maanantai 13. elokuuta 2012

MDNA-show

Eilinen ilta meni tietenkin Stadikalla Madonnan MDNA-keikalla, siitä onkin aikaa kun olen viimeksi ollut tuolla! Näin Madonnan viimeksi ainutlaatuisella Jätkäsaaren keikalla, mutta nyt oli kiva saada istumapaikat. Ja upeaa, että ne järjestyivät silloin joskus keväällä kätevästi ennakkoon Fan Clubin kautta, niin ei tarvinnut menettää hermoja Lippupalvelun järjestelmän kanssa.

Lady antoi kyllä odottaa itseään aika kivasti... Olin ajatellut, että show olisi alkanut siinä yhdeksän jälkeen, mutta siinä sitten odoteltiin illan pimenemistä vähän yli kymmeneen. Vähän alkoi jossain vaiheessa jo turhauttaa, vaikka emme hirveän aikaisin paikalle tulleetkaan.


MDNA-show koostui neljästä osiosta; rikos/synti, profetia, maskuliinisuus/feminiinisyys ja vapahdus/pelastus ja illan aikana kuultiin noin parikymmentä kappaletta. Ehkä nämä teemat kirkastavat vähän tuota muuten vähän hajanaista showta ja selittävät alun väkivaltaisuutta. En tosin oikein ymmärrä, miksi nykyaikana pitää esittää noin väkivaltaista materiaali, kun sitä valitettavasti syntyy oikeassakin elämässä. Tämä ja alun uuden levyn ei-niin-loistokkaat kappaleet latistivat aluksi, mutta tunnelma alkoi piristyä vihdoin ensimmäisen osion lopulla Papa Don't Preachin ja I Don't Give A... soidessa.Varsinaiseen vauhtiin päästiin toisessa osiossa, jonka potkaisi käyntiin Express Yourself ja Give Me All Your Luvin'. Lavalla nähtiin myös viitteitä upeasta Super Bowlin esityksestä.


Maskuliinisuus/Feminiinisyys-teemassa soi kohokohtana mm. kaunis Masterpiece ja perässä seurasi tyylikkäästi 90-luvun alun Vogue, Erotic ja Human Nature. Lopussa oli vielä hauska viittaus tuolloiseen Girlie Show -kiertueeseen, kun lavalla nähtiin miimikkoja sekä Marlene Dietrich-henkinen versio Like A Virginistä.


Strike A Pose


Viimeisen osion hurmioon johdatti hauskan hippi-teemaisesti soinut I'm A Sinner, jonka jälkeen konsertin parasta antia ollut Like A Prayer sai yleisön riemulla mukaan.


Illan päätti Celebration
  
Madonnaa ei näe koskaan liikaa, joten sen takia konsertti oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vaikkakin Suomen lehdistö vähän koittikin latistaa etukäteen odotuksia takertumalla Pariisissa kiertueen lisäksi nähdyn eksklusiivisen mini-keikkaan arvioihin.
Blond Ambition, Re-Invention ja Confessions -kiertueet olisi ollut myös kiva nähdä livenä, koska ne ovat olleet upeita!

Hauska katsoa tämä aikanaan telkkarista/DVD:ltä, niin näkee paremmin yksityiskohdatkin. Onhan tällaiset spektaakkelit kuitenkin upeita! Taustavideoissa, valotekniikassa sekä ammattitanssijoiden ja muusikoiden työssä riittää ihailtavaa pitkään.
Ja tietenkin myös vaatteissa, esityksessä nähtiin mm. Gaultierin ja Givenchyn pääsuunnittelijan luomuksia. Tyylikkäin asu oli ehdottomasti Gaultierin päivittämä korsetti!

Musiikkiteemaan vielä sopien pitää fiilistellä samanaikaisesti Lontoon Olympialaisissa lavalla nähtyjä Spice Girlsejä. Oi niitä aikoja, olin onneksi todistamassa heidän kulta-aikansa viimeistä konsertti Helsingissä.

Kuva/Popsugar.com

12 kommenttia:

 1. Kiitos vielä eilisestä! Oli huippu ilta after all :)

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olit mukana! Ja kohta nähdään taas :)

   Poista
 2. Joo samaa mieltä, hieno keikka oli lukuunottamatta tuota älytöntä veriräiskintää. Toisaalta shokeeraus ei oo Madonnalle mikään uusi juttu;) Ja moni veikkaili, että siinä alussa odoteltiin pimeän laskeutumista, jotta ne alun gootti-lavasteet pääsi oikeuksiinsa..But who knows

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se ole, mutta tuo oli Madonnaltakin aika tökeröä.
   Se oli varmasti syy. Eikä Live Nationkaan oikein voi kertoa myöhäistä alkamista virallisesti, vaikka se olisi etukäteen tiedossa.

   Poista
 3. Minusta konsertti oli vähän väsynyt :( Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannatti mennä, pitkän linjan Madonna-fani kun olen, mutta silti ei jäänyt sellaista fiilistä kuin edellisestä keikasta. Taustatanssijat olivat kyllä aivan käsittämättömän upeitä ja taitavia!

  Mulla on muuten VHS:lla tuo Blond Ambition-kiertueen telkkarista silloin aikoinaan tullut keikka! Kuvan laatu on mitä on, sillä videota on katsottu mooooonta kertaa. Pitäisiköhän hakea varastosta videonauhuri ja fiilistellä viikonloppuna!

  S-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo ei ollut ihan paras show.

   :) Mahtavaa! Olen itse nähnyt vain Truth or Daressa olleita pätkiä konsertista.

   Poista
 4. Hieno kerronta sulla tuosta konsertista! Selkeästi tosiaan näkyivät nuo teemat, synti, uskonnollisuus, väkivalta jne.
  Joo, olihan se aikamoista räiskimistä se alku, mutta tietynlainen shokeeraus oli ihan odotettavissa. Ja hienostihan se oli toteutettu, vaikka aika raaka olikin. Biisi on mun suosikki tältä uudelta levyltä. Mielestäni Madonna on aina ollut vähän oman tiensä kulkija, eikä välittänyt siitä mitä muut hänestä sanovat, ehkä tietynlainen anarkisti ja hieman röyhkeäkin. Oma viehätyksensä siinäkin. Ja oli jotenkin myös ihana nähdä hänen pehmeämpi puolensa kun Rocco-poika oli lavalla. Stara - ja kuitenkin äiti.
  Vähän harmittaa se kritiikki mitä nyt tämän päivän aikana on keikasta kuulunut. Mielestäni vähän kohtuutonta kritiikkiä. Minä ainakin nautin ihan joka hetkestä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Madonna osaa! Ja ihailen hänen kykyään muuntautua ja haastaa jatkuvasti myös itsensä.
   No, aina on mielipiteitä, mutta tällainen keikka on kuitenkin harvinaista herkkua :)

   Poista
 5. Sulle ois haastis mun blogissa! :)

  http://kellygrowingup.blogspot.fi/2012/08/kysymyshaaste.html

  VastaaPoista
 6. Hyvä "raportti"! Mukavaa kuulla että sulle jäi kuitenkin noinkin hyvät fiilikset, itse en ihan valitettavasti voi sanoa samaa vaikka vanha Madonna-fani olenkin :( Noi katosta tulleet rummunsoittajat ja käsivartensa vaikka minkälaisiin asentoihin saaneet tanssijat oli kyllä ihan huippuja, wow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoin innostua vähän liikaa tuossa raportoinnissa :) Olen myös fanittanut Madonnaa pitkään, joten en toisaalta ole ehkä kaikkien puolueettomin...
   Ei ollut mikään paras show, mutta oli kiva nähdä Madonnaa taas livenä.
   Ja hei teillä näytti olleen hyvät paikat ja selvisit väkimassasta!

   Gwen, Kylie, Gaga ja Tina, ovat olleet mahtavia keikkoja, joten kyllä sellaisiakin onneksi on!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)