sunnuntai 26. elokuuta 2012

Ikuista eleganssia

Inspiroiduin edellisen postauksen kuvista ja lomasta niin, että eilen oli pakko lainata klassikkoleffa Varkaitten paratiisi, joka on kuvattu samoissa maisemissa. Kyllähän siellä vilahteli tuttuja paikkoja, mm. Cannesin Carlton ja Monaco, ja Grace Kelly lumosi jälleen kerran kauneudellaan ja eleganssillaan.
Monacossa tuli väkisinkin mieleen tuo Gracen ja ruhtinas Rainierin tarina, joka alkoi juurikin tämän leffan jälkeen Cannesin filmifestivaaleilta vuonna 1955, sekä sen kohtalokas loppu 1982.
On ehkä hieman erikoista katsoa, kuinka Grace ihastelee elokuvassa kaupunkia, jonka ruhtinattareksi hän myöhemmin nousee tai kuinka hän kaahailee vuoriteillä, jotka koituivat sittemmin hänen kohtalokseen.

Meillä oli vuosia sitten tapana listata ja katsoa vanhoja klassikkoleffoja uudestaan ja kaivoimmekin nyt taas esille tuon listauksen. Mukana mm. Grand Hotel, Sininen enkeli, Kissa kuumalla katolla, Loma Roomassa, Sopeutumattomat, Skandaalihäät.. Vanhoissa elokuvissa on kyllä sitä hohtoa ja tyyliä. Löytyykö teiltä suosikkeja klassikkoleffoista?

Kuva/Classicmoviesstills.com


Kuva/Onceuponascreen.com

12 kommenttia:

 1. Oo, omia lemppareita on mm. Audrey Hepburnin leffat, juurikin tuo Loma Roomassa ja Sabrina..Ostin joskus aikoinaan sellaisen DVD-boxin, jossa on kaikki Hepburnin klassikot, voi kattoa aina uudestaan esim. kipeänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, pitää ehkä itsekin hankkia tuo boxi! Hepburn on kyllä ehdottomasti toinen ikitähti!

   Poista
 2. Tuulen viemää, Piukat paikat, Aamiainen Tiffanylla.. Ihania leffoja on vaikka kuinka. Pitäisi itsekin taas katsoa vanhoja klassikoita, kiva kun muistutit :). Niin ja Grace on ihana, niin kaunis ja niin surullinen kohtalo.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia klassikoita! Koitan itsekin ottaa näitä taas uudestaan katsottavaksi nyt syksyllä - voittaa Big Brotherin ;)

   Kivaa alkavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Oijoi, löytyy kyllä! Kaikki vanhat musikaalit ovat ihania, Audrey-boksi löytyy, samoin Tuulen viemää - fidlidii!! Yksi suosikkejani on Daphne du Maurierin kirjaan perustuva Rebekka, jonka näin muutama vuosi sitten musikaalina kaupunginteatterissa. Suomi-filmeistä rakastan Niskavuori-elokuvia! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Hitchcock-leffaa en olekaan nähnyt, pitää lainata! Ja hyvä kun mainitsit myös suomalaiset klassikot!
   Joo, hauskaa - taas oltiin samoilla nurkilla :)

   Poista
 4. Cheurbourgin sateenvarjot, Aamiainen Tiffanyllä, Sabrina, Varkaitten paratiisi ja suomalaisista Vodkaa, komisario Palmu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lisät. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi nähnyt Palmu-leffoja!

   Poista
 5. Grace Kelly ja Audrey Hepburn on kyllä niitä omiakin ehdottomia suosikkeja, varsinkin nuorempana tuli katsottua kaikki klassisimmat leffat heiltä..Ehkä nyt voisi taas aloittaa uudestaan;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissä molemmissa on kyllä käsittämätöntä hohtoa!

   Poista
 6. Suosikkeja on monia mutta ehkä parhaat on mun mielestä Kissa kuumalla katolla ja Aamiainen Tiffanyllä. Monet muistaa ne naiset mutta musta kyllä Gary Grant ja Gregory Peck oli myös super ihania, niin superhyvännäköisiä ja komeita oman aikakautensa edustajia että huh huh! :)

  Hei kuule, mulla on sulle blogissa tunnustus mitä en ainakaan usko että vielä olet saanut. Käy kurkkaamassa jos ja kun sulla on aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lisäys ;)

   Kiitos vielä muistamisesta, olen otettu!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)