perjantai 5. lokakuuta 2012

Onnea Bond, James Bond!

Tänään taitaa olla James Bondin virallinen synttäripäivä, kun ensimmäinen Bond-leffa Tohtori No tuli päivälleen 50 vuotta sitten ensi-iltaan. Juhlan kunniaksi on luvassa näyttelyitä, konsertteja sekä Christie's-huutokauppa elokuvissa näkyneistä tavaroista.
Mielenkiintoista, miten laajasti Bond on vuosien varrella nostanut eri tyylejä, replikkejä, näyttelijöitä, autoja ja musiikkia ilmiöiksi.

Muistan, miten hienoilta joskus kouluaikoina varsinkin nuo klassikkoleffat aina näyttivät. Ainakin Kultasormi, Timantit ovat ikuisia, Kuuraketti tai Octopussy on tullut katsottua monesti läpi.

Huomasin myös, että Nelosella aletaan näyttää 15. lokakuuta alkaen kaikki Bond-leffat läpi, joten pitää ehkä fiilistellä ja katsoa noita helmiä pitkästä aikaa. Onko sinulla Bond-näyttelijää tai -leffaa, joka on ylitse muiden?

Ken on heistä kaikkein...

Tänään julkaistiin pian ensi-iltaan tulevan Skyfall-elokuvan tunnusmusiikki, jonka mahtava Adele esittää. Se tuo mieleen mm. Shirley Basseyn esittämät ikivihreät-tunnarit.




13 kommenttia:

  1. Kyllä Daniel Graig on paras. Jotenkin sopivan särmikäs ja ah, niin britti kuitenkin. Mä en tiedä missä vika, mutta kaikki Bond-leffat ovat mun päässä iso sekamelska! En ikinä muista, mitä missäkin tapahtui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon samaa mieltä! Toki bondit ovat aina aikansa ikoneita, mutta Graig iskee silti muhun parhaiten!

      Poista
    2. Marjukka: Daniel istuu kyllä hyvin Bondin rooliin. No ei mikään ihme, että noissa menee sekaisin. Muistan itsekin vain muutaman juonen ja sekalaisia pätkiä sieltä täältä. Pitää siis ehkä katsoa vähän kertauksena noita uusintoja.

      BagMiss: Totta - Connery, Moore ja Brosnan ovat kyllä myös ansainneet paikkansa.

      Poista
  2. Octopussy on oma suosikkini, mutta nämä uusimmatkin joissa Daniel Craig on Bondina ovat hyviä. Blondeja on aina hauska katsella, jotenkin niissä vain on se oma charminsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myös itse Octopussysta - sen naissanakareista ja Fabergén munista. Ja myöhemmin Judi Dench M:n roolissa oli mahtava!

      Poista
  3. Mahtava tuo Adelen tunnaribiisi! Siinä on vanhojen hyvien tunnareiden fiilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, siinä on juurikin tuota oikeaa fiilistä! Tyylikästä!

      Poista
  4. Sean Connery. Oh, Sean! Se mies voisi olla vaikka 400-vuotias (ja onkin) ja dumppaisin silti mieheni silmänräpäyksessä jos hän ilmestyisi oveni taakse ;)

    Toinen yhtä upea on kyllä Daniel Craig. Mielestäni kaikkien Bondien legendaarisin kohtaus on Daniel nousemassa vedestä niissä piukoissa simmareissa. Ja teemaan sopivasti suosittelen lämpimästi katsomaan tunnarin joka olisi pitänyt olla QOS:ssa :D

    http://www.youtube.com/watch?v=EjjWMqHvLcw

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seanissa on charmia :)
      Tuo kohtaus auttoi varmasti Craigia, että yleisö hyväksyi hänet viimein Bondina ja tuon takia moni mies sai varmasti helpommin kauniimman osapuolen mukaan teatteriin ;)
      Ja kiitos vinkistä, tuo oli hyvä!

      Poista
  5. Minun lemppari on ehdottomasti Sean Connery ! Taidan joutua "taistelemaan" hänestä Jennin kanssa. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otetaan ihan rauhassa, eiköhän Seanista riitä kaikille ;)

      Poista
  6. Heh, Connery "vanhan ajan" Bondeista ja Craig vähän enemmän suoraviivaisemman toiminnan miehenä. Jaa, no, kyllähän Daniel hyvin smokkinsa kantaa, ei voi kiistää, ei:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) totta, hänellä on raamit kohdallaan. Yllättävää miten moni on tykästynyt Craigiin - ajattelin, että häntä ei ole hyväksytty, mutta tilanne näyttää hyvältä. Eikä tosiaan mikään ihme! Kivaa viikonloppua!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)