tiistai 28. elokuuta 2012

Gaga, Born This Way

Elokuu onkin ollut mukavan vilkas keikkakuukausi, kun ensin oli Madonnan ja eilen Lady Gagan Born This Way Ball -konsertti. Gagaa kannattaa mennä aina katsomaan kun se vain on mahdollista. Meinasi jäädä minultakin väliin luottaessani aikoinaan nettiin lippujen hankinnassa. No se palveluhan kaatui ennen kuin ehti edes aueta, joten jouduin lähtemään vauhdilla lippuluukulle... Sain onneksi ihan ok paikat ja kiva, että myyntiin tuli vielä toinenkin konsertti, niin moni muukin sai lisätilaisuuden.


Esiripun pudottua lavalta paljastui massiivinen linna, jonka kulisseissa show pyöri. Olen ollut aika monella keikalla, mutta yhtä massiivista rakennetta en ole kyllä aiemmin nähnyt.


Keikka sisälsi suurimman osan Gagan kolmen albumin tuotannosta ja kahden tunnin soiton aikana kuultiin reilu parikymmentä kappaletta. 

Show oli kunnianhimoinen ja täysillä vedettyä, mutta silti mukaan mahtui myös sopivaa rentoutta ja spontaanisuutta. Välispiikeistä kuului terve nöyryys ja kiitollisuus little monstereille. Lopuksi lavalle pääsi myös kaksi nuorta tyttöä kiertämään Gagan vierellä ja tanssimaan mukana. Söpöä, jotkut eivät tainneet saada unta viime yönä... 

Gaga on kyllä todellinen artisti&tähti, mutta hän on silti pitänyt ihailtavasti kiinni omasta linjastaan ja jutuistaan. Plussaa tietenkin itse tuotetuista kappaleista ja soittotaidosta. Toivottavasti seuraavalla Artpop-albumilla kuullaan enemmän myös akustista Gagaa, koska siinä hän on myös vahvoilla. 

Harvoin muuten pääsee todistamaan vastaavaa uran nousukiitoa. Siitä ei ole kuin kolme vuotta, kun odottelin samaa Ladyä Kulttuuritalolla limudisko-tunnelmassa alle 2000 ihmisen kanssa... Kulissit ja toteutus olivat hieman eri luokkaa, mutta intohimo ja omistautuminen samat - ja ne ratkaisevat.
Kun kyse on Gagasta, ovat vaatteet luomukset iso osa showta ja niitähän riitti! Lavalla nähtiin Armanin alien-bodystä, tyylikkäistä housupuvuista ja gowneista aina prätkätakkiin asti kaikki mahdollinen.Gaga ei hävinnyt Madonnalle yhtään valosuunnittelussa tai tanssijoiden & bändin tasossa. Tämä oli huima show myös niiltäkin osin!


Ja niin - liikkeellä ollessa kannattaa hyödyntää kameraa taas asukuvaan.

Paita/H&M, farkut/Uniqlo, kengät/Grenson , ranneke/Hermès, kello/Burberry, laukku/Prada (maaliskuun laukkumuisto)
Tuoksu/V&R Spicebomb

12 kommenttia:

 1. Hei. sä olet ollut mun lasten ja niiden kavereiden kanssa samalla keikalla eilen...ja ehkäpä muutama muukin. ;)
  He eivät ole erityisiä Gaga-faneja, mutta kehuivat spektaakkelia upeaksi. Liikkistä, että olet ollut noinkin pienellä Gaga-keikalla noin vähän aikaa sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa hauskaa, et sitten lähtenyt mukaan?! :) Joo se oli kyllä hieno show!
   Joo, tosi hassua, että on päässyt todistamaan tuollaista.

   Poista
 2. Eilinen BTWB oli kyllä kaikkea sitä mitä olin odottanut sen olevan ja vielä enemmän! Mahtava keikka! Olen myös monella keikalla rampannut ja täytyy sanoa, että Lady Gagan keikat ovat olleet tunnelmaltaan aina ne parhaimmat. Gagasta todellakin paistaa nöyryys faneja kohtaan ja se tekee hänestä inhimillisemmän ja jollakin tapaa lähestyttävämmän artistin. Gaga pesee keikoillaan ehkä jopa legendaarisen Michael Jacksonin vuoden 1997 Helsingin vedon. Nämä ovat olleet sellaisia keikkoja, joita muistelee vielä pitkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin hän sai yleisön mukaan heti alusta, mikä on Suomessa hieno saavutus :)
   Ja tuo lähestyttävyys ja 'aitous' toki auttavat yleisön voittamisessa puolelleen. Oli ilo nähdä tuo show livenä!

   Poista
 3. oli mahtava keikka! mikään ei kyllä vedä vertoja sille vuoden 2009 keikan tunnelmalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno! Joo, se oli aika luksusta, varsinkin näin jälkeenpäin ajatellen!

   Poista
 4. vaikuttaa mukavalta, harmittaa vaan kun en itse päässyt paikan päälle :(

  Ja muuten mikä on syy siihen ettei kasvojasi koskaan näy kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, seuraavalla kerralla sitten ja kyllähän sen onneksi näkee paremminkin myöhemmin taltioinnista.

   Hyvä kysymys! Päädyin jotenkin valitsemaan anonyymin linjan. Eikä minun alunperin pitänyt esitellä edes asukuvia... Siten voi ehkä pitäytyä selkeämmin vain asioissa ja pitää henkilökohtaiset jutut helpommin erillään.

   Poista
 5. Mahtava oli. Korvissa soi vieläkin (ei niin mukava :()

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, harmillista jos tuo volyymi söi tunnelmaa...

   Poista
 6. Olin myös tuolla keikalla, kuten myös Madonnankin. Madonnan keikalta lähdin kesken pois (kyllä, se oli mun mielestä niin huono!), mutta Lady Gaga oli ihan mieletön. Koko paketti oli täydellinen, ja Lady todella osaa laulaa! Upea show, upeat vaatteet, upea Lady!

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo Gagan keikka oli kyllä oikein toimiva paketti. Ja muistutti myös, miksi hänestä on tullut noin menestynyt.

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)