torstai 16. elokuuta 2012

Matkahaave

St. Thomas kelpaisi

Löysin uuden haaveen elokuun Gloriasta. Siinä sattui nimittäin olemaan Royal Caribbeanin mainos Karibian risteilyistä.
Lähtö Floridasta ja pysähdykset esim. Bahamalla, Antigualla, Neitsytsaarilla, Barbadoksella...
Niin ja risteilyn hintaan sisältyy kaikki tarjoilut ja ohjelmat. Käy.

Oasis of the Seas, joka muuten on rakennettu Turussa


Tosiaan risteilyyn kuuluu hytin lisäksi kaikki ateriat (missä tahansa 25 ravintolassa), ohjelmatarjonta, aktiviteetit sekä vähän tylsemmät palkkiot ja satamamaksut. Plussaa maksuttomasta huonepalvelusta 05.00-24.00, yöbuffetista, sekä laivan Starbucksista.

2700 hytin lisäksi laivan keskelle on rakennettu 'Central Park', vesiteatteri (mitä ikinä se tarkoittaakaan), kiipeilyseiniä, erilaisia allasalueita ja teatteri.

Voisiko loma olla vaivattomampaa, only in America... 
Jos haluaa tehdä elämästä vielä helpompaa, on tarjolla myös paketteja, joihin kuuluvat lennot, välimajoittumiset ja kuljetukset laivalle. Eikä hinta tuollaisella paketille (7 yötä laivalla) ollut edes kovin 
paljoa New Yorkin reissua kalliimpi.

Vaikka en niin fanitakaan aurinkolomia saatika joutilaisuutta (pari päivää merellä...), voisi tällainen all-inclusive-mummo-matka olla mukavaa vaihtelua ja todellista lomaa. Kerrankin talvilomalle voisi olla järkevää käyttöä...

Reitillä myös St. Maarten

Nassau, Bahama

Onko teillä kokemuksia tällaisista risteilyistä?

Olen itse ollut vuosia sitten saman varustamon risteilyllä Välimerellä ja se ainakin oli huippu-hieno!
Lähtö oli Barcelonasta ja kävimme Monacossa/Nizzassa, Firenzessä, Roomassa, Napolissa/Caprilla sekä Vallettassa. Palvelu ja ruoka olivat erinomaisia ja todellakin kuuluivat täysin pakettiin.

Laiva tulee aamulla uuteen satamaan ja päivä meneekin vauhdilla tutustuen kaupunkiin. Illaksi palataan taas laivaan/hotelliin syömään ja lepäämään, ja aamulla ollaankin jo uudessa paikassa.
Siinä ainakin näki kerralla monta kaupunkia ja paikkaa!

17 kommenttia:

 1. Itselläni tuollainen "mummoristeily" kuuluu haavelistalle, ehkä kun lapset ovat isompia...? Joka tapauksessa taitaa olla pakko johonkin lähteä talven aikana kun tämä Suomen kesä oli mitä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuolta löytyy ainakin tekemistä ja ihmettelemistä myös lapsille. Ja tuo helppous...

   Poista
 2. Itsekin olen mieheni kanssa haaveillut tuollaisesta, sekä myös tästä: http://www.virginholidayscruises.co.uk/star-clippers/royal-clipper/ risteily purjelaivalla. Useamman hektisen kaupunkiloman (arjesta puhumattakaan) jälkeen tuollaisen loman helppous ja rentous houkuttelee. Toisaalta emme kuitenkaan halua viikkoa maata pelkästään rannalla bikineissä, niin laivan aktiviteetit ja tietysti myös se tietty luksus kiinnostavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepa Annikan blogista,http://travellovermaailmalla.blogspot.fi/, löytyy tunnisteista jo toisena kirjoitukset Karibian risteilyistä. Annika on tainnut olla peräti kolmesti.

   Poista
  2. ruu: Tuokin näyttää upealta ja fiilis on purjelaivalla aivan toinen, siinä on sellaista vanhan ajan tuntua.
   En jaksaisi itsekään olla laivalla viikkoa, siksi on kiva että reitillä on pysähdyksiä, jossa pääsee maihin.

   Marjukka: Kiitos vinkistä, wau!

   Poista
 3. Me kävimme häämatkalla Karibian risteilyllä ja suosittelen kokemusta ehdottomasti! Itse valitsimme eteläisen risteilyn monien kokeneitten risteilijöiden suosituksesta, joska emme halunneet mitään bileristeilyä. Miamista lähtevillä risteilyllä kun kuulemma toisinaan meno on aika villiä ja jenkkiläistä. Eteläisellä risteilyllä oli fiksu ja kansainvälinen fiilis ja nautimme todella paljon. Olimme samaan konserniin kuin RCCL kuuluvalla Celebrity Cruisesilla ja he saivat meiltä kyllä täydet pointsit upeasta palvelusta.

  Risteily oli todella huoleton tapa viettää lomaa ja täydellinen tapa nähdä pieniä saaria, joissa viikon loma yksikseen olisi varmasti liian pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, risteily on hyvä vaihtoehto myös häämatkalle!
   Ok, kiitos vinkistä - en haluaisi tuollaiselle sikaristeilylle myöskään...
   Joo, varsinkin noilla saarilla tuo vierailun helppous korostuu. On huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa kiertää ne noin!

   Poista
 4. Ehdoton kyllä mummo-matkalla! Omatoimi- ja kaupunkilomat ovat yleensä ne mieluisimmat vaihtoehdot, mutta joskus olisi kiva päästä vain olemaan ja nauttimaan ilman suurempaa stressiä. En ole itse ollut risteilyllä, mutta se on kyllä ollut haaveissa. Välimeri houkuttaisi erityisesti, sillä omat reissut sinne päin ovat aina kohdistuneet Kreikkaan. Olisi mukava nähdä muitakin paikkoja ja risteilyllä niitä sitten näkisi kerralla enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, tykkään järjestää yleensä matkat ja aktiviteetit itse, mutta onhan siinä aina vähän sellaista suorittamista.
   Joo suosittelen varsinkin tuota Välimerta, siinä näki tosi paljon kerralla ja vaivattomasti!

   Poista
 5. Bongasin saman mainoksen ja toki joskus tuollainen aivot narikkaan-loma on ehdottomasti paikallaan!
  Mietin kyllä aina että malttaisinko olla viikon laivalla (koko perhe on samanlainen kuin minä, eli makoilu ei riitä), mutta tuossa tuo eri satamissa köynti helpottaisi sitä angstia. Täytyypä tsekata Marjukan laittama linkki myös!

  Gloria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, yö tai kaksi putkeen laivalla voisi mennä vielä, mutta sitten se alkaisi jo riittää. Onneksi noissa on niitä pysähtymisiä, niin saa tekemistä ja näkee samalla uusia paikkoja.
   Marjukan, vinkissä oli kivoja paikkoja ja raportteja matkoista muutenkin!

   Poista
 6. Näin myös saman mainoksen. Olisihan tuollainen risteily ihana, mutta omatuntoni ei ehkä antaisi periksi. Saisi tuollainen porsastelu loppua tai ainakin kallistua huomattavasti, josta osa hyväntekeväisyyteen/luonnonsuojeluun, ihmisten itsekkyydellä ei ole nykyään mitään rajaa. Jo pelkät edestakaiset lennot tuottavat koko vuoden kestävän kehityksen kannalta sallitut hiilidioksidipäästöt per. henkilö ja laivalla matkustaminen on yhtä epäekologista kuin lentäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuokin on hyvä pitää mielessä. En itse ole ehkä paras esimerkki tässä asiassa...
   Jossain vaiheessa lentämistäkin joudutaan varmasti rajoittamaan huomattavasti ja lähimatkailu korostuu entisestään.
   Mutta tuollaiset kaukomatkat ovat aika once in a lifetime -juttuja, joita ei onneksi tule tehtyä joka vuosi.
   Ja toivottavasti RCCL ympäristöohjelmat toimivat kuten luvataan ja lahjoitukset suojelukohteisiin menevät oikeasti perille.

   Poista
 7. Kiva kuulla, että joku oli tykännyt blogini risteilyjutuista. :)

  Kolme kertaa tosiaan olen ollut, kahdesti Carnivalilla, kerran Royal Caribbeanilla. Bileristeilyistä ei tietoakaan - eikä kyllä mummoristeilystäkään, jollei tällainen nelkytmiinusikäinen ole jo niin mummo itse, ettei huomaakaan. Toisaalta mistä tahansa reissusta saa mummomatkan tai ihan oman näköisensä, kun vain tietää, mitä haluaa. Olen varsinainen duracell-matkustaja (jos vaikka katsoit blogiani tarkemmin), eli kierrän hulluna kohteissa, mihin ikinä menenkin, mutta risteilyillä sitäkin ehtii tehdä, jos käyttää ajan maissa hyödyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Marjukalle hyvästä vinkistä! Löysin postauksistasi vaikka mitä uusia paikkoja ja vinkkejä!
   Joo, olen itsekin saanut kuulla, että joskus olisi kiva rentoutua matkoilla... Kun aina herää aikaisin ja on helposti yli 12 tuntia liikenteessä. Siksi tuollainen, ainakin osittain helppo oleilu, voisi olla paikallaan.. :)

   Poista
  2. Niin ja terveisiä Antibesista!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)