torstai 7. helmikuuta 2013

Esittelyssä vaatehuone

Aiemmassa postauksessa olikin enemmänkin kodin sisustusta ja siinä näkyi samalla myös vaatehuonetta. Oikeastaan melkein kokonaan, koska ei tuo nyt niin iso lopulta ole. Tässä kuitenkin vielä hieman tarkemmin esiteltynä tätä ratkaisua.


Kun etsimme asuntoa, oli yhtenä tärkeänä kriteerinä, että vaatteille pitää olla tilaa ja mieluiten oma huone. Tällainen ratkaisu löytyikin yhdistämällä mukaan myös kirjahyllyt ja työpisteen. Peilikaapin tilalla oli ihmeellinen parvi-hylly yhdistelmä, jonka purkamalla vapautui huomattavasti lisätilaa oleelliselle.



Seuraava haaste oli löytää sopivat hyllyt. Kyselimme tarjouksia mittatilaushyllyistä ja etsimme valmiita ratkaisuja. Lopulta päädyimme jälkimmäiseen... Olisi ollut kiva saada tummat hyllyt, mutta ne olivat liian syvät, joten nämä valkoiset olivat lopulta paras ratkaisu. Huoneen perälle sijoitettiin isompi kaappi, joka uppoaa sinne kuin valettu ja peili tuo mukavasti valoa ja illuusiota isommasta tilasta. Toki iso peili on myös tarpeen muutenkin ;)



Ainoa keskustelun paikka olivat avohyllyt. Toinen puolisko olisi halunnut ovet, jotta huone ei olisi niin "levoton", mutta itse kannatin avoimia hyllyjä. Ne pitää ilman muuta pitää järjestyksessä ja silitänkin jokaisen vaatteen, joka hyllylle menee - muuten menisi hermot.
Mutta plussaa minusta tässä ratkaisussa on se, että näkee heti kaikki vaihtoehdot ja näin tulee myös käytettyä monipuolisemmin vaatteita, kun mikään ei hautaudu jonnekin taakse.

Tässä näkymää peilin taakse, josta löytyy kauluspaidat ja asusteet.




Aurinkolasit, rannekkeet, vyöt, kellot ja korut ovat majoittuneet välitasolle ja laatikkoon.

Vielä vähän enemmän yksityiskohtia.



Osa kengistä löytyy alahyllyiltä

Kehyksissä vanhoja mainoskuvia

Lopuksi vielä kurkistus toisen puoliskon puolelle huoneesta. Molemmilla on saman verran hyllytilaa.


Tässä siis tämä - aika arkinen ratkaisu ja toki tilaa saisi olla enemmän. Olisi kiva saada keskelle vaikka jokin divaani ja myös housut ja kaikki kengät samaan tilaan, mutta ehkä seuraavassa ullakkohuoneistossa sitten... ;)

40 kommenttia:

  1. Tuo teidän järjestys on ihailtava, mulla on kaikki muu paitsi laukut aina kadoksissa. Ongelma on myös se, että meidän nykyiseen mini vaatehuoneeseen ei mahdu kuin mun laukut, korut ja pari henkarivaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vaatiihan tuo tosiaan työtä, mutta helpottaa sitten viihtyvyydessä ja vaatteiden löytämisessä.

      Poista
  2. mahtava järjestys.
    ja miten huojentavaa, että muillakin on tuo vaatteiden määrä varsin kiitettävää :D
    tuollainen yhdistetty vaatehuone/työpiste/kirjahylly kompleksi on aika näppärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin onhan noita kertynyt tässä vuosien varrella... Ei ihme, että kauppojen valikoimista ei oikein löydy mitään uutta...

      Poista
  3. Oh my mikä järjestys ja aarreaitta!

    Mä just muutama päivä sitten järjestiin miehen vaatekaappia ja olin jo valmiiksi ihan hajalla siitä, että kohta se on taas kamala sotkumelska, mistä ei löydä mitään. :D Meillä on ihan liian vähän tilaa vaatteille, olen pari kertaa miettinyt, että pitäisikö uhrata vierashuone, kun meillä on niin harvoin yövieraita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Kannattaa ehdottomasti uhrata, nukkuisin ainakin mielelläni vaatehuoneessa - se olisi kodikasta :)

      Poista
  4. Mahtavan näköistä! Kuvista kyllä huomaa, että asunnossa asuu muodin suurkuluttaja. Jos joskus päätät karsia vaatteita / laukkuja / asusteita kirpputorilla, niin laitathan vinkkiä blogiin ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa näkyykö se :) Ok, hyvä tietää - meillä onkin ilmeisesti aika samanlainen maku vaatteissa ;)

      Poista
  5. Okei okei, nyt kyllä stressaannuin heti aamusta! Kiitos tämän siisteyden perikuva-postauksen (ja silittääkin vielä kaiken!), joudun siis aloittamaan vaatehuone/vaatekaappi/lipasto-siivousurakan per heti - ensin tosin häippäsen kuntosalille keräämään voimia!

    Gloria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, se ei ollut tarkoitus... :) Ei stressiä! Minulta menee vain itseltä hermot jos vain viikkaan vaatteet hyllyille - pinoista ei tule tarpeeksi siistejä... Vaatehuoneen järjestely on toisaalta ihanaa, välillä tosin hermojaraastavaa...

      Poista
  6. Ihan mahtava järjestys! Omat vaatekaapit eivät kyllä pysy noin siistissä järjestyksessä vaikka kuinka koettaisi. Ihailtavan järjestelmällistä organisointia!

    VastaaPoista
  7. Tältä näyttää kuri ja järjestys! :) Ihan mahtava vaatehuone. Kunpa meilläkin pystyttäisiin vastaavaan järjestelmällisyyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on armeijan pinkasta ja punkasta jäänyt jotain mieleen :) No aina tuo ei ole käytännössä mahdollista tai tarpeenkaan.. Lapsen/lasten kanssa ajankäytölle löytyy varmasti järkevämpää priorisointia :)

      Poista
  8. Aivan ihanalta näyttää! Ja mitä ihania yksityiskohtia ja aarteita. :)
    Ja mua hellyytti se, että molemmilla on yhtä paljon hyllytilaa. Olen kuullut tällaisiakin tarinoita, että toinen puolisko joutuu suurin piirtein kärräämään omat vaatteensa ullakolle, kun toinen vie kaiken tilan. Meillä on kanssa hyvin tasapuolinen tilanjako. Tosin tuo yksi on täyttänyt omaa vaatetilaansa myös mapeillaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä lempihuoneeni kotona :)
      Joo, pitää olla vaikka minulla on vähän taistelemista, että saan kaiken mahtumaan omaani. Kun täälläkin tuolla toisella on tyhjää tilaa ja vähän huonoja ratkaisuja säilytyksessä, jotka voisin hyvin hyödyntää järkevämmällä tavalla ;)

      Poista
  9. Huaa! Onpas upeaa! Meillä tuo jako ei mene noin tasan ja olenkin kuulemma "ajanut" miehen vaatehuoneesta pois... no, hänen vaatteensa mahvuvat pienempään tilaan kuin omani...
    Mutta on teillä upea järjestys ja harmonia, ihailen ja siivoan omani heti tänään! Kiitos inspiraatiosta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No silloinhan tuo kuulostaa ihan järkevältä ja loogiselta :)
      Aah, kiitos ja kiva, jos tämä inspiroi! Älä ota kuitenkaan liikaa stressiä. Itse saatan välillä myllätä kaiken ja sitten kun kaaos on pahimmillaan, loppuu siivousinto kummasti...

      Poista
  10. Apua,mua hävettää.Jos näkisit vaatesäilytykseni ja sekasorron niin pyörtyisit,hih.Nyt on aika ryhdistäytyä,kiitos vinkeistä.

    Aava

    VastaaPoista
  11. Miksei meijän vaatehuone näytä tolta??? Mä en päästä teitä sinne ollenkaan, se on nimittäin säälittävä verrattuna tohon ;) Pitäisikin tulla visiitille, niin voidaan pitää taas "fashion show"...edellisestä on jo aikaa ;)

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, me odotellaan vieläkin sitä kutsua ja Baileys-juustokakkua...

      Poista
  12. Vau. Olen sanaton. Näen silmissäni oman ja miehen vaatekaapin, sekä vaatehuoneen, eikä siellä näytä ollenkaan tuolta ?! :)

    VastaaPoista
  13. Wau, mikä järjestys! Hymyilytti nuo teidän hyllyjen värierot. Puolisosi ei taida niistä niin perustaa :). Jos muuten haluatte tummentaa noita hyllyjä, Dc-Fix auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, en ole edes kiinnittänyt huomiota, mutta totta ehkä hän suosii vähän hillitympiä värejä :) kiitos vinkistä, tuota voi harkita!

      Poista
  14. Jämpti on järjestys! Harvoin näkee näin hienosti viikattuja hyllyjä ja rivissä olevia paitoja.
    Tänään juuri tyhjensin vaatehuoneesta omani pois piiloon makkarin kaappeihin.Vaatehuoneeseen menivät kengät,laukut,kausitakkia ym.
    Minua häiritsee siisteys hulluna se että vaatehuone pölyttyy tosi nopeaa.Nyt kun isellä ei tarvitse niin rampata ,uskon pölyn olevan vähäisempää..
    Ja myöskin tavaran karsiminen antaa yllätys sitä lisätilaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun isellä=siellä siis :D

      Poista
    2. Tuo on totta, pitää pyyhkiä pölyjä ja imuroida usein... Ja vaatteita tulee tuuletettua, kun niitä käyttää vain tarpeeksi usein ;)

      Poista
  15. Wau! Ihanan paljon tilaa ja mikä särmä järjestys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuolla tilalla pitäisi kyllä pärjätä... :)

      Poista
  16. I have no words - mikä järjestys! o_O Ja kengätkin siististi paketaissa ja kaikki, huokaus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuosta järjestämisestä on tullut jo (paha) tapa... No pitäisi vielä jaksaa huoltaa noita kenkiä ja laukkujakin tarpeeksi usein...

      Poista
  17. Ihan paras toi "SHOP" tossa hyllyllä :D Onko se Playmobilin talo?
    Johonkinhan sekin on jemmattava. Keraa nimittäin hirvittävästi pölyä.
    Sopii lisäksi todella hauskasti vaatehuoneen somisteeksi, jos tilaa vaan löytyy :)
    Katsku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hauskaa, että joku huomasi sen :) Se on Lego-tavaratalo. Ja siitä ei itseasiassa ole edes montaa vuotta, kun olen hankkinut sen. Osittain muistoksi lapsuuden lempileluista ja somisteeksi juurikin vaarehuoneeseen.

      Poista
    2. Minäkin ostin aikoinaan 27 vuotiaana vähän saman henkisen Playmobilin vuosisadanvaihteen tyylisen nukkekodin, mukamas puolivuotiaalle tyttärelleni. Itse olin siitä aivan innoissani :)
      Nyt on tytär jo maailmalla, mutta nukkekoti on säästynyt kirppikselle vienniltä. Se on niin ihana, ettei sitä raaski millään myydä. Legot olivat minunkin lemppareita ja nekin on vielä tallella :D
      Hienoja asusteita sinulla, kertakaikkiaan. Tietysti vaatteetkin ovat hienossa järjestyksessä, mutta erityisesti upeat asusteet kiinnittivät huomioni. Itse en keksi, miten järjestäisin fiksusti topit ja muut sen tyyppiset ohuet vaatteet. Henkaritilaa ei riitä ja pinottuna ne menevät niin lättäniksi kasoiksi, ettei aamu kiireessä kyseiseltä hyllyltä löydä mitään ja hetken kuluttua ne on myllätty sekaisin, kuten tänä aamuna kävi. Olisiko sinulla tähän mitään ideaa?
      Kävin katsomassa BagMissin sivustolta niitä laukkujen säilytysideoita ja täytyy sanoa, että hienoja ideoita olivatkin. Itselläni on kausilaukut esillä lasihyllyillä ja isossa vetolaatikossa ja toisen kauden laukut pakattuna dustbageihin ylemmille hyllyille. Sitten aina kauden vaihtuessa vaihto ja ai, miten kivaa niitä dustbagejä on availla :) Ikään kuin olisi hyllyllinen uusia laukkuja, kun ei edes muista, mitä siellä on. Voi ihastuksissaan hihkua, että ainiin, minullahan oli tällainenkin ihanuus!
      Katsku

      Poista
    3. No hyvä, että nuo ovat tallessa - omani, hienot merirosvolaivat ja linnakkeet ovat menneet kirpparille, höh höh. Piti siis ostaa muistoksi tuollainen :) Ja Legojen rakentaminen on jotenkin terapeuttista!

      Aah, vaatehuoneen järjestäminen on kyllä aika hauskaa puuhaa. Vaikka välillä meinaa tulla epätoivo, varsinkin kun vaihtaa talvitakit kaappeihin. Ne eivät meinaa ikinä mahtua minnekään...
      Jaa-a, hankala juttu - auttaisiko mitkään pienet korit tai lokerikot?
      Tuo laukkujen laittaminen sivuun kaudeksi on hauska idea! Saa vaihtelua ja tosiaan uudelta tuntuvia laukkuja!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)