon löytöjä, mutta hauska tuo oli nähdä. Marks & Spencerin ruokashoppi tuntui melkein ylelliseltä - melkein kuin olisi ollut Lontoossa...





Kosmetiikkakauppa I.L.U. oli oikein hauska tuttavuus.

Pisteet Viron laajemmalle kosmetiikkatarjonnalle - I.L.U. ssa, Kaubamajan kosmetiikkaosastolla ja jopa Stockmannilla on paljon sellaisia merkkejä, mitä Suomesta ei saa.
Tallinnan Stockmannilla on muun muassa Hermès'n tuoksuja, laajemmin La Prairien ja Givenchyn kosmetiikkaa sekä monia luonnonkosmetiikka-brändejä.
Keksin sataman putken jonossa, että tämä on varmasti siis se syy, miksi suomalaiset niin innolla tuonne reissaavat ;)
Jos olet löytänyt hyviä vieraampia brändejä tai tuotteita näistä kosmetiikkavalikoimista, niin vinkit otettaan mielellään vastaan, en oikein päässyt sisälle noiden purkkien valloittavaan maailmaan.

Miesten kosmetiikkapuoli I.L.U.ssa.

Kaubamajan kosmetiikkaosastolla.

Kun palasimme keskustaan, sain laittaa vähän hösseliksi, että ehdin käydä edes osassa haluamistani paikoista.

Mulberryä on tarjolla vanhassa kaupungissa, tuota vastapäätä on myös hauska C'est La Vie -ravintola/drinkkipaikka.

Koska maailma on pieni, törmäsin tyylikkääseen ja ylellisen sisustusmaun omaavaan Fabulousiin, kun reissasimme sattumoisin samoilla vuoroilla lahden yli. Hän vinkkasi Burberryn liikkeestä, jossa en ollut aiemmin käynytkään. Noilta nurkilta löytyy nykyään myös muitakin laadukkaita vaatekauppoja, kuten Max Mara, Hugo Boss, Emporio Armani...

Kuva ei anna oikeutta talon kauniille mintunvihreälle värille.

Päämääräni oli oikeastaan piskuinen katu Roosinkrantsi, jonka päädystä löytyy Versacen myymälä. Sen imussa tuonne on tullut myös muita kauppoja, mm. yksi, jonka ikkunassa näkyneet Lanvinin siniset laatikot kiinnittivät huomioni viime käynnillä. En nyt muista tuon pienen liikkeen nimeä, mutta sieltä löytyy pieni erä Lanvinin tuotteita sekä Balenciagan ja Chloén vaatteita! Liike sijaitsee n. puolivälissä katua ja sen tunnistaa hienoista vitriininäyteikkunoista.

Matkalla Roosille poikkesin Solar-kauppakeskuksessa, joka on aika hauska.

Versacen Tallinnan myymälässä pitää tietenkin käydä aina!

Roosinkrantsin ikkunoissa näkyy muutakin luksusta - Lanvinin tuotteita ja patsaita.

Joudun aina vähän hakemaan Tallinnan Stockmannia ja suuntaan aina vain kohti korkeaa Radisson-hotellia ja siltä taas takaisin Viru-hotellia silmälläpitäen. Nyt opin reitin viimein...
Onneksi ehdin siis käymään vielä tuolla Stockmannilla ja Viru Keskuksessa.

Uutta ja vanhaa.

Tallinnassahan on ihania ruokapaikkoja ja koitimme kuumeisesti etsiä jotakin hauskaa uutta paikkaa. Löysimme Annina in Tallinna -blogista monta hyvää vinkkiä ja sen perusteella suuntasimme Rotermanni-alueella olevaan ravintola Platziin, joka toimi hyvin lounaspaikkana.
Muutenkin Rotermanni Kvartal -sisäpihalla on hauskoja liikkeitä ja terasseja.

Roterman Kvartal


Ravintola Platz ja sen iso terassi.

Platz toimii mainiosti ruokapaikkana - se on oikein hyvällä paikalla kivenheiton päästä Viru Keskuksesta. Ruoka on edullista, mutta laadukasta. Oli taas melkein mahdotonta päättää, mitä sitä söisi. Niinpä päätimme testata kaikki eri annoksia.

Platz on sisältä tunnelmallinen ihanine tiiliholvineen.

Lohta, parsaa ja piparjuuritahnaa & seesamivinegretteä. 

Kananpoikaa, linnunmaksamoussea, rakuunavoita ja bataattitahnaa.

Naudan sisäfilettä, kuningasosterivinokasta, punajuuritahnaa ja tryffeli-punaviinikastiketta.

Bon Appétit!

Vielä mahtui jälkiruokaa, joten herkuttelimme crème brûléellä ja mansikkakeitolla.  

Brûlée tuoreiden mansikoiden kera.

Mansikkakeiton juttu oli basilikajäätelö - nami!

Perinne - ainakin meillä - on ostaa viimeiseksi ennen laivalle paluuta kukkia 'kukkatorilta'. Vaikkakin paikallisilla floristeilla on ehkä hieman erilainen maku asetelmissa, löytyy tuosta runsaudesta kyllä aina kotiin viemisiä.


Eikä kukkia ole pilattu hinnalla - ilmaista!

Vähän merimaisemaa, vaikka harmaa päivä olikin.

Ostokset jäivät jopa tällä reissulla aika maltillisiksi - yritin kyllä kaikkeni. Kosmetiikkaa, teetä ja kukkia - juttuja joita Tallinnasta aina haetaan ;)

Loppuviikkoa piristää kukkakimppu.






I.L.U:sta mukaan lähti testaukseen Dead Dea Spa Magik -naamioita.

Ja Marks & Spencerin ruokapuolella flippasin ja ostelin mukaan teetä ja karpalohilloa. Älä kysy miksi...


Tässä siis tunnelmia Tallinna-päivästä. Ihan kaikissa paikoissa en ehtinyt käymään, mm. mielenkiintoinen Estonia Design House jäi nyt väliin. Ja hei, jos sinulla on tosiaan vinkkejä hyvistä ravintoloista, kahviloista, design- tai vaatekaupoista tai muista kohteista Tallinnassa, niin saa vinkata seuraavaa reissua varten - kiitos!

31 kommenttia:

  1. Minäkin vietin keskivikkoa Tallinassa. Istuin myös samaisen kahvilan terassilla ja tiirailin sisälle Süda-putiikkiin C'est La Vie:stä. Ja sinnehän sitä sitten mentiinkin. :)

    t. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa - ei sitten törmätty. No tuliko tehtyä sieltä tai muualta hankintoja?

      Poista
    2. Kyllähän tuolta kotiintuotava löytyi. Ihastuin suunnattomasti myös Oksana Tantitin vaatemallistoon. Oli upea kerrassaan. T. Heidi

      Poista
  2. Hehee, suomalaiset Virossa kosmetiikkaturisteina ;)! Tallinna on kyllä ihana ja olet taas ottanut loistavia kuvia tutuista maisemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ei ehkä ;) Valitettavasti ;)
      Tallinnaan on niin helppo mennä, pitäisi ehkä käydä joskus syksylläkin.
      Olisin toivonut enemmänkin fiiliskuvia, mutta oli tosiaan vähän kiire.

      Poista
  3. Voi että, kiitoksia sulle shoutoutista! :) Ihanaa, jos vinkeistäni oli apua, ja muutenkin että koko teidän Tallinnan reissunne oli onnistunut! xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään, kiitos vain itsellesi hyvistä vinkeistä, niistä oli todella apua!
      Aurinkoista loppukesää :)

      Poista
  4. Tallinnassa parasta on kyllä syöminen: todella ihanaa ruokaa ja kohtuuhinnalla. Tein tästä viime kuussa blogiini postauksenkin, jota nyt härskisti täällä mainostan: http://kissaamma.blogspot.fi/2013/06/vatsa-tayteen-tallinnassa.html
    Mutta kannattaa ehdottomasti tsekata, etenkin Fish & Wine oli aivan mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on - siellä on tosi kivoja ruokapaikkoja ja hinnat ovat tosiaan kivan edullisia.
      Ei mitään, kiitos vinkistä! Kuljinkin itseasiassa tuon Fish & Winen ohi ja se näytti tosi kivalta!

      Poista
  5. Harmittaa, kun Tallinnassakin on enemmän merkkien edustuksia kuin Helsingissä.. Oliko Burberrylla miesten Prorsum vaatteita myynnissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh - toivotaan, että Helsinkiin rantautuisi lisää merkkejä, kun niitä on jo niin lähellä.
      Liike oli yllättävän iso ja hieno, mutta Prorsumia siellä ei valitettavasti ollut. Onneksi sitä saa tilattua Suomeen nettikapasta. Linjan jutut ovat mahtavia!

      Poista
  6. Hyvä Mikko, olet käynyt tekemässä tutkimusta paikan päällä ja saanut selville miksi suomalaiset siellä käyvät;D!!

    Hyviä kuvia taas ja tuttuja katuja. Itse käyn siellä aika usein ja yksin. Mulle on tullut tiettyjä paikkoja (melkein rutiineja), joissa käyn ja käytän ajan tehokkaasti. Pari viikkoa sitten yövyin. Tallinnassa on helppoa ja edullista käydä. Matkoissa on jotain tuttua, mutta kuitenkin olet ulkomailla ja maisema vaihtuu. Ja, ne hinnat ovat vielä toistaiseksi meille aika edullisia.

    T. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt se selvisi! Osa ottaa ihan sellaisia kärryjä erikseen mukaan, että saa varmasti kaikki kosmetiikkapurkit maihin! ;)
      Tuo on ihan totta, Tallinna on vaivaton ja silti piristävää vaihtelua. Ja mikäs siellä on käydessä vaikka kauneushoidoissa ja manikyyrissä. Pisteet yksin menemisestä, itse ei ehkä tulisi lähdettyä sinne ihan yksin.

      Poista
  7. Joo, suomalaiset on taatusti liikkeellä just Hermeksen perässä... ;-) Tuo kukkameri on tosiaan aivan valtavan ihana, miksei meillä ole? Aina marmatan suomalaisista kukkakaupoista ja niiden onnettomista valikoimista, hyvät kaupat on tiukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen on pakko olla se syy :) Ja miksi Suomen Stockmann ei voi ottaa valikoimiin noita tuoksuja... Saisikohan sieltä edes tilattua niitä 'sisäisellä siirrolla'... Niin lähellä.
      Tuollainen kukkatori olisi kyllä mahtava täälläkin! Ja nuo hinnat ovat niin uskomattoman edullisia. Noh, tuo lätäkkö tuossa Euroopan kukkaketojen välissä taitaa nostaa ne hinnat.

      Poista
  8. Kiitos kohteliaisuuksista Mikko :)! Hassua, että olemme törmänneet tässä parin viikon aikana useampaankin otteeseen. Kylläpä sinä kerkesit useaan paikkaan päivän aikana! Hyvä, että löysit sinne Burberrylle, minun ohjeet kun ei ollut hirveen selkeät. Kävin myös pyörähtämässä siellä nopeasti. Yksi laukku jäi kaivamaan mieltä, oli nimittäin -50%...Käytiin kanssa Platzissa syömässä, kun olimme Tallinnassa viime uutena vuotena. Kivan yksinkertainen paikka ja hyvä ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      No joo, hauskaa! Ja vielä kun törmättiin aluksi maissa, eikä edes laivalla. Pieni maailma.
      Joo, mutta sain kyllä mennä melkein kevyttä hölkkää. Löysin kyllä, ohjeistus riitti hyvin! Hieno liikehän se oli ja hyvin valikoimaa. Aurinkoista viikonloppua :)

      Poista
  9. Kiva nähdä Tallinna sinun silmin! Itsekin olin eilen Tallinnassa päiväreissulla. Tuolla I.L.U:ssa kävin muutaman minuutin verran ja ihana valikoima! Oletin, että kerkeän vielä uudelleen kosmetiikkaostoksille, niin en silloin ostanut mitään. Lopulta kuitenkin aika meni niin tiukille, ettei kosmetiikkaostoksille jäänyt tilaa. Vähän harmi, kun kuitenkin siellä on halvempaa ja kosmetiikkavarastoja pitää täydentää säännöllisesti, niin aivan yhtä hyvin olisin voinut ostaa nyt puuttuvat jutut Tallinnasta. Noh, niitä toisenlaisia purnukoita sen sijaan sain tuotua kotiin onnistuneesti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I.L.U. oli oikein kiva uusi tuttavuus! Kosmetiikkaa on niin hyvä päivittää aina reissuilta, vaikka vain Tallinnastakin. No joo, ostin minäkin Tax Freestä Cointreauta ja Absolut Vaniliaa.

      Poista
  10. Kivoja kuvia! Tallinnassa on aina kiva käydä. Mulla seuraava reissu sinne on elokuun loppupuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, pitäisi itsekin käydä uudestaan syksyllä jonkun lauantain piristykseksi!

      Poista
  11. Kiitos kivoista ja osin minulle uusista mutta erittäin tervetulleista Tallinna-vinkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin kävin monessa uudessa paikassa tällä reissulla!

      Poista
  12. Vuosia tuli käytyä Tallinnassa aivan liian usein, halpojen hintojen perässä. Sitten huono palvelu alkoi tökkimään liikaa ja lempikampaamonikin teki konkan. Ei enää tule käytyä. Lapsenikin on vain 2 kertaa ollut Tallinnassa, joista yhden kerran siksi kun auto meni satamassa rikki. Muuten olisimme lähteneet nopeasti eteenpäin.
    Nyt taas alkaa Tallinna lämpenemään. Paikalliset ihmiset ovat huomanneet palvelun tärkeyden ja enää ei huudeta mene pois vaan tervetuloa.

    Itse pidän todella paljon pellavasta ja vaikka meille ei uusia petivaatteita tarvi ostaa, tykkään tosi paljon käydä aina täällä, ainakin hipelöimässä.

    http://www.zizi.ee/

    Kaupasta on meille kotiutunut monta kaitaliinaa, muutamat pussilakanat ja tyynyliinat sekä paljon servettejä. Suosittelen. Hinnat ovat vuosien varrella tietenkin nousseet, mutta ovat vieläkin suht maltillisia. Ja kestäviä. Vanhimmat ostokset ovat yli 10 v vanhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin hänestäkin kuuluu - olin jo huolissani. Onneksi on Facebook niin tiedä, että kaikki on hyvin. :)
      Voihan siellä aina välillä käydä. Ja muistelinkin, että sinulla oli joku pellavapaikka-vinkki, mutta en ehtinyt etsimään sitä. Ensi kerralla pitää ehdottomasti käydä siellä!

      Poista
    2. Koneella oli spämmi. En saanut sun sivua ja esim en omaanikaan auki. Muutaman kerran aiheesta mainitsin tästä miehelleni, joka tekikään mitä työkseen ??? joo. kerro jotain uutta.

      Vasta kun leivoin kakun alkoi jotain tapahtumaan. On se hyvä että tuli käytyä se kondiittorikoulu :).

      Mähän olen lähdössä ensi kuussa Tallinnaan, Robbien konserttiin muutaman muun kanssa... Tallinnassa on 98 % turisteista naisia silloin :). Ja aion sillä reissulla käydä katsomassa tämän hetken valikoimaa. Saa nähdä tarttuuko jotain matkaan. Ollaan meinaa TAAS ostolakossa. Ensi helmikuussa lähdetään taas rapakon taakse, eilen varattiin liput.

      Onneksi ostolakko ei koske välttämättömiä ja ulkomaan matkoja.

      Poista
    3. Jaa, no ajattelinkin, että ovatko juttu huonontuneet... :)
      Hauskaa, kaverinikin on lähdössä katsomaan tuota keikkaa ja olisi Robbie syytä nähdä livenä, mutta keikka oli vähän hankalasti viikolla ja laivatkin taisivat olla jo aika täynnä. Ehkä en ala vääntämään sitä.
      Mutta mahtavaa, että olet menossa! Ja jee - hauskaa, että Jenkit kutsuu taas.
      Niin - tänään on heinäkuun vika päivä ja minun ostolakko viritys taitaa loppua... Laukut ja rannekkeet here I come!

      Poista
  13. Omat henk. kohtaiset must go-kohteeni ovat olleet samoja vuodesta toiseen.
    Viru-keskuksen Tea & Coffee Centre on lämpimien juomien ystävän paratiisi, jota parempaa tee- ja kahvikauppaa saa hakea. Kahvit (makuja on monia, kaikki herkullisia) jauhetaan paikan päällä tilauksesta, ja teevalikoima on ihan uskomaton...laatuja on satoja, maustettuna kaikella mahdollisella - kannattaa testata ainakin Tropical Magic, joka ei ole teetä ollenkaan vaan hedelmä-marjaseos joka antaa täyteläisenpunaisen juoman. Maku suoraan taivaasta. http://www.teacoffeecentre.ee/
    Glenfieldin laukkuvalikoima on aina päästävä ihailemaan ja lääppimään läpi. Laukut ovat loistavaa laatua ja design vähintäänkin erikoinen - täältä löytyy kaikkea kirsikkakuosista applikoituihin ihanuuksiin. Liikkeessä myydään myös sekä naisten että miesten vaatteita, ja yläkerrassa on outlet. Vaatteitten laatu on hintaan nähden ihan hyvä, ja materiaaleissa löytyy mm. pellavaa yms.
    Osoite on 10 Viru, paikka löytyy kun lähdet kävelemään Viru-keskukselta Hesen ja kukkatorin suuntaan, holvikaaariportin jälkeen liike löytyy minuutin kävelymatkan päästä.

    Viru-keskuksessa on muuten myös mainio eläinkauppa, jossa on melko hyvä valikoima, tavara on samaa mitä Suomessakin mutta hinnat ihan hulluja - alimmillaan 30% Suomen hinnoista!
    Liike on kadun puolella A.Laikmaan varrella.

    Lisäksi pakollinen stoppi on sataman Rimi, jossa homma karkaa aina käsistä. Elintarvikevalikoima on huimasti parempi kuin Suomessa ja hinnat ihan käsittämättömän edulliset. Suosittelen kokeilemaan kylmäaltaasta löytyviä suklaisia pullakransseja, erikoismakkaroita, virolaisia juustoja sekä niitä pikkuruisia suklaakuorrutettuja rahkapatukoita (muistaakseni "kohuke"-nimisiä´, maitokaapissa)...nyt tuli näläkä! :P´´

    Tallinnanreissua on tiedossa taas ensi kuussa, ja todennäköisesti kaikki nämä tulee taas kerran käytyä, Kaubamajan ruokaosaston ja Vanhan Suurtorin joulukoristekaupan lisäksi. Terve vaan, terve järki, hellou SUUUUURET ostoskassit! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Toivottavasti sinulla on ollut ihana kesä!
      Kiitos mainioista vinkeistä, kuulostaa oikein lupaavilta! Nämäkin pitää laittaa ehdottomasti muistiin seuraavaa reissua varten. Toivottavasti saat kantoapua mukaan reissuun ;) Ja hei kiitos hauskoista Purse Forum kommenteista!

      Poista
    2. Oi, tää kesä on ollut aivan paras! Keskiöistä kuohari&mansikkapiknikkiä Kaivarissa, lattariklubia, Naantalia, Porvoota, koiria, lintuja...ei tästä enää kesä parane! :D
      Sun kesästä on ollut kiva lukea, muutama käymäsi paikka on "pakko käydä"-listalle päätynyt ja ravintoloita tulee myös kiire tyyppaamaan.
      Seuraavalle Tallinnanmatkalle pitää vissiin palkata kantaja, koska kaverit on jostain syystä haluttomia kantamaan miun ostoksia. Reissussa on yleensä mukana jättimäinen kassi ja sitä raahataan hirveän pärinän saattelemana - olen ehkä hieman epänormaali mutta mulla on aina kassi pullollaan kaiken maailman kirsikkakompotteja ja ties mitä muuta omituista, ei "kosmetiikkaa" ;)

      tPF on saanut kyllä kestää Lumi-Suomidesign-Mikko-spämmäystä, mutta minkäs teet, kun jollain on niin hyvä maku ja ihana laukkukokoelma...edelleen sen Célinen lumoissa... *huoks*

      Poista
    3. Ooh, mahtavaa - olet tehnyt ihania juttuja! Kyllä Suomen kesä on mahtava! Kannattaa ehkä palkata kantaja tai otat sellaiset 'mummokärryt'.
      Niin vähän katsoin - hauskaa ja kiitos :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)