lauantai 2. kesäkuuta 2012

I Heart NY

Tässä vihdoinkin koostetta viimeviikkoisesta New Yorkin matkasta. Kokosin samaan kaiken kerralla, niin ei tule iki-ihania maisemakuvia koko kesää. Tsemppiä skrollaamiseen ;) 
Edellisestä Nykin matkasta olikin jo ehtinyt kulua melkein kaksi vuotta, kun painopiste on jäänyt näköjään Eurooppaan, joten oli taas kiva päästä aistimaan tuttuja maisemia. 


Ensimmäinen päivä alkoi aamukävelyllä, tietenkin Starbucksin kahvin kanssa, kohti Metropolitan Museum of Artia.



Metropolitanissa on tullut käytyä aiemmin jo muutamaan otteeseen, joten Schiaparelli & Prada -näyttely oli oikeastaan ainoa vierailukohde talossa tällä kertaa.


Tämä oli kiva nähdä! Edellinen McQueenin vastaava olisi ollut hieno, koska vaatteetkin ovat itsessään jo niin veistoksellisia. Pidin näyttelyssä siitä, että asukokonaisuuksia oli yhdistelty niin taidokkaasti molempien talojen kokoelmista, ja niin eri aikakausilta. Koko mallirivistön yläosa saattoi olla Schiaparellilta ja alaosa Pradalta. Pradan vaatteiden katseleminen museossa on ehkä vähän hassua, kun niitä näkee kuitenkin lehdissä ja alerekeissä. Tässä yksi salakuva näyttelystä, hih.


Rakastan Upper East Siden puiden reunustamilla kaduilla käyskentelyä ja Madison Avenuen liikkeissä pistäytymistä.


Tässä toinen salakuva lisää Lanvinin myymälästä. Muutkaan liikkeet eivät oikein tykänneet kuvailusta (kumma juttu ;)) ja se on aika tökeröä muutenkin, joten siksi niistä ei sen enempää. 


Luulin, että Suomessa on niukasti muotitarjontaa miehille, mutta vasta nyt Manhattanillekin on tullut  enemmän miesten omia myymälöitä. Lanvin oli vielä rakenteilla, mutta miesten Bottegan ja Hermès'n liikkeistä pääsi jo nauttimaan. Hienot!





Ennen matkaa meinasi tulla ahdistus ruokapaikkoja varaillessa, kun vaihtoehtoja on niin mielettömästi.
Yksi kivan simppeli lounas oli ottaa vain salaatit Pret A Mangerilta ja istua Bryant Parkissa. Ihana vaihtoehto levähtää - rauhallista ja vehreää, mutta silti 5th Avenuen vilskeen tuntumassa.


Illoille oli kuitenkin kiva varata eri ruokapaikkoja ja nauttia rauhassa, kun päivällä sitä ei oikein malttanut tehdä. Tässä hauska Spice Market Meatbackingiltä, jossa olimme yhtenä iltana. Tasting menu ja konsepti vastaavat hieman Farangia. 


Toisena iltana olimme Pulino's -ravintolassa, jonka pizzat on äänestetty New Yorkin parhaiksi. Poimin vinkin tyylikkäästä Issues-blogista, jossa oli mahtava listaus hyvistä ruokapaikoista, iso kiitos siitä!


High Line oli myös uusi tuttavuus. Ihana! Katujen päälle rakennetulla tasolla on aiemmin kulkenut junat, mutta nyt se on kunnostettu manhattanilaisten virkistysalueeksi. Reitti lähtee Meatpackingiltä DVF:n liikkeen takaa ja sitä pitkin pääsee aina 30th Streetille asti. Oli hauska nähdä katuja eri kuvakulmasta ja HL:n ystävät ovat tehneet hienoa työtä projektin kanssa. Se on super-siisti ja yksityiskohdat on mietitty viimeisen päälle. Alue on monipuolinen kahviloineen ja erilaisine penkkiryhmineen, ja sieltä löytyy jopa picnic-nurmikoita tai mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan ja katsomaan veden solinaa... Wau!




Yksi päivä oli tietenkin pyhitetty SoHo:lle ja Downtownin alueille. Century 21:sta ei oikein löytynyt mitään, mutta Pradan hienosti haltuunottamasta (vielä 90-luvulla Guggenheim-museona toimineesta) liikkeestä, joka vilahti Sinkkuelämässäkin, sain hankittua aiemmin mietiskelemäni iPad-kotelon. Eikö olisi hyvä, jos Suomeenkin tulisi Guggenheim, niin sen voisi myöhemmin muuttaa Pradan myymäläksi? Tai sopisiko Kiasma siihen :)



Hotellivalinta oli tällä kertaa The Warwick. Sijainti on matkoilla kaikki kaikessa ja 54:sen ja 6. Avenuen kulma ajoi asian hyvin. Mahtavaa, kun kaikki on lähellä ja voi välillä käydä freesautumassa ja viemässä ostoksia huoneeseen kesken päivän. Hotelli vastasi hyvin odotuksia ja voin ehdottomasti suositella sitä! Siistit, isot huoneet ja saimme pyytämämme hienon city view'nkin. 


Kyllähän sitä taas jää kaipaamaan New Yorkin katuja ja tunnelmia. Siinä on vain sitä jotakin!



Olen aiemminkin tullut siihen tulokseen, että New York ei ole, ainakaan miehille, paras mahdollinen ostospaikka. Kun vertaa vaikka Lontooseen, jossa on moninkertaisesti valikoimaa. Tietenkin jenkeistä tulee täydennettyä tiettyjä juttuja kuten Cliniquen ja Redkenin tuotteita. Myös pyhkeet ja lakanat ovat tosi laadukkaita! Mutta ainahan sitä tarttuu jotain kivaakin mukaan... Niistä löydöistä myöhemmin, laitan nyt viikonloppuna sen aiemmin mainitsemani laukkuhankinnan, se ansaitsee oman postauksensa. Eiköhän kuvia tullut jo nytkin tarpeeksi ;)


 Paluumatka sujui leppoisasti ja yllättävän kivuttomasti, kun tilaakin oli mukavasti ja tarjoiluista huolehdittiin, kuten alkukuplivat kuvassa;) Mikäköhän olisi seuraava reissu?


18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja fiilistelyä! Onneksi on omakin matka tuonne jo kalenterissa, niin ei tule liian pahaa kaipuuta=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa! Onko sinulla listattuna jo jotain ohjelmaa tai paikkoja missä aiot käydä?

      Poista
  2. Mika siina New Yorkissa on kun se aina viehattaa?!! Oma joka vuotinen touko/kesakuun NY-matka peruuntui aikataulujen vuoksi, itkettaa. Ens viikolla piipahdan Roomassa, ei se kuitenkaan ole sama asia.
    Spice Marketissa ei olekkaan tullut kaytya, pitaa kokeilla sit joskus...
    Meilla kylla mies loytaa akselilla NY-Miami-LA hirveet maarat shoppailtavaa, mut niin se loytaa kyla Lontoostakin...

    Mukavaa viikonloppua reissua muistellessa!
    Tibs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on jotain maagista... No, itselleni pieni tauko teki ihan hyvää - ehkä pääset syksyllä? Ihanaa Rooman reissua, on sekin mahtavaa!

      Poista
  3. Oi M, olen niin kade... Onneksi lippu on nyt varattu ja lokakuussa, NYC here i come!! Loistava postaus. Tosi hyödyllinen :)

    queenofzeal.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No...sullahan on reissu tiedossa ja syksyinen New York on ihana! Kiva jos tästä oli apua, ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. Mä oon kans kade! :D Upeita kuvia ja upeita paikkoja!

    VastaaPoista
  5. Oiii tulipa ikävä New Yorkiin! Harmi ettei nyt pitkään aikaan oo mahdollisuutta lähteä sinne :(

    Saanko udella, mitä muuten teet työksesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No löytyy niitä ihania paikkoja muitakin, itsellänikin ehti vierähtää parikin vuotta edellisestä NYC-reissusta.

      Työskentelen markkinoinnin parissa, ihanan tarkka vastaus ;)

      Poista
  6. Täällä kanssa tuli aikamoinen New York ikävä. Me oltiin siellä noin vuosi sitten ja vieläkin saa nauttia shoppailun tuloksista ;) Käytiin myös Spice Marketissa sekä tottakai ihastelemassa uutta High Lineia.

    Erityisesti tykkäsin Falai nimisesti pienestä tunnelmallisesta italialaisesta ravintolasta. Suosittelen seuraavalle New Yorkin vierailulle. http://falainyc.com/falai/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että olet käynyt myös Spice Marketissa :) Myös muut Jean Georgesin ravintolat, kuten Mercer Kitchen, ovat osoittautuneet hyviksi paikoiksi. Kiitos, vinkistä pitää laittaa muistiin!

      Poista
  7. Ihania kuvia, kamala Nykki-kuume heräsi heti näin aamulla.
    Meillä myös High Line seuraavalla visiitillä, viime kerralla ei ehditty, näyttää mahtavalta!
    Ja sitten sen oranssin boxin sisältö....? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, no sitten vain matkaa varailemaan ;) Kannattaa ehdottomasti käydä, se oli hieno!
      No, kyllä se sieltä tulee - ei nyt laiteta ihan peräkkäin kaikkea uutta :)

      Poista
  8. New Yorkista on aina kiva lukea, etenkin kun viime visiitistäni on jo aikaa. Silloin High Linekin oli aivan keskeneräinen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos kuvilla pystyy piristämään päivää. Manhattanilta löytyy aina jotain uutta, ehkä siinä piilee se taika.

      Poista
  9. Ihana, aina niin rakas New York, johon en koskaan kyllästy...

    Spice Marketissa vietin synttäreitä neljä vuotta sitten. Omia ravintolasuosikkejani ovat Hundred Acres ja Novecento Sohossa, Schillers East Villagessa ja Locanda Verde Tribecassa. Pihvipaikoissa ykkönen on Brooklynin Peter Luger, kakkosena tulee toinen klassikko Keens. Aamiaispaikoista pidän erikoisesti West Villagen Cafe Angeliquesta ja Tribecan Bubby'sta. Olenkin enemmän alakaupungin tyttöjä... Upper West Sidella tosin pidon kovasta David Burke's Townhousesta. Coctail loungejen ykkönen on Campbell's Apartment Gtrand Central Terminalissa.

    High Line oli kolme vuotta sitten juuri avattu yleisölle, viime reissulla sitä oli jatkettu satoja metrejä, mutta vielä oli pätkä avaamatta. Aivan mahtava urbaani puisto.

    Itse ostan mieluiten aina maan omia merkkejä. Siippakin oli tyytyväinen myös miesten ostostarjontaan, mm. pienestä liikkeestä Lower East Sidelta löytyivät käsin ommellut amerikkalaiset kengät.

    Seuraava lomamatka on Istanbuliin. Kaupunin on kuulemmma mielenkiintoinen ja jännittävä, mutta silti hieman harmittaa, ettei tänä kesänä mennäkään New Yorkiin. Vaikka välillä "täytyy" varmaan käydä muuallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavista ravintolavinkeistä, laitan nämä ehdottomasti muistiin!

      Oi, Istanbul kuulostaa kiinnostavalta. Laita ihmeessä raporttia tuosta! Olen itse jumiutunut tiettyihin kaupunkeihin, mutta sitä vaan kaipaa niiden maisemia! No onneksi välillä tulee käytyä uusissakin paikoissa...

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)