tiistai 2. heinäkuuta 2013

The Mall - shoppailijan taivas

The Mall, The Mall, The Mall... Tämä outlet on ollut listallani jo pitkään, joten oli mahtavaa, että sinne pääsi viimein Firenzen matkan yhteydessä. Merkkivalikoima on vähintäänkin laadukas: Bottega Veneta, Fendi, Valentino, Lanvin, Yves Sain Laurent, Dior...
Eikä paikka tuottanut pettymystä!

Tuonne pääsee kätevästi Firenzen päärautatieaseman viereiseltä bussiasemalta omalla linjalla. Matka kestää noin 40 minuuttia ja lippu per suunta maksaa vain 5 euroa. Kätevää, vaivatonta ja jälleen kerran saa katseltua maisemia, nytkin bussi kiipesi ylös alas Toscanan kumpuja - ei paha.
Ja jos olet autolla liikkeellä, kannattaa käydä samalla melko lähellä sijaitsevissa Fashion Valleyssa, Pradan legendaarisessa Space-outletissa sekä Fendin tehtaanmyymälässä. Tällä alueella vilisee tosiaan muitakin italialaisten merkkien aarreaittoja!

Itse outlet-alue oli yksi siisteimmistä ja tyylikkäimmistä, joissa olen käynyt, muuten konsepti aika sama kuin esimerkiksi Woodbury Common Outletissa tai FoxTownissa.
Ainakin meille on aina riittänyt puolikas päivä näissä paikoissa, niin jää sitten kivasti aikaa vielä pääkohteessakin.



Mikäs täällä on istuskellessa...


Taustalla näkyy Toscanan kauniita maisemia ja taloja.

Merkkitarjonta


Lanvin, Fendi...

Ensin vasemmalle vai oikealle?

Prada oli saanut ihan oman kaksikerroksisen talon.

Edes harvassa merkin varsinaisessa liikkeessä on liukuportaita tai näin paljon tilaa...

Tässä muuten ensimmäisen bussivuoron jono, kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä.

Niin ja sitten niitä löytöjä. Näissä paikoissahan on aina vähän onnesta kiinni löytyykö mitään. Usein asusteissa, kengissä tai laukuissa voi tehdä löytöjä, mutta vaatteiden kohdalla saa olla aika mäihä. Harvoin malli tai koko on juuri passeli tai sitten hinta onkin sen verran korkea, että tuotteen ostaa mieluummin sitten vaikka varsinaisesta liikkeestä. Mutta kyllä lähden käymään näissä aina kuin vain mahdollista!


Aiemmassa postauksessa näkynyt vinkki.

Balenciagalta löysin perusrannekkeen, joka siis maksoi 20 euroa, joten...


Yves Saint Laurentin myymälässä olin vähällä 'flipata'. Tuntui vähän kuin olisi ollut hyvällä tavalla aikakoneessa - seinillä ja tuotteissa luki turvallisesti Yves Saint Laurent ja mallit olivat niitä klassisia, jotka on korjattu visusti pois Saint Laurentin uudesta valikoimasta ja pelkistetyistä myymälöistä. Nyt siis pääsin vielä käsiksi näihin aarteisiin ja teki mieli pelastaa niitä vain siitä ilosta, että se oli mahdollista.


Noh - jätin penaalit, iPad-kotelot ja lompakot vitriiniin, mutta mukaan tarttui hauska ranneke sekä avaimenperä, jonka pelastin melkein puhtaasti siitä ilosta, että se symboloi niin hyvin tuota alkuperäistä nimeä... :)


Hauska perusranneke.

Ah, kodikasta - vanha nimi ja logo kaiverrettuna 'kiveen'.


Fendillä en voinut ohittaa superylellistä perushuivia, joka saa varmasti paljon käyttöä talvella.




Maistiaiskuvassa pyörinyt Pradan kassin sisältö on itseasiassa toisen puoliskon löytöjä, sillä hän teki pari hyvää vaateostosta.
Pradan outlet/tehtaanmyymälässä oli edellisen malliston mallien lisäksi myös hyvä perusvalikoima pikeepaitoja ja neuleita. Hinta on sama kuin täällä vaikka Polon Ralph Laurenin tai Gantin vastaavissa


Hillitty yksityiskohta.

Toinen iloinen yllättäjä oli Lanvinin liike miestenpuolen laajuudessa. Siinä joutui melkein tekemään töitä käydessään läpi valikoimaa. Mukaan lähti tämä siipan värinen ja tyylinen neule.



Hauska bonus oli mukaan annetut Lanvinin samettipäällysteiset henkarit, kyllä kiitos!


Me molemmat teimme tuolta vielä kaksi hauskaa laukkulöytöä, mutta ne ansaitsevat kyllä ihan oman postauksensa.

---

The Mall is definitely worth a visit! It seems that Toscany is a heaven for an outlet and factory store shopper; Prada Space, Fendi, Dolce & Gabbana Factory Stores, Fashion Valley...

21 kommenttia:

  1. Tämän postauksen luettuani en malta enää odottaa, että pääsen käsiksi tohon kaikkeen ;) Kivoja löytöjä olette tehneet, toivottavasti meitäkin lykästää!!!

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne kannattaa kyllä ehdottomasti kurvata! Ja menkää sitten ihmeessä myös siinä lähellä oleviin paikkoihin, kun olette autolla. Huomiseen :)

      Poista
  2. Tämä saattaa olla niitä harvoja käymisen arvoisia outletteja, jossa en ole käynyt... ;)
    Loistolöytöjä, etenkin Lanvinin neule ja YSL:n jo lähes retrot löydöt, ymmärän hyvin mitä tarkoitat "pelastamisella"!
    Hyvää kesää, Mikko!

    Gloria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin myös haaveillut tuosta kauan, mutta tuolla päin ei tule niin usein käytyä. Oli kyllä hieno paikka ja vain parhaita merkkejä. Myös se Pariisin La Vallée Villagen tarjonta alkaa jo olemaan melkein kiinnostava.
      Joo noita YSL:n vanhempia juttuja kaipaa jo aikalailla!
      Kiitos samoin, aurikoista kesää! :) Oletteko jo asettuneet saareen? Onko siellä jo työmaa selätetty?

      Poista
    2. Ensin matkustelua tiedossa, pakkailupuuhissa - saaristoon sitten loppuajaksi! Toivottavasti aurinkoa luvassa kaikkialla, tosin mulle riittää alle 30 astetta....;)
      Gloria

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä! Joo, liika lämpö ei ole enää niin nautinnollista.
      Hyviä reissuja :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, nämä olivat löytöjä!

      Poista
    2. Kiva että löysitte jotakin:) AIkamoisen matkan saitte sinne outletiin matkata mutta maisemat taisivat olla niin ihanat ettei paljon haitannut:)

      Poista
    3. Ai Suomesta mitattuna vai Firenzestä? :) Eihän se nyt paha matka ollut Firenzestä!

      Poista
  4. Oi että mitä löytöjä, tuonne kun joskus pääsisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos tarjoutuu mahdollisuus!

      Poista
  5. Tosi kiva toi YSL:n ranneke! Harmittaa kyllä, miten merkki on pilattu nimeä myöten! Uskomatonta, miten legendaarisesta merkistä voidaan jättää Yves:in nimi pois. Mulla outlet kokemukset Italiassa rajoittuu Piemonteen ja Serravallen designer-outlettiin. Sielläkin Pradan myymälä on paras! Satutko muuten tietämään löytyykö Toskanan alueelta Miu Miu:n outlettia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on se aika outoa, varsinkin kuin päivitys on noin raju. No ehkä vanhoilla tuotteilla ei sitten käynyt kauppa niin hyvin ja piti tehdä jotain.
      En tiedä, että siellä olisi ihan omaa, mutta ainakin tuolla Pradan myymälässä oli myös Miu Miun juttuja ja varmasti siellä Spacessa on vielä enemmän.

      Poista
  6. Ihania löytöjä olet tehnyt! Ja nyt niistä muistaa aina tämän Italian matkan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo matkamuisto on myös erittäin hyvä pointti!

      Poista
  7. muistatko jonkun joka kertoi ettei juuri mitään matkalla ostanut ja sitten vielä pari laukkua ???

    En mäkään.

    Olen ihmetellyt itsekin tätä logon päivitystä. Tämä klassikko Ysl.n clutch, siinä pitää olla kaikki 3 kirjainta, muutenhan se on suorastaan halpa kopio. Mä en kyseistä kerennyt ostaa, kun en sillä mitään ole tehnyt ja näyttää silti että juna meni jo, kun en edelleenkään mitään tee.

    Ehkä sitten vanhana mummona haen sen jostain Pariisin vintageliikkeestä ja pidän sitä kädessä samalla kun kiikkustuolissa kotonani Eirassa istun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tämä Belle Du Jour Clutch. Unohtui täysin malli sekunniksi päästä, dementtia on jo alkanut...

      Poista
    2. No, mutta laukkujahan ei laskettu ;)
      Ei hätää - tuo malli on vielä myös Saint Laurentin mallistossa, kevyin hinnankorotuksin toki...

      Poista
    3. mä en olekaan sulle tunnustanut että ostin reissulta MK.n kultaisen clutchin. Se on aivan hirveän ihana. En tiedä kumpi. Heti kun löydän sille käyttötavan, voin miettiä tosissaan tämän YSL.n ostamista. Jälkimmäinen on niin kaunis, mutta koska tiedän minulla jää se käyttämättä, ostin ns välivaiheen. Ei liikaa laukussa oleva rahamäärä hirvitä koska ostamani oli suorastaan edullinen.

      Onko kenties loistava selitys ( lue tekosyy ) laukun ostamiselle ???
      Meikä osaa nämä hommat.

      Poista
    4. Kuulostaa hyvältä, ja miksei se voisi olla lopullinenkin vaihtoehto?

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)