keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kesäkuun laukkumuisto – Balenciaga


Ollaan jo melkein kesäkuun viimeisellä viikolla, joten ehkä olisi aika jakaa kuukauden laukkumuisto. Tähän kesäaikaan sopii hyvin yksi Lontoon haikailu lisää. Tämän laukun kotiutin Lontoon suosikkikadullani Mount Streetillä sijaitsevasta Balenciagan liikkeestä, mutta en heti ensikohtaamisella.

Näin Papier A3 -laukun ensimmäisen kerran Pariisissa. En fanita niin paljon merkin antiikkinahkalaukkuja, joten tämä uusi klassisempi malli ihastutti heti. Jätin kuitenkin laukun, mutta se jäi kyllä kaivertamaan mieltä. Laitoin jopa Balenciagalle sähköpostia myöhemmin, onnistuisiko tilaus Suomeen ja mitä värejä laukusta olisi saatavilla. Sain kattavan vastauksen tarjonnasta, mutta tuolloin nettikauppaa tai toimituksia meille ei vielä ollut. Kun siis seuraavan reissun aika tuli, tiesin mitä hankkisin.

Onneksi tuota haluamaani isompaa A3-kokoa oli saatavana ja jopa useassa eri väreissä, joten jouduin hetken pohtimaan mustan ja harmaan välillä. Päädyin lopulta harmaaseen, koska väri on kaunis ja tekee mallista entistä kevyemmän näköisen.
Tässä yhteydessä voisi mainita sanasen isojen laukkujen kääntöpuolesta ja ns. 'saggingistä'.
Tästäkin laukusta on olemassa pienempi ja kompaktimpi versio A4 (mm. ihanalla Tyylialkemistilla on tuo), mutta se on miehelle hieman liian käsilaukkumainen, joten tästäkin piti katsoa sitä isompaa kokoa.

Suuren laukun ainoa ongelma on se, että sen pitää olla aika täynnä, jotta se näyttää hyvältä. Sisältö ei toisaalta taas voi painaa liikaa, sillä muuten laukku alkaa roikkua oudosti, jos painoa on epätasaisesti. Suosikkiesimerkkini on LV:n Speedy-perhe; jos laukussa on vaikka painavampi kirja, venyy malli pohjasta heti ja laukusta tulee salmiakkikuvion muotoinen.

Alla mallikuva, miltä laukku näyttää, kun siinä ei ole mitään sisällä. Aika lötköksihän tuo vetää, mutta se ei haittaa menoa. Tavaraa on aina sen verran mukana, että kyllä sillä yhden laukun saa kauniisti täytettyä :)


Vielä muutama muistelu- ja tunnelmakuva tuolta reissulta, oi Lontoo!Balenciagan liikkeen vieressä oleva Mount Street Gardens on yksi lempipuistoistani Lontoossa

11 kommenttia:

 1. Tyynyä kehiin ;) Vähän reppana tuo viimeinen kuva laukusta, mutta upeahan tuo on!

  -H

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja mallille hienosti sopiva väri!
  Juuh, puhallettava rantatyyny olisi hyvä ja kevyt sisältö - nyt olisi helppo hankkia vaikka lasten puhallettavat kellukkeet sisälle. ;))
  Itselläni on Epi Speedyn pohjalla pehmeähkö hiirimatto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos.
   Totta, hyvä vinkki. Ei aina ole ihan loppuun asti mietitty käytännöllisyyttä, kun pitää alkaa askartelemaan... ;)

   Aurinkoista juhannusta!

   Poista
 3. Upean kokoinen yksilö ja todella hyvä väri! Askartelemalla tuon saisi pysymään pystyssä... Glorialla olikin jo hyviä vinkkejä... ;) Itse olen ommellut paljon nahkalaukkuja ja tuo lörpsähtäminen on yleinen ongelma. Jos et aina halua tunkea laukkuasi täyteen tavaraa, voit askarrella esim. retkimakuualustasta/jumppa-alustasta sisälle kehikon. Hih. Ehkä ei kuitenkaan noin upeaan laukkuun... ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuotakin voi kokeilla, tai isosta paperikassista saa valmiiksi tuon kehikon. Tosiaan hassun hauskaa askartelua...
   Balenciagalla on ollut valikoimissa myös versio, jonka sisus on foliota, joten tuo retkialusta ei ole yhtään kaukaa haettu!

   Ihanaa juhannusta!

   Poista
  2. Ihanaa juhannusta sinullekin! :D

   Poista
 4. Kaunis laukku ja kaunis Lontoo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lontoo on kyllä niin ihana, huokaus. No onneksi näyttää tulevan kaunis juhannus!

   Poista
 5. Minäkään en pidä Balenciagan ryppyisistä ja halkeilevan näköisistä antiikkinahoista, mutta tuo on todella hieno laukku. Vähän harmi, että suurin osa balenciagan tuotteista on tuota ryppyistä nahkaa, kun tyyli miellyttäisi minua muuten. Halvan näköistä ja onko edes käytössä kestävää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu tosiaan virkistää, kun noita antiikkinahkaisia näkee aika paljon. Ne ovat aika ohutta nahkaa, mutta itselläni oleva clutch on kestänyt onneksi moitteettomasti, vaikka alkuun myös hieman epäilin sitä ;) Hyvää juhannuksen jatkoa!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)