tiistai 26. maaliskuuta 2013

Rakkaudesta kosmetiikkaan - ei heikkohermoisille!

Olen pitänyt kosmetiikka-postauksia tasaisesti mukana blogissa, vaikka ne eivät ehkä niin paljon kaikkia nappaakaan. Varsinkaan, kun en ymmärrettävistä syistä kirjoittele esim. meikkikokeiluista tai -uutuuksista, jotka varmasti kiinnostaisivat lukijoita eniten. 
Kuvista saattaa selvitä syy, miksi kuitenkin raahaan purkkeja mukana. 

En usko, että onni asuu purkissa tai että megapatentit takaavat aina parhan tehon tai lopputuloksen. Mutta olen kyllä saanut pidettyä ihona hyvässä kunnossa säännöllisellä hoitamisella ja hyvillä tuotteilla.  Kosmetiikka on myös pitkälti omaksi iloksi, hetken hemmottelu aamulla tai viikonloppuisin. 
Purkkibusineksessä, jos missä pelataan mielikuvilla ja se sopii minulle ;)

Alla vain muutama poiminta kaapista löytyvien purkkien etiketeistä, nämä ovat välillä mielenkiintoista luettavaa.

...Ihon uusiutumista stimuloivat arktiset mineraalit ja hellävaraiset jojobakiteet tekevät ihostasi sileämmän ja kirkkaamman...
...lisää ihon kuulautta ja kimmoisuutta...
...sitrushedelmien virkistävät öljyt palauttavat ihon elinvoimaisuuden...
...virkistävä puhdas tuoksu on kuin viileän veden raikastava kosketus...
...iho on valmis ottamaan vastaan kosteusvoiteen...
...ainutlaatuinen NutriumMoisture™-teknologia imeytyy syvälle ihon pintakerrokseen...
...hehku ei ole sellaista, mitä kannattaa säästää erityiseen hetkeen...
...kuljettaa hiukseen ainutlaatuisen Care Adjust Complex teknologian, joka ravitsee, vahvistaa ja antaa silottavaa kontrollia hiuksille.... 

Ja eikö tavaratalon ensimmäiseen kerrokseen ole ihanan terapeuttista ja turvallista mennä? Siellä on aina kaikki hyvin ja täydellisesti järjestyksessä - maailma täynnä lupauksia ja mahdollisuuksia. 

Käytäntöön.

Minulla on onneksi normaali iho, joten se ei ole moksiskaan tästä läträämisestä - ja siitä pitää olla onnellinen. Herkälle iholle ei juurikaan tarvitse kerätä purkkiarsenaalia, kun haaste olisi löytää edes toimivat perustuotteet. Ja tässä postauksessa ei nyt puhuta luonnonkosmetiikasta.

Olen vähän tuoksufriikki ja käytän joka päivä eri tuoksua fiiliksen ja asun mukaan. Mausteisuutta -turvaa, raikkautta - energiaa,  mystisyyttä - asennetta. Säännöllisessä käytössä on lisäksi puhdistustuotteet, huulirasva, kosteustuotteet ja naamiot...
Koska en käytä meikkiä, ainoa tapa freesautua tai laittautua on kasvokuorinta ja laittaa jotakin hyvää naamiota. En kuitenkaan läträä loputtomiin arkiaamuisin, vaan selviän kyllä kylppäristä vartissa. 


Älä ota tätä liian vakavasti!

Ja puolustukseksi, keskimmäinen hylly on toisen puoliskon.

Joo, ja tiedän - tuoksut eivät säily ikuisesti ja säilytyksessä saisi olla tarkempi.

Ja sitten vielä kosmetiikka-aiheinen klassikkofakta. Kuinka monta kosmetiikkabrändia 
L'Oreal omistaa? 

36!

Lancôme, Biotherm, Giorgio Armani, YSL, Kiehl's, Helena Rubinstein, Vichy, Garnier, Essie, Redken, Shu Uemura, Clarisonic, The Body Shop... Wau!

---
Loving Cosmetics

Someone asked me a long time ago about my favourite cosmetics - I post about them on a regular basis. So here you go!
And yes, I'm a bit addicted.. :)
But don't you just love a new fragrance or a lovely moisturiser?

52 kommenttia:

  1. No huh ja minä kun luulin olevani kosmetiikka-hirmu;) Pelkästään noiden tuoksujen määrä kahdella hyllyllä, jaiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo keskimmäinen hylly on siis toisen puoliskon (ja myös puolet alemmasta), joten ei niin paha - right?

      Poista
  2. Hahah, repesin nauramaan kun näin tuon hyllyn :D Vaude! Tosiaan iteki mietin et mitenkähän nuo sun kaikki purnukat säilyy, kun jotenkin on sellanen fiilis, ettet kai ihan jokaista purnukkaa kuitenkaan käytä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Onneksi kylppärissä oli valmiina tuollainen sopivan tilava ratkaisu!
      Niin, no siinä pysyy aktiivisena, kun käy nuo läpi ja koittaa käyttää tasaisesti. Maanantaina hedelmänaamio, keskiviikkona ja lauantaina kuorinta & kosteuttava naamio, sunnuntaina puhdistava naamio ja eri päivä- & yövoide + seerumi...

      Poista
  3. That's crazy man! Yes, you're a bit addicted ;D

    VastaaPoista
  4. Meinasi pärskähtää teet näppikselle kun repesin noille kuville :D Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no onneksi ei mennyt! :) Vähän kreisiä...

      Poista
  5. Jösses sanon minä :D

    VastaaPoista
  6. Voi ei, olisipa mullakin tuollainen hajuvesikokoelma! Olen vain niin tavattoman nirso hajuvesieni suhteen, kaikkien tuoksujeni on oltava just eikä melkein.

    Ja voi, näkisitpä tämän kosmetiikkabloggaajan meikki- ja ihonhoitoarsenaalin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas ongelma on melkein se(kin), että melkein kaikki tuoksut toimivat ihollani - vain vesituoksut ovat jääneet vähemmälle...
      Miten niin liikaa? - Sinun pitää ottaa ryhmäkuva! ;)

      Poista
  7. Täällä kanssa spontaani repeäminen kun näin kaapin sisällön. :D Mutta tuo Loreal... Huh huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hilpeä alku päivälle :) Joo, aika hyvin se on saanut koottua nuo kaikki tärkeimmät merkit saman sateenvarjon alle!

      Poista
  8. Aivan mahtavan huikea kokoelma. Ja ehdottomasti jään pahasti jälkeen purnukoiden määrässä. Ihana ja hauskakin postaus. Kiitos avoimuudesta, tästä tuli hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähempikin kyllä riittäisi... Joo, ei tuota voi itsekään ottaa liian vakavasti. Se on vaan hupia! :)

      Poista
  9. ????? Kyllä kääntyi suu hymyyn väkisin :) Hyllythän ihan notkuvat! Tämän näytän miehelleni, kun aina ihmettelee mihin tarvitsen kaikkea sitä purkkimäärää mitä kaapeistani löytyy. Vaikka käytänkin luonnonkosmetiikkaa, ei purkkeja ole yhtään sen vähempää, rakastan kosmetiikkaa! Ihanaa, että jaoit tämän!

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kerro sitten reaktiosta :)
      Kosmetiikka, purkit & purnukat ovat kyllä ihania! Ja hyvä, että olet ottanut käyttöön luonnonkosmetiikan - pitäisi itsekin harrastaa sitä enemmän.

      Poista
    2. Näytin kuvaa äsken ja voit vaan kuvitella reaktion! Kyllä siis suu loksahti ja itse sain makeat naurut ;) Ihanaa kun on muitakin purkkiaddikteja!

      Poista
  10. Kääk! Ahahah, onneks varoitit alussa, en vaan osannut odottaa moista. :)
    Mulla on kyllä sama oireyhtymä, äitiltäni mitä ilmeisemmin peritty, mutta sun hyllyt vetää jo sanattomaks. Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ajattelin, että on hyvä varoittaa vähän etukäteen :) Minulla tuo taittaa tulla Isän suvusta.
      Ja hei mikäs mahtava Hermès'n laukku sinulla on? Se on mennyt minulta ihan ohi! Mahtava!

      Poista
    2. Mä huutelin jo siellä oman blogin puolella, mutta mä nyt kirjotan joka paikkaan että se on Herbag :) Mun malli on muutama vuotta vanha, uudempi tuli myyntiin pari vuotta sitten, jossa on lisää taskuja ja pikkasen eri mitat. Laukun nahkaosa on siis irroitettava, joten laukun väriä voi vaihdella mielen mukaan.

      Poista
    3. No mutta se on hieno ja kätevä idea! Kesäsävyn paljastusta odotellessa...

      Poista
  11. Heh, juu ei heikkohermoisille! Hiukan kyllä sait hymyn huulilleni, tai no hyväntahtoisen tirskahduksen ennemminkin! Siis ihanaa! Joskus saakin olla hassu ja turhamainen ja vaikka mitä, mutta kyllä itsensä hemmottelu jos mikä on arjen luksusta! Mullakin vaan jää ne naamiot ja muut käyttämättä, hitsi. Nyt pitää skarpata!
    Hauska ja hyväntuulinen postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vähän pilkettä silmäkulmaan :) Joo, ota naamiot rutiiniksi - ne on käteviä, eikä lopulta vie edes niin paljon aikaa. Sanoinko jo, että kannatan niitä?! ;) Värikästä pääsiäistä!

      Poista
  12. Eikä, aivan loistavaa ja varmasti on mistä valita. Itselleen pitää osaa nauraa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on. Vaikka nyt olen kyllä koittanut pitää vain yhden tuotteen kerralla käytössä esim. kuorinnoissa tai yövoiteissa. Niin, ne loput ja täytöt on odottamassa vielä eri paikassa...

      Poista
  13. Hauskan näköistä mutta ei todellakaan järkevää. Kosmetiikka pilaantuu ihan kuten ruokakin, joten tollanen hamstraaminen kasvattaa vaan ekologista jalanjälkeä. Ellei sitten halua käyttää pilaantunutta/tehonsa menettänyttä tavaraa ehdoin tahdoin :) itsellä oli tapana keräillä tuoksuja joskus nuorempana mutta kyllä ne kärsii aukiolosta. samoin voiteet joihin tunkee sormensa harva se ilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei onneksi ehkä ihan niin nopeasti kuin ruoka. Mutta on ihan totta, että kylpyhuoneen kosteus & lämpötila ei ole paras paikka esim. voiteille. Ja nuo rähmäsormistani tulevat pöpöjä koitan välttää käyttämällä niitä levitystikkuja. Tuoksuistakin tulee tosiaan avaamisen jälkeen jossain kohti alkoholi läpi.
      Pitää siis käyttää aktiivisesti! :)

      Poista
  14. Tsiisus...kyllä lähtee noilla.....

    VastaaPoista
  15. No hei, mun peilikaappihan on itseasiassa ihan tyhjä tuohon verrattuna ! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, ei paha! Ja voit siis hankkia vielä pari juttua lisää ihan hyvällä omallatunnolla!

      Poista
  16. Hah tosiaan hyllythän ihan notkuu! :D

    Olenkohan mä ainoa joka on sitä mieltä että onhan toi ehkä paljon muttei kuitenkaan epänormaalia? Siis kunnioitettavat määrät tavaraa kyllä mutta ajatellen että mulle tuli muutossa kolme(3) muuttolaatikollista(!) vaan kosmetiikkaa - hiustuotteet, ihonhoito, meikit, lämpörullat jne - niin toi sun kylppärinkaappihan on ihan normaali asia. Mun maailmassa ainakin :

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No mietinkin eilen, että onko tuo ei heikkohermoisille varoittelu liioiteltua... Se tuntuu jotenkin niin normaalilta.
      Ja tuo laatikkomäärä kuulostaa tutulta. Muistaakseni tavarani veivät muutossa yhteensä n. 125 muuttolaatikkoa ja 50 jätesäkkiä. Voi tätä hamsterin elämää.

      Ja hei hauska detail, joka on pakko kertoa viime muutosta. En halunnut laittaa laukkuja muuttolaatikoihin, niin sulloin ne dust bageissä jätesäkkeihin ja hyppäsin niiden kanssa taksiin ja hurautin muuttoauton perään, Maddy takapenkillä. Siinä on koominen mielikuva ;)

      Värikästä ja rentouttavaa pääsiäistä!

      Poista
  17. On siinä purnukkaa, purnukan perään. :) Itsellä oli yhdessä vaiheessa kauhea hajuvesien hamstraus, mutta nyt olen ollut jo pitkään niiden ostolakossa ja käyttänyt tuotteita pois. Huulipunat on myös mun heikko kohta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo... Tuoksut ovat kyllä ihania, eihän niitä voi olla liikaa... :) Ja ne ovat tärkeä osa päivän asua ja fiilistä!

      Poista
  18. Mä kävin 2008 2 krt Amerikassa ja yhteensä toin saman verran purkkeja. Kyseisenä kesänä oli taala pohjalukemissa ja kaikki oli lievästi sanottuna todella halpaa.
    En juurikaan ole sen jälkeen pahemmin mitään ostanut ja siksi nyt kaapeissa on aivan selviä koloja. Aluksi hyllyt olivat tiiviisti täynnä ja nyt hyllyillä olevat purkit eivät edes välttämättä kosketa toisiaan :).

    Mulla on ollut jo pitemmän aikaa sääntö en saa ostaa uutta ennen kuin kaikki samaan tarkoitukseen tarkoittavat purkit ovat loppu tai jos 10 purkkia on tyhjentynyt edellisen ostoksen välillä.
    No, sitten keksin nämä minishampoot, joita aina otan mukaan hotellihuoneista. Aika äkkiä niistä 10 kertyy. Onneksi ne on jo lähes kaikki kuluneet pois. Enkä uusia enää ota.

    Mutta nyt olen ollut tosi pienellä budjetilla liikkeellä. Toi cliniquen keltainen purkki, joka sullakin alahyllyllä on, kestää todella, todella kauan.

    Aika usein kuorit naamasi. Mulla on vielä pintarasvainen ja mä kuorin vain kerran viikossa. Itse tietenkin kunnon tiedät paremmin. Avasin just viime viikolla vikan purkit naamioista. Tosin sain sen joululahjaksi, tältä osalta Amerikan ostokset ovat jo loppuneet kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkeistä onkin hyvä tankata kosmetiikkaa. Ja olet näköjään hyödyntänyt tuon hyvin. Clinique ja Redken on yleensä listallani.
      Joo, ei nyt aina tarvitse kuoria niin usein - pitää mennä vähän fiiliksen mukaan.
      Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä!

      Poista
  19. Heh, mulla on vähän sama vika. Tarvitsisin paremmat hyllyt kylppäriin. Nyt se on täynnä laatikoita joista löytyy vaikka mitä ihmeaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että en ole yksin :) Tuo tilaa tulee tosiaan noissakin vähän vastaan....
      Värikästä pääsiäistä!

      Poista
  20. Järisyttäväääääää....mahtava koelma kaikkea kivaa(ei kuitenkaan yhtään liikaa)Ihanaa kun osaa nauttia elämästä.Pieni luxus on aina paikallaan.Yes,olen iloinen puolestasi.


    Merituuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ei liikaa :) Nuo ovet avaamalla on kyllä mukavaa aloittaa päivä!

      Poista
  21. Vau! Vaikuttava kokoelma. Mä mietin että mulla on ehkä muutama purkki - kun laitan kasvorasvaakin vain yöksi aina - ja meikit, mutta sitten muistin korit joita on ripoteltu ympäri asuntoa. Kylppäriin, eteisen yläkaappeihin. Koreja täynnä erilaisia voiteita, seerumeja, naamioita, kynsilakkoja. Jalkakylpyjä, aurinkorasvoja. Selluliittivoiteita. En vaan koskaan ehdi käyttää niitä! Enkä oikein jaksakaan, kun uskon enemmänkin terveellisiin elämäntapoihin ja hyviin geeneihin mm. ihonhoidossa. Mutta juu, voitais päästä ehkä samaan, jos laittaisin ne vessan hyllyille :) Joku tarve niitä on joskus ollut shoppailla, pitäis kyllä käyttää ennen kuin päivämäärät menee umpeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä niitä yllättävästi aina löytyy, pitää tosiaan vaan käyttää sitten aktiivisemmin :) Ja kuten sanoit - liikunta, lepo ja terveet elämäntavat on tärkeä osa. Iloista pääsiäistä!

      Poista
  22. Nämä kuvat levensivät ihanasti omaa kosmetiikka angstiani eli siis purnukoita riittää. Kun lentää paljon työn takia lentokentän myymälöistä on vuosien varrella tarttunut mukaan yhtä jos toista... And I am not kidding :) olen samaa mieltä, tämä on pientä kivaa luksusta ja piristää monesti omaa mieltä. Onnittelut upeasta kokoelmasta! Tämä blogisi on aivan ihana ja sulla on pistämätön tyyli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että en ole yksin :) Purkkien kanssa leikkiminen tuo kyllä iloa arkeen!
      Ja kiitos :) Iloista pääsiäistä!

      Poista
  23. Dude, you're like a cosmeticholic, I love it!

    www.unholystyle.blogspot.com

    VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)