sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Markkinatunnelmaa ja herkkuja

Kävimme viimein eilen aurinkoisen lauantain kunniaksi katsastamassa Hietalahden halliin muuttaneen Kauppahallin. Keskustan kauppahalli siis palvelee näissä tiloissa aina kesään 2014 saakka, joten pitää ottaa tavaksi käydä tuolla säännöllisesti.
Eikös vihannesten, kalan ja leivän hakeminen kauppahallista/torilta olekin se ikuinen ideaali?




Tilat ovat ihan avarat ja raikkaat verrattuna Wanhaan Kauppahalliin, mukana tietenkin monta tuttua kauppiasta.



Kuinkas monta kertaa kalaa pitikään syödä viikossa?


Hallin toisessa päässä liha- ja kalapuolella on monta hauskaa pistettä, joista saa mm. ostereita, entrecôtea tai herkulliselta näyttäneitä hampurilaisia. Niitä pitää vielä testata!

Lauantaina hallissa riitti kuhinaa

Osteribaari

Toisen päädyn on taas oikeutetusti ja suureksi iloksi vallannut legendaarinen Soppakeittiö. Mahtavaa, että paikka on saanut laajennettua näin! Asiakaspaikkoja on edellisen tusinan sijaan varmasti lähemmäs viisikymmentä ja henkilökuntaa oli eilen ainakin triplasti edelliseen verrattuna. Hienoa, että tuo on menestynyt noin hyvin! Soppakeittiöstä saa nyt myös kahvia ja pullaa, jos iso keittolautanen ei riitä/maistu.

Molemmissa päädyissä on hyödynnetty hauskasti parvet, joilla onkin kiva istua ja katsoa välillä ulos tai hallin vilinää. Tässä jos missä on markkinahenkeä ja lauantaitunnelmaa!


Keittomenu vaihtelee päivittäin

Jäimme kana-sitruunaruoho-keitolle, joka lämmittikin ihanasti kirpeänä pakkaspäivänä.

Parvelta on hauska katsoa hallin vilinää.

Lounaan jälkeen hoidimme asioita kaupungilla ja kävimme hakemassa juuri Fredalle avatusta Brklyn Bakerystä kuppikakut maistettavaksi. Tuotteet ovat ennestään tuttuja sympaattisesta Brooklyn Cafesta, joka sijaitsee Bakerystä kivenheiton päässä Viiskulmassa.



Tällä lookilla oltiin kaupungilla liikenteessä.


Takki/Zara, housut/Turo Tailor Red Label, huivi/Fendi, hanskat/Prada, aurinkolasit/Bottega Veneta, laukku/Hermès, tuoksu/Dior Farenheit 32

Uusi Bicester Villagesta hankittu Fendin huivi on päässyt heti käyttöön. 

Tarkempi kuva Evelynistä 'väärinpäin' :)

Nykin Hermès'ltä hankittu Evelyn on osoittautunut tosi näppäräksi kaupunkilaukuksi.
Se toimii nähtävästi myös talvisemmassa lookissa, vaikka onkin väriltään ns. kesäisempi.

Ehdit muuten osallistua vielä tämän päivän ajan viikonlopun arvontaan!
Mukavaa sunnuntaita!

38 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Tuo halli on kyllä herännyt henkiin, toivottavasti osa pisteistä jää sinne kesän 2014 jälkeenkin. Ja laukku näyttää hyvältä, sopii hyvin asuun:-). -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hieno juttu! Kävin joskus katsomassa sitä antiikkihallia ja se oli aika kolkko... Toivotaan tosiaan, että tiloihin jäisi vielä kesän 2014 jälkeenkin toimijoita, kun ihmiset ovat tottuneet käymään tuolla :)

      Poista
  2. Tosi style asu - Helsinki kaipaisi enemmän sinunnäköisiäsi miehiä katukuvaan :-) Ja ihailin muuten samankaltaista laukkua eräällä rennontyylikkäällä naisella Amsterdamissa, tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aijaa...
      Tuo on kyllä kiva laukku kaikessa yksinkertaisuudessaan!

      Poista
  3. Heh, samainen kävelylenkki tehtiin isäni kanssa perjantaina! Me tosin juotiin hallissa kahvit ja syötiin niin tiukan suklaiset leivokset, että ei pystytty enää cupcakeseihin sen jälkeen, ihailtiin vain Brklyn Bakerya ulkoapäin. :D Ja just äsken herkuttelin tuolta samaiselta kalatiskiltä mukaani nappaamillani graavilohilla. Hietsuun pitää tosiaankin mennä uudelleen, niin positiivinen kokemus se oli. :)

    Ja sä näytät niiiiin styleltä. Laukku on mun joskus vielä -listalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Ja mikäs se sellainen leivos on?!? Nuo Brklynin cupcakesit oliva kyllä tosi hyviä jälleen kerran!
      Katsoinkin, että sinulla oli instassa lohiherkkuja... Samalla teemalla mentiin meilläkin tänään ruoan kanssa.
      Oi kiitos :)

      Poista
  4. Saako kysyä jotain aivan tähän postaukseen liittymätöntä? Mistä Helsingistä löytäisi hyvän valikoiman miesten "rannekkeita", mielellään nahkaisia tai muita "ei-terästä" olevia ja suht kapeita? Ja tarvitsen tarkat koordinaatit, sillä olen aika puusilmä :) Ei tarvitse/saa olla merkkituotteita. Minulla on naiseksi todella paksut ranteet enkä koskaan löydä tarpeeksi isoja ranne"koruja" naisten valikoimista. Masennus iskee kun en saa niitä koskaan kiinni ja voin vain haaveilla sellaisesta useamman rannekkeen rykelmästä... Nythän tajusin, että miesten valikoimista saattaisi löytyä tällaiselle pölkkyranteellekin sopivia (nahka)rannekkeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, kiitos hyvästä kysymyksestä!
      Hauskaa - minä taas olen hypännyt naistenosaston puolelle asusteiden metsästämisessä, kun miehille tarjontaa on niin paljon vähemmän.

      Mutta miesten mallistoja ajatellen - Sokoksen ja Stockmannin koruosastoilta voisi löytyä. Samoin H&M miestenosastolta. Katsoin juuri myös COS:illa hauskaa nahkaista ranneketta. Mikonkullassa on myös ollut Ole Lynggaardin punosrannekkeita, jotka ovat kaiketi järkevän hintaisia. Design Paula Nummelallakin on ollut jotain rannekoruja samoin Nominationin ja Tomas Sabon mallistot kannattaa katsoa!
      Kampin Ninja for men -liikeessä on myös paljon rannekoruja, mutta nahkaisista en ole niin varma...

      Tässä muutama idea, kerro jos voin tarkentaa koordinaatteja!

      Poista
    2. Nyt vasta ehdin palata tähän postaukseen. Stocka ja Sokos olikin suunnitelmissa, H&M olisin varmaan keksinyt, mutta tuo COS, Mikonkulta ja Ninja ei olisi käynyt mielen vieressäkään! Huomenna humputtelupäivä, joten käyn katsastamassa löytyisikö jotain. Ja tuo uusimman postauksen lahjaksi hankkimasi rannekekin on suhteellisen kuumottava :) Suurkiitos vinkeistä!

      Poista
    3. No pääasia, että sait vinkit ja kiva jos niistä on apua etsinnässä! Kerro miten käy! Joo Bottegan rannekeita löytyy pieni erä Collagesta. Ehkä nähdään huomenna kaupungilla - samaa täälläkin tiedossa ;)
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Tosi tyylikäs asu :)!! Laukku on just hyvä, raikas yksityiskohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, vaikka sen mieltää helposti enemmän kevääseen/kesään, toimii se mainiosti talvellakin!

      Poista
  6. Todella tyylikkäänä oot ollu liikenteessä! Kauppahallissa pitäis kyl ehdottomasti käydä useammin, on nimittäin niin tunnelmallisia paikkoja. Ja tuo keitto näyttää niin herkulliselta, että on kyl ehdottomasti pakko käydä Soppakeittiössä joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos! Pitäisi kyllä ottaa tavaksi käydä tuolla useammin! Suosittelen lämpimästi Soppakeittiötä, keitot ovat niin hyviä & riittoisia ja konsepti on kyllä täydellisesti kohdallaan!

      Poista
  7. Tyylikäs! Kävin myös eilen kauppahallissa, mutta ei osuttu samaan aikaan sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin tosiaan samoilla kulmilla! Hauska nähdä postauksesi - omat kuvani eivät ehkä olleet parhaita, kun minulla oli vain pokkari mukana. Ja onnittelut vielä kerran synttäreiden johdosta - upea laukkulahja!

      Poista
    2. Kiitos :) Mullakin oli vain pokkari mukana, joten mitään sen erikoisempia kuvia ei ole tiedossa :)

      Poista
    3. No, ainakin vähän eri kuvakulmista edes :)

      Poista
  8. Yhdyn edellisiin kommenteihin täysin, todella tyylikkäänä olet ollut liikenteessä. Aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa Mikolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Toivottavasti siellä on ollut leppoisa viikonloppu!

      Poista
  9. Kiitokset kauniit aivan loistavasta blogista! Todella mukava lukea muodista jne...miehenkin silmin. Olet tyylikäs mies. :) (Taidanpa vinkata siipalle muutamasta löydöstä mitä olet tehnyt)! :) Miten vasta nyt olen löytänyt blogisi.. En ymmärrä.. ;) Parempi myöhään, kun ei milloinkaan! Oman blogini kuoppasin ajat sitten vauvan synnyttyä. Saa sitä inspistä lukemallakin, silloin kun taapero antaa myöten ;)

    Niitä kevät/kesäpäiviä odotellen, Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos - hauska kuulla :) ja tervetuloa!
      Niin, kyllähän blogi vie aikaa - joten ei ihme, että pikkuisen kanssa tuo jää.
      Mutta täydellisyyttä, että saa nautittua molemmista :)
      Ihanaa alkavaa viikkoa ja toivottavasti kuullaan taas puolin ja toisin!

      Poista
  10. Kiitos tästä vinkistä !

    Mä en ole käynyt kauppahallissa vuoteen. Kesällä tulee käytyä kirppiksellä, mutta mun poika on NIIN vilkas ja ei hirveen tottelevainen. Paremmin pysyy kummallakin pinna päässä, kun ei moiseen ihmisvilinään mennä.

    Kesällä Hietsun kirppis on varmaan Suomen paras. Pe loppui kurssi ja nyt minulla oli tämä päivä aikaa käydä ulkona ja järkyttävän pitkään aikaan kävin kirpputorilla. Vanhalla oli kirppis ja löysin tosi upean Marimekon lompakon
    http://mblog.excite.co.jp/user/rincy/img/?f=201005%2F05%2F20%2Fa0163820_13121532.jpg&user=rincy&id=10552315

    Koko sarja on mielestäni todella kaunis, mutta opiskelijalompakolle liian kallis. Joten kerrankin tein löydön.
    Lisäksi lompakko oli käyttämätön, kaikki suojat vetoketjujen vetimissä oli jäljellä. Ja hintaan kuului taas yks pölypussi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä tutustumassa! Ja samallahan voi käydä vaikka kakkubuffassa, kun on samalla suunnalla ;)
      Kirppareilta voi kyllä tehdä vaikka mitä löytöjä, vaikka Hietsussa taitaa olla myös rahastajia ja troikkareita...
      Hieno tuo lompakko, kiva kuosi! Sehän on noteerattu ihan Mäntyniemessäkin :)

      Poista
    2. Mulla onkin nyt ihan jennimäinen olo :).
      Herätti kovasti ihailua fb.ssä eilen ja lisäksi aamulla näyttelin muille opiskelijoille uutta lompakkoani.

      Ei voi mitään, kyllä joku materiaalihirmu munkin sisällä asuu, kun miettii minkä fiiliksen yks uusi lompakko tekee.

      Muuten... ensi kuussa iskee taas kakkugalleriahirmut !!! Voitais tehdä tilastoa montako palaa söit viimeksi ja mä sitten parhaani teen että ylitän määrän.

      Poista
    3. No kyllä tuota saa iloita - varsinkin tuollaista löytöä!

      Jaa, olisiko ollut 9 palaa, mutta osahan on puolikkaita... :)

      Poista
  11. Olen kuullut paljon kehuja halllista, täytyypä piipahtaa! Mulle ei olekaan koskaan oikeastaan tullut eteen tilannetta, jossa olisi ollut mahdollisuus maistaa ostereita, mutta ne jotenkin kutkuttavat mielessä.. Kai niille nyt ainakin kerran elämässä on annettava mahdollisuus! Kauppahalli olisikin oiva valinta tähän empiiriseen kokeeseen.

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä käydä!
      Minäkään en ole maistanut koskaan ostereita! Samoin - kävi mielessä, että tuolla ne ainakin voisivat olla takuulla tuoreita!

      Poista
  12. Halli on mulla vielä testaamatta, josko ensi viikonloppuna ehtisin.

    Huikean tyylikäs hän on taas, tuo laukku on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mene ihmeessä! Kulinaristina saat tuosta varmasti vielä enemmän irti kuin minä.
      :) Kiitos!

      Poista
  13. Täytyypä itsekin käydä pian tuolla hallissa ja ihana laukku. :-) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, ja pitää mennä itsekin pian taas! Olisiko hampurilaiset ensi lauantaina liian pian...?
      Tuo oli kyllä upea hankinta!

      Poista
  14. Olen pitkään miettinyt, että tarvitsen uuden messengerlaukun enkä ole tiennyt mihin suuntaan menisin. Prada on kiva, mutta olen niiiiiin tympääntynyt siihen. Nyt keksin minkä haluan.... ;-) Onko tuo Evelyn se suurin koko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin - tuo on hyvä vaihtoehto ;) Tämä on käsittääkseni se keskikokoinen malli. Tästä löytyy kyllä vielä isompi, mutta se toimii kuulemma jo viikonloppulaukkuna... (?)

      Poista
  15. Vitsit, asuin ennen ton kauppahallin vieressä, silloin kun siellä ei tapahtunu vielä mitään :(
    Sieltä ois ollut kiva noukkia ruokatarpeita...
    Ihanan aurinkoista taas näyttää olevan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uusi sijainti tuo varmasti enemmän kävijöitä ruokakauppiaille kuin kauppatorilla.
      No toivottavasti sieltä on jo lumet karisseet ja kevättä ilmassa?

      Poista
  16. Yöllä kun heräät rapinaan, älä huolestu. Se olen vain minä, joka hiiviskelen vaatehuoneessanne laukkuhyllylle :D Ensiksi huomaan että sulla on Bottega, ja nyt tuo ihana Evelyn, argh! Kannattaa kouluttaa Maddy vahtikoiraksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Aijaa... Ainakin vielä ovat tallella. Ja Maddy kyllä hoitaa hyvin vahtikoiran tehtävän jo nyt.

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)