sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesähetkiä ja blogiystäviä

Tässä koottuna tämän viikon tunnelmia ja mukavia hetkiä.

Onnea on:

Illallinen ystävien luona


Näimme ystäviä ja nautimme samalla ystäväpariskunnan superkokkailuista, ihanaa!
Olemme yrittäneet skarpata ja tehdä leppoisia juttuja iltaisin ja viikonloppuisin myös toisen puoliskon työjuttujen vastapainoksi. Varsinkin näin alussa niitä pyörittelee väkisinkin mielessä myös vapaalla, joten hyvä seura ja kiva tekeminen ovat todella tervetulleita.

Gourmet-kesäkeitto ja tuore leipä.

Siikaa ja uusia perunoita voissa.

Ja tietenkin vaniljakermajäätelöä ja mansikoita.

Arkiaamiainen kaikessa rauhassa

Rauhallinen aamu Café Ekbergissä.

Aamupuuro Hakaniementorilla ja aamutorin seurailu.

Ruispuuro, voinapin ja kylmän maitolasin kera.



Céline cabas vetää hyvin sisään toriostokset.

Plus Hakaniemen Kauppahallin Cafe Arbeitin salaatit ja caesar-patonki.



Päiväkävelyt


Seurasaareen tule enää harvemmin arkena lähdettyä.

Vanhat aitat kuuluvat miljööseen.




 Juhlat


Kokoonnuimme juhlimaan sukumme vanhinta, kunnioitettavasti 95 vuotta täyttänyttä. Vanha herra asuu edelleen yksin ja on mieleltään terävämpi kuin moni nuorempi. Hauska esimerkki - näytin hänelle iPadista kerran jotain kuvia ja seuraavalla kerralla, kun menin käymään, oli hän jo hankkinut omansa. Nyt hän vierailee sujuvasti Google Street Viewn avulla Lontoossa tai Tukholmassa ja etsii tietoa sekä kuvia. Siinä on haastetta tällaiselle 'pullamössösukupolvelle'.



 Juhlistuksissa Lanvin rusetti pääsi testikäyttöön.

Hauskat kesäillat

Ehdimme näkemään viikonloppuna myös lisää mahtavia vieraita.
Tapasimme ihanan ja aurinkoisen Stockholm by Me Veeran, joka on juuri piipahtamassa Helsingissä. Testailimme Mattolaiturilla Moët & Chandon Ice Imperialia höystettynä limellä ja nautimme kauniista Helsingistä. Veeraa on niin hauskaa nähdä ja pulputtaa kuulumisia.


Mattolaiturilla on hauska paistatella iltaa.

Myös Mona ja In My Ballerines Maija sattuivat olemaan Helsingissä ja ehdimme onneksi näkemään myös heitä. Kiitos tytöt hauskasta illasta! Monan energiasta saa aina itselle viikoksi virtaa ja oli aivan mahtavaa tavata ensimmäistä kertaa herttainen ja elegantti Maija.
He hehkuivat muuten ehkä vielä aavistuksen enemmän, sillä sattumoisin molempia on juuri vastikään kosittu. Tällaiset iloiset uutiset ovat aina niin ihania - hurjasti onnea vielä molemmille :)

Kiitos kuvista Maija!




Tällä viikolla tuli myös tehtyä päiväretki Tampereelle ja käytyä pitkästä aikaa Liuskaluodon Skifferissä.

Oli leppoisaa käppäillä vielä lämpimässä kesäillassa kotiin - Helsinki on kyllä myös kaunis kesäkaupunki!

32 kommenttia:

  1. Hyvä te, kun olette muistaneet nauttia arjestakin! Voi kun itse muistaisi tuon vielä marraskuussa...

    Ihanan näköinen kattaus teillä on ollut juhlissa, ja miten mahtavaa, että juhlien sankari jaksaa pitää itsensä täysillä ajassa mukana. :-) Tuolla asenteella porskuttaa vielä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, on siinä itsellekin haastetta, kun tuo arki alkaa taas normaalisti rullaamaan. Pitää muistaa haastaa itsensä, mutta olla toisaalta myös armollinen :)
      Joo tuo tarmokkuus on ihailtavaa!

      Poista
  2. Kauniita kuvia! Tuo leppoisa tekeminen kesällä iltaisin ja viikonloppuisin on niin tärkeää. Huomasimme itse myös, että jaksaminen on paremmissa kantimissa kun tekeekin ihan oikeasti jotain eikä vaan mölllötä kotona. Uudet haasteet alkoivat täällä kummallakin viime kuussa, niin kylllä ne päässä todella vielä kotona pyörivät :)

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Viikonloputkin tuntuvat aivan eri pituisilta, kun on ohjelmaa. Tsemppiä sinne uusien haasteiden pariin :)

      Poista
  3. Oi, ihana päivänsankari. Siinä näkee, että elämä on jatkuvaa oppimista. Miksi pitäisi luovuttaa, kun "on jo tämän ikäinen". Tuollaisessa optimismissa lienee pitkän elämän salaisuus. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, pitää koittaa pitää tuo itsekin mielessä tässä matkalla :)

      Poista
  4. Olet kerennyt puuhailemaan vaikka mitä kivaa!:) On tää kesä & loma sitten vaan niin ihanaa. Ja ootpas ollut komeana, tuollainen "kesäparta" sopii sulle älyttömän hyvin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitää tosiaan koittaa ottaa kaikki irti :) Kiitos, piti testata tuollaistakin ;)

      Poista
  5. Oli niiiiin kiva kun ehditte treffeille <3 :) Toivottavasti nähdään taas pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Toivottavasti nähdään taas pian! Leppoisaa viikkoa :)

      Poista
  6. Mukavasta näyttää viikko kuluneen! Oot kerennyt tehdä paljon erilaisia kesä-juttuja. Itsellekkin pitkä viikonloppu teki hyvää, nyt pitää vielä jaksaa kaksi työviikkoa. Näyttää uudet kengätkin päässeet käyttöön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään sielläkin oli rentouttava ja mahtava viikonloppu! Ja teillä on ihan mahtava reissu tulossa! Olitpa tarkkana, kyllä vain :) Hyvää viikkoa!

      Poista
  7. Voi kun osaisi itse elää edes puoliksi noin täysillä, kuin tuo ihana Vanha Herra!

    VastaaPoista
  8. Lomalla on kiva käydä paikoissa, joihin ei arkena ehdi. Ihanaa kuinka osaat nauttia kesästä ja lomastasi. Vanha Herra todistaa sen ettei koskaan ole liian myöhäistä oppia. Äitini osti lääppärin viime talvena ja opetteli surffailemaan netissä ( oli aikaisemmin käyttänyt tietokonetta töissä ollessaan ) ja nyt tilailee vaatteita netistä :)

    Kesäparta on trés chic ! J'adore.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää sitä koittaa tehdä vähän jotain muuta. Muuten pyörin vain samoissa nurkissa kun arkena... No ei ole, ihan mahtavaa! Ja miten paljon apua ja viihdettä kone tuo! Kiitos, katsotaan miten sen kanssa käy - tämä on tällaista testailua ;)

      Poista
  9. Voi miten ihania ja tunnelmallisia kesäkuvia! Kyllä se lomaileminen vaan on jotain niin ihanaa - varsinkin kun säät vielä sattuvat kivasti suosimaan :) Mielestäni on myös tosi hienoa, miten moni henkilö vanhemmalta sukupolvelta asennoituu uusiin tuuliin ja ottaa vaikkapa nämä elektroniikkauutudet haasteena eikä esteenä elämässä. Meilläkin lähes 80v isoisä vastikaan liittyi facebookiin ja skypelläkin ollaan juteltu pidempiä ulkomaanpuheluita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suomen kesä on kyllä mahtava! Välillä voisi kyllä vähän sataa, niin saisi tehtyä sisälläkin juttuja - eikä aina ole 'stressiä' nauttia kauniista ilmasta ulkona... :)
      On tuo mahtavaa ja tuo paljon uusia mahdollisuuksia aika vaivattomasti, kuten teillä tuo yhteydenpito.

      Poista
  10. Näistä kuvista tulee ikävä kesäiseen Stadiin. Edellisestä kerrasta on jo yksitoista vuotta. Kiitos siis kesätunnelmista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No onneksi samanlaisista jutuista voi nauttia missä vain ja toivottavasti pääsette joskus taas käymään Suomessa. Paljon voimia sinne arkeen ja valoa niistä hyvistä hetkistä :)

      Poista
    2. Ehkä se isoin juttu oli just se et sun kuvissa oli niitä asioita joita oikeestikin tulis siellä, ja tulee täällä tehtyä :)

      Poista
    3. Niin, kesäjutut ovat kyllä parhaita. Kiva pitää samalla 'kirjaa' mitä kaikkea on tehnyt. :)

      Poista
  11. vaikutat jotenkin hirveän mukavalta ja ystävälliseltä ihmiseltä! sun blogisi on muutenkin lempiblogini ja vielä mukavamman lukemisesta tekee se, että vaikutat niin kivalta ihmiseltä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos ihanasta kommentista :) Kiva kuulla, että tykkäät jutuista! No kaikkilla on puolensa, ehkä toisella puoliskolla on myös muitakin näkemyksiä välillä ;) Mutta elämähän on aika mahtavaa ja pitää koittaa ottaa ihan rauhassa ja ilolla se :)

      Poista
  12. Mitä tekee bloggari, kun hänta kositaan ? Kertoo sen lukijoilleen blogissa.

    Rakastan love storyjä, tietenkin ja klikkasin heti kummankin blogiin. Sielläpä tarinat odottivat lukijaansa. Pisteet Monalle kosinnan yksityiskohtien jakamisesta. Venetsissa olen käynyt tasan kerran, 2 v sitten.

    Heavymatkustajana ei juurikaan enää the vau-elämyksiä matkoilla saa ja Venetsia yllätti täysin. Vaikka mukana oli vielä matkarattaat, siellä niitä jaksoi siltojen kohdalla nostaa ja laskea lukemattomia kertoja.

    Tää lukkosysteemi oli niin liisteriä, sopii täydellisesti kosintaan.

    Olisi ollut kiva lukea Maijankin kosinnasta, mutta annetaan hänelle anteeksi. Kyllä bloggaaja saa jotain pitää ihan itsellään.

    Oltiin eilen vanhempien mökillä ja siellä itselläni meni lähes hermot kun neuvoin äitiäni perusmaailmanyksinkertainenmalli kännykän käyttöä. Hänellähän on kännykkä ollut toistakymmentä vuotta, mutta uusi puhelin tuottaa aina ongelmia. Joo, vihreästä painat kun vastaat. Ihan uusi juttu...

    No, kaikki eivät voi olla mestareita jokaisessa lajissa ja esim. äitini tekee maailman parhaita lihapullia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäähän iloiset uutiset jakaa ja tuollaiset jutut kuitenkin näkyvät aika isosti arjessa :) Kannattaa ehdottomasti seurailla Monan ja Maijan kuulumisia. Ja tietenkin ihana Veeran, mutta sehän sinulla on listalla.
      No joo, minäkin vähän kauhistuin, kun nuo laitteet ja päivitykset voivat olla itsellekin vähän mutkikkaita. Mutta hyvin on sujunut. Ja joo olen myös käynyt monesti tuota valitse nimi, paina vihreää, nosta korvalle, paina punaista -ohjausta läpi. Mutta ei kaikkia nuo aparaatit tarvitse puhutella.

      Poista
  13. Hei oli tosi kiva nähdä Mikko! :)

    Mukavaa kesää teille molemmille, toivottavasti nähdään taas! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös! Tosi kivaa, että ehdittiin näkemään! Aurinkoista kesää sinne ja ollaan yhteydessä :)

      Poista
  14. Ihania kuvia:)! Ja maukkaan näköisiä herkkuja, myös tuo ruispuuro. Söin eilen saaressa myöskin siikaa, oli hyvää.

    Mattolaituri lienee liian lähellä, kun en vielä tänä kesänä ole sinne päässyt.

    T. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäruoat ja tuollaiset perinteiset jutut, kuten ruispuuro ovat kyllä parhaita.
      No välillä sitä ei tule pysähdyttyä, jos sijainti on liian lähellä. On melkein sama juoda kahvia tai samppanjaa kotona ;)

      Poista
  15. Erityisesti tässä postauksessa lämmitti tuo 95-vuotiaan IPad juttu ;) Vanhat ihmiset on niin ihania.

    VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)