perjantai 31. elokuuta 2012

Arjen ilahduttajat

Pistäydyin eilen tutustumassa keskustan Stockmannin Argos-halliin rakennettuun Design-tapahtumaan. Sinne on koottu 24 arjen sankaria -näyttely sekä yhteistyössä Artekin ja taiteilijoiden Grönlund & Nisusen toteuttama Stool 60 -näyttely/installaatio. Se lähtee myös kiertämään maailmaa juhlistaen 80-vuotta täyttävää Aallon klassikkojakkaraa. Onnea Alvar!

Arjen sankari -näyttelyyn on 24 muotoilijaa/muotoiluvaikuttajaa valinnut tuotteen, jonka muotoilu tuo iloa heidän arkeensa tai tekee siitä sujuvamman. Mukana muun muassa Bialetti-mokkapannu, Rukka-sadetakki, iPad sekä hakaneula. Suomalaisista kodeista löytyykin ihan arkikäytöstä monia muotoilun klassikoita kiitos juurikin Aallon, Fiskarsin tai Marimekon.
Näyttelyn missio on hauska, se kehoittaa katsomaan arkista esinemaailmaa uusin silmin ja löytämään sieltä helmiä. Mikä olisi sinun poimintasi? Mikä tuote tekee arjestasi paremman tai ilahduttaa sitä? Ainakin näin aamuisin omaa arkeani helpottaa Moccamaster ja ilahduttaa Trienna-pöytä.Syuro-teepurkin ovat tyylikäs tuttavuus

Sarpaneva on klassikko, mutta en ole aiemmin kuullut sitä verrattavan mikroon

Joskus muotoilun innovaatiot löytyvät arkisistakin esineistä

Stool 60 -näyttely koostuu 400 Aallon E60-jakkarasta

Näyttelyn ajan Argos-hallissa on myös hauska nostalgia-kahvila

Samassa yhteydessä pääsi myös klikkailemaan uutta Stockan Style Guidea, jota pääsee kurkkaamaan myös tästä.

8 kommenttia:

 1. Itselläni ainakin musta-valkoinen Teema-astiasto ja kukkien ostaminen kotiin, vaikkei jälkimmäiset esineitä olekkaan=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teema, varsinkin musta-valkoisena, on arki-designinia parhaimmillaan! Ja kukat piristävät aina, hyvä lisä!

   Poista
 2. Jättikokoinen, kirkkaan punainen nimetön ja bränditön kuppi, josta aamuisin ryystän ranskalaista maitokahvia.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten hauska idea, täytyy ehdottomasti mennä katsomaan! Ja liikkistä tuo hakaneulan mukanaolo, vaikka niin totta.
  Mulle tärkeitä, jokapäiväisiä ovat Juran espressokeitin (riippuvainen hyvästä kahvista!) ja olisiko tällä hetkellä Marimekon mustavalko-raiadalliset trikoo/jersey pussilakanat, aah niin mukavat! (Seuraavaksi hankintaan Beach Housen versiot)

  Gloria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hauska idea pysähtyä välillä tarkkailemaan ja etsimään hyvää muotoilua arjesta. Ja kyllähän sitä näköjään löytyy ihan itsestään selviltä tuntuvista asioista, kuten nuo hakaneulat muistuttavat.

   Poista
 4. Hi, honey! I really liked your blog, you have great photos! Now, I am your faithful follower! I really hope that you enjoy my blog and you will be my follower!)))) Miss you, kiss!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind words! I will certainly take a look of your blog too! Have a nice week :)

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)