torstai 28. kesäkuuta 2012

Klik, klik - hyvät nettikaupat

Sain pyynnön listata mielestäni hyviä nettikauppoja ja kokemuksiani niistä. Hauska idea, kiitos vain ehdotuksesta! Tässä siis koottuna suosikkejani, ehkä hieman kevyesti esitettynä. Vaikka sovittaminen tuottaa ongelmia, on nettikaupoissa omat ilonsa. Saa mielellään korjata ja lisätä mukaan myös omia kokemuksia!


Matches on ehdoton ykkönen. Valikoima on mainio ja nettisivut erittäin selkeät. Plussaa omasta lehdestä sekä hienoista laatikoista, joissa tuotteet tulevat. Ainoa miinus, että palautus itseasiassa taitaa maksaa - en ole näköjään palauttanut koskaan tuonne, kun en tiennyt asiasta.. ;)


Tätä voisi kutsua kaikkien nettikauppojen Äidiksi. Tosi pro-toimintaa ja valikoima on huippu! Olen tilaillut usein aleista vöitä ja huiveja.


Mahtavaa, että miehille on ihan oma nettikauppa! NAP:in pikkuveli Mr Porter on kätevä, mutta ehkä hieman kalliimpi ja valikoima ei ole mikään laajin, vaikka huippumerkkejä löytyykin. Plussaa videoklipeistä, joissa mallit esittelevät vaatteita, sekä Matchesin tavoin omasta lehdestä. Toimituksena voi valita pika- (pari päivää) tai normaalitoimituksen (max. 5 päivää). 


Brownsin valikoima on ihan ok, vaikkakin se on mennyt mielestäni huonommaksi ja tavaraa ei oikein liiku. Muista Lontoossa käydessä Brownsin omat myymälät mm. Sloane Streetillä.


Luisan valikoima on mahtava ja toimituskuluja ei ole, tämä on poikkeus verrattuna melkein kaikkiin muihin nettikauppoihin. Plussaa Firenze4Ever-tapahtumasta. Ainoa miinus on vain -30% aleissa, kun taas esimerkiksi Mr Porterissa suurin osa aleista on heti puoleen hintaan.


Monen bloggarin suosikki. Valikoima ihan jees, mutta mielestäni joka toinen tuote on aina loppu. Täältä löytyy kyllä laukuista uusimpia malleja ja aleja kannattaa pitää aina silmällä.

Kannattaa muistaa myös merkkien omat nettikaupat - suurimmat talot ovat laajentaneet toimitukset myös Suomeen!

Tässä vielä muutama kauppa, jotka kannattaa pitää mielessä.
Antoniolista olen muutamankin kerran tehnyt oivallisia laukkulöytöjä, joita ei ole tarvinnut katua. Yooxia ylistetään aina halvoista löydöistä, mutta nettisivut ja valikot ovat niin sekavat, että ne vievät selailuilon. Oudosti kuvatut vaatteet eivät myöskään lisää ostoinnostusta. Farfetchistä löytyy kivoja juttuja, mutta palautus olisi pitänyt ainakin aiemmin hoitaa itse, joten tilaukset jäivät tekemättä.

AntonioliYooxAsosFarfetchShopstyleThe CornerThe Outnet

Mrs HForzieri Maria LuisaColette ja Montaigne Market


12 kommenttia:

 1. Net A Porter on ainoa noista, joista olen tilannut, ja palautus, myös rahojen, on ihailtavan toimivaa. Myös Shopbop on ihan loistava. Jouduin kerran hyvin aktiiviseen s-postin vaihtoon sen customer servicen kanssa, ja nopsasti asiat hoidettiin kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ja tuo hyvin hoidettu customer service kertoo usein sen lopullisen tason nettikaupoissa, yksi tärkeimmistä asioista:)

   Poista
 2. Minäkin olen Shopbopista tilannut, samoin Stylebopista mitä ei tainnut olla tuossa listassa. My wardroben valikoima tulee myös selattua, en ole mitään tosin sieltä tilannut. Osa noista lopussa olevista oli ihan uusia, kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, itsekin olen löytänyt niitä lisää aikojen saatossa. Ja kiitos myös listan täydennyksestä!

   Poista
 3. Hyvä listaus! Harvemmin nettikauppoja käyttävänä lähestulkoon kaikki oli uusia tuttavuuksia. Alejen aikaan on kiva surffailla päämäärättömästi nettikiskoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siellä saa vierähtämään liiankin helposti useammankin tunnin:)

   Poista
 4. Matchesilla palautus tosiaan maksaa, jouduin palauttamaan heille DvF:n mekon josta 0-kokokin oli minulle liian iso :( Sain eilen juuri heiltä viestiä hyvityksestä ja siitä tosiaan vähennetään 25 €, eli kun paketin palauttaa DHL:n kautta se ei vielä maksa mitään mutta tuotteen palautettavasta hinnasta vähennetään nuo palautuskulut. Tylsää kyllä mutta oma moka että en sitä tarkistanut kun tein tilausta kiireessä.

  t.Tiiu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin huomasin asian vasta tätä postausta kootessani:/ Nuo kulut kun saisi vielä pois, niin Matchesissä olisi mielestäni melkein kaikki kohdallaan.

   Poista
 5. Hyvä postaus! Kiitos tästä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, ideahan tuli lukijalta, joten kiitos kuuluu hänelle! Näitä oli hauska koota;)

   Poista
 6. Oivallinen postaus, kiitoksia. Net-a-Porter ja Shopbop ovat täälläkin tuttuja, etenkin jälkimmäinen josta suurin osa tilauksiani on ollut kirjoja, joita ei suomesta saa. Itse tilaan pääasiallisesti Brittikaupoista, joko suoraan merkkien omista kaupoista (Next, Evans ja Monsoon, myös Esprit ja Mango vaikka eivät Brittejä olekaan) tai tavarataloista (Debenhams ja Mark's&Spencer). Nämä toimittavat postilla ellei erikseen maksa kuriiripostitusta, mutta sen verran hyviä löytöjä sieltä tekee, että kannattaa odotella se muutama viikko tilauksesta :)

  VastaaPoista
 7. Niinpä, kyllä hyvää voi odottaa välillä vähän pidempäänkin;) Ja kiitos paljon Shopbobin kirja-vinkistä, enpäs tiennytkään eli täytyy käydä selailemassa saman tien!

  VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)