lauantai 16. kesäkuuta 2012

Intiaanikesä


Se varsinainen ja oikeastaan ainoa kiva juttu, jonka löysin Matchesin alesta oli Guccin loaferit. Minulla on jo samantyyliset mustina, joten huomattuani, että täsmälleen samaa kokoa oli jäljellä ruskeina versioina, klikkasin ne heti ostoskoriin.
Loaferit ovat miehille yhtä tärkeät kenkäkaverit kesällä kuin ballerinat naisille. Helppo sujauttaa jalkaan ja näyttää silti siistiltä.

Se, mitä en tiennyt, oli että loaferit ovat peräisin alunperin niinkin läheltä, kuin Norjasta, josta nämä vapaa-ajan kengät on 30-luvun jälkeen tehnyt seurapiirikelpoisiksi Amerikassa Esquire-lehti. Sen jälkeen jenkit ovat aika vahvasti omineet ne osaksi preppy-tyyliä. 70-luvulla Gucci teki kuolain-koristeiset kengistä jopa Wall Street kelpoisiksi, kun jetsetit levittivät niitä ympäri maailmaa. Klassisia loafereita löytyy Guccin lisäksi ainakin Tod'sin ja Pradan mallistoista.

Loaferit ovat toki kevyet ja mukavat jalassa, mutta jälleen kerran pehmeys tarkoittaa myös kulumia.
Edellinen parini on palvellut jo vuosia, mutta nyt niissä on jo kärki melkein puhki. Myös Tod'sien tunnistettavat nappulat kuluvat suht nopeasti sileiksi. Odotan kuitenkin, että meillä on uusien Guccieni kanssa edessä monta rattoisaa kesää.


10 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset klassikot!
  Mun ykkössuosikki istuvuuden/mukavuuden ja ulkonäön suhteen on Tod's ja ilmeisesti mulla on niitä niin monta paria, etten ole huomannut nappuloiden mitenkään nopeaa kulumista.
  Pradan mokkasiinit sen sijaan, jotka olivat juuri tuollaista pehmeää nahkaa, kuluivat esim kärjistä todella nopeasti puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika hyvä löytö! Joo, Tod'sit on kyllä muuten tosi hyvät! 
Joo, se on jännää miten muissa kengissä ei edes huomaa tuollaista kulumaa, mutta loafereissa kärkeen tulee erityisesti jäljet. No pitää kävellä rauhassa...

   Poista
 2. Hienot kengät! Itseäni aina mietityttää nettitilauksissa juuri nuo koot, että saisi juuri sopivat. Onneksi nykyään palautukset yms on kyllä tosi helppoa esim juuri Matchesissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkiä onkin aina vähän hankala tilata netistä tuon takia. Nämä uskalsin tilata, kun oli tosiaan aiemmat samanlaiset ja kokoiset. Olen koittanut sovittaa eri merkkien kenkiä valmiiksi, niin sitten on helpompi tilailla niitä netistä.

   Poista
 3. Tosi upeat kengät, ja hyvä alebongaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos - kiva, että välillä tekee hyviäkin alelöytöjä.

   Poista
 4. Komppaan Mussua, hyvä täsmäostos! Tykkään väristä myös. Congrats :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) väri ja tuo nahka näyttivät jo ruudulla lupaavilta!

   Poista
 5. Onpa kauniit kengät! Ovatko nuo vaginan vasikkanahkaa? Minullakin kuluu loaferit/mokkasiinit kärjestä todella nopeasti ja yhdet kuluivat jopa puhki :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt en ole ihan varma, mutta vaikuttaa, että ovat vasikkaa. Ovat ainakin sen verran pehmeät... Harmillista, että noiden kanssa saa olla vähän varovainen ja silti voi tulla kulumia.

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)