sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Designhaave toteutui

Vinkkasin edellisessä postauksessa, että tein pitkästä aikaa kotiin uuden hankinnan. Olemme asuneet nykyisessä - ihanassa - kodissa kaksi vuotta. Kaikki tarvittava on ollut jo hankittuna ja astiastojakin tuli tuplat, kun muutettiin yhteen. Joten kodinjutut ovat olleet hyvällä mallilla ja olen voinut keskittyä oleelliseen - vaatteisiin, laukkuihin ja asusteisiin :)

Se, mikä on kuitenkin puuttunut kotoa tähän asti, on ollut olohuoneen valaisin. Koska huonekorkeus on aavistuksen korkeampi ja olohuoneen katossa on vielä tuollainen kipsireliefi/koriste, on se asettanut melko tiukat kriteerit tuohon sopivalle valaisimelle. Ei saa olla liian arkinen, liian yksinkertainen, liian pieni..

Pian muuton jälkeen löysinkin täydellisen lampun Formeverkistä - Le Klint 172C, mutta ainoa ongelma oli sen hinta. Sopivan kokoinen malli oli tietenkin se isoin, jonka hintalappu heilui siinä 700 euron hujakoilla... Ja koska sisustus ei ole ykkösintohimoni, ei tuo päässyt ihan hankintalistan kärkeen. Asialla ei ole myöskään ollut kiire, koska olohuoneessa on valaisimia muuten tarpeeksi - emme siis ole istuneet pimeässä kahta vuotta ;)
Kuva haaveesta jäi kuitenkin puhelimeen, jossa olen kantanut sitä siitä asti mukana. 

Tässä puhelimesta löytynyt kuva haaveesta...

Töissämme on tehty remonttia ja sen myötä kalusteetkin ovat menneet uusiksi. Nyt vuoden alussa kaksi toimistolla ollutta Le Klint -valaisinta otettiin alas ja niitä sai lunastaa nimelliseen hintaan.
No minähän laitoin heti nimen kiinni lamppuun, jolla olikin jo ottajia. Muutaman mutkan ja jännittävän odottelun jälkeen sain lunastettua toisen valaisimista itselleni - vain 50 eurolla, uskomatonta!
Ja niin tämä pitkäaikainen toive toteutui. 

Sain tänään viimein puhdistettua valaisimen (nämä näyttävämmät mallit ovat kivoja, mutta pikku yksityiskohdat keräävät myös mukavasti pölyä) ja kiinnitettyä sen kattoon. Tässä pari kuvaa siitä paikallaan. 



Ok, olen ehkä vähän valaisinfriikki. Taustalla näkyy Modern Art sekä eteisestä kurkistaa Fly-valaisin.

Suunnittelu pääsee enemmän oikeuksiinsa tässä valossa

Lampun on suunnittelut Poul Christiansen 60-luvulla. Klintin valaisintarjontaan haluttiin jotakin uutta talon aiempien geometristen mallien lisäksi. Tämä oli nuoren arkkitehtiopiskelijan vastaus, josta tuli sitten klassikko.


Mikä valaisin sinulla on ehkä haaveissa tai mahdollisesti jo hankittuna? 

40 kommenttia:

  1. Vitsi mikä tuuri! Aivan uskomatonta, näyttää tosi hienolta ja kaunis valo:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Tuo on kuin tehty tuohon :)

      Poista
  2. Voi sinua Hannu Hanhi :) Aivan mahtava valaisin! Ja mikä naurettava hinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin lykästää näin! Joo, en valita hintapyyntöä :) Voi hyvällä omallatunnolla ostaa jonkun laukun, kun tässä säästi näin ;)

      Poista
  3. Todellakin mieletön munkki :-) Ja tosi hienosti sopii tuohon!
    t. toinen valaisinfriikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, once in a lifetime -juttu! Valaisimet on kyllä upeita ja niihin(kin) voi panostaa loputtomiin.

      Poista
  4. Onnea uudelle valaisimelle! Upea! Aina yhtä ihanaa kun joku haave toteutuu :)
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) On se kiva, kun tosiaan tuollainen haave toteutuu!

      Poista
  5. Uskomaton tuuri, tuo on kyllä kaunis valaisin! Ihanaa, että haaveesi toteutui ja vielä tuollaisen onnenkantamoisen myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, ja paikoillaan & valaistuna se näyttää vielä kauniimmalta kuin ajattelin!

      Poista
  6. Oi wautsi, mikä mäihä! Ja hieno valaisin tietenkin, sopii hyvin teille :)

    VastaaPoista
  7. Minä olen myös vähän valaisinfriikki ja sama le Klint on pyörinyt haaveissa jo pitkään. Meillä ei paikkaa sille ole, joten haave asteelle on saanut jäädä toistaiseksi. Mieletön löytö tuolla hintaa ja tuo on hämärässä niin upea valaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakin on jäänyt muutama valaisinhaave matkalla, kun niille ei vain ole nykyisessä asunnossa sopivaa paikkaa. No mutta pitää mennä tilan ja kokonaisuuden ehdoilla, onneksi ihania vaihtoehtoja löytyy!

      Poista
  8. Olipa tuuri! Hieno valaisin ja valo on kaunis.
    Minulla oli myös valaisinhaave, Secto designin suuri Octo-valaisin, jonka sain olkkariin vuosi sitten! Naapuri aina ihastelee valoa, joka näkyy ikkunastamme heille!. Kauniista valaisimesta nauttivat siis muutkin, kuin omistajansa!
    Tekin nautitte tuosta varmasti vuosia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nuo Secton valaisimet ovat kauniita! Niitä en juuri ole saanut sijoitettua nykyiseen kotiin, kuten Saijalle sanoinkin. Tuossa on varmasti kaunis valo ja tuo on totta, että valaisin tuo iloa tosiaan muillekin!

      Poista
  9. Ihan mieletön tuuri!!:) Todella upea valaisin, sopii täydellisesti teidän olohuoneeseen!

    VastaaPoista
  10. Voin vastata samoin sanoin, kuten itse Artystä minulle kommentoit; Ihanaa, että välillä käy tuollainen tuuri!

    Mun seuraava valaisinhankinta tulee ehdottomasti olemaan Block, olen sitä jo aivan liian pitkään kaivannut. Minulla ole täällä opiskelijaboksissa sille mitään järkevää paikkaa, joten se odottakoot vielä seuraavaa kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) ai niin, totta - nyt on selvästi otollinen aika hyville löydöille! Pitääkin käydä vielä katsoamassa tarkasti läpi alen loppurysäykset ;)

      Välillä nuo saavat tosiaan odottaa sopivaa paikkaa ja aikaa, mutta onneksi mallit ovat klassisia, niin niitä on saatavilla kun aika on oikea!

      Poista
  11. Todellakin mieletön tuuri! :D Hienolta näyttää. Sopii todella hyvin tuon kipsikoristeen. (Siis mikä tuommoisen nimi on? Meilläkin noita Suomessa oli omassa kodissa, on vanhempieni luona...eli tuttu juttu, mutta mikä tuon nimi on???? )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo koriste tosiaan sopii lampun pariksi! Mietimme juuri samaa ja koitin etsiä sopivaa termiä, mutta kipsikoriste se taitaa vain olla...

      Poista
    2. Se taitaa olla kattorosetti virallisemmalta nimeltään.

      Poista
  12. Kaunis valaisin kieltämättä!
    Minulla on sama haave kuin Mapsilla; Octo valaisin ( niin Mapsihan sai sen jo...)!!
    Keittiöstä löytyy mm. Secto ja muitakin kuten Helmat,Heilat jne.
    Mutta en usko että minulla olisi niin hyvä tuuri että ihan kympeillä Octon saisin:DD
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Secoton valaisimia on usein eri designmyyjäisissä - ehkä sellaisesta lykästää? Kivaa viikkoa myös sinne!

      Poista
  13. Minulla on parinkin haavevalaisinta, joista olen unelmoinut jo pitkään. Molemmat ovat Louis Poulsenin; Collage riippuvalaisin valkoisena http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-collage-riippuvalaisin-p-3024.html ja Panthella http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-panthella-poytavalaisin-p-3022.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poulsenilla on kyllä myös upeita valaisimia! Nuo ja tykkään myös Snowballista ja Artichokesta.

      Poista
  14. Hei löysin juuri blogisi Indiedaysin kautta ja tykästyin samantien:) hieno lamppu, itse haaveilen parhaillaan Yki Nummen Lokki-valaisimesta, se on ihanan yksinkertainen klassikko. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, tervetuloa :) Ja kiva kuulla jos tykkäät! Lokki on myös ehdoton klassikko! Kivaa viikkoa myös sinne!

      Poista
  15. Ompas upean veistoksellinen valaisin, aivan mieletön! :D (Minä en ole lainkaan valaisinihmisiä, mutta tämä on jotain erityistä!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä näyttävä - laskokset muistuttavat vähän couture-mekkoja... Saa sisustuksenkin linkitettyä muotiin, kun vähän vääntää ;)

      Poista
  16. Hauskaa nähdä tämä valaisin olohuoneessa - meillä se on lapsen huoneen valaisin, eli olen mieltänyt sen makuuhuoneeseen sopivaksi :) Sitä jotenkin kategorisoi valaisimet tiettyyn paikkaan tai tarkoitukseen sen mukaan miten itse niitä käyttää.

    Olet tehnyt kyllä huippudiilin! Tuolla hintaa ei saisi "vapailta markkinoiltA" edes todella huonossa kunnossa olevaa Le Klintiä, ei edes pienintä kokoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, valaisimet mieltää tiettyyn paikkaan ja siihen ne usein jäävätkin. Meillä tuo olisi makuuhuoneeseen ehkä turhan iso...

      Poista
  17. Aivan käsittämättömän mahtava tuuri ja löytö, upeaa!

    Mä ihailen aina design-valaisimia muilla, mutta harva niistä istuisi omaan sisustustyyliini. Pantonin Funista haaveilen ajoittain, mutta se ei kuitenkaan ole niin must, että sijoittaisin siihen niin paljon rahaa kuin se maksaa. Le Klintillä on kyllä todella makeita valaisimia. Karkin tavoin ajattelen, että meillä sellainen voisi mennä juuri lastenhuoneessa, siinä on jotain sellaista modernia leikkisyyttä. Että jos meillä on joskus skidejä, niin niillä olisi varmaan kämpän arvokkain kattolamppu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä uskomaton mäihä! Fun on kyllä kaunis ja sopisikin hyvin teille.
      No parasta lapsille :)

      Poista
  18. Hei onnittelut! Toi valaisin on kyllä ihan mieletön.

    VastaaPoista
  19. Vau, mikä tuuri! Todella kaunis, kuten koko teidän kotinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos - hei ihan kohta tulee tuohon kotiin liittyen lisää kuvia :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)