perjantai 2. elokuuta 2013

Kaivattu leffaelämys

Minua puri leffakärpänen, tai löysin ainakin uudestaan hyvän leffaelämyksen. Tiedätkö tunteen kun kaipaa tietynlaista katsottavaa ja sitten löytää aivan täydellisen leffan? Nykyään vain tulee harmittavan vähän tällaisia elokuvia... Olen monesti joutunut palaamaan videovuokraamosta pelkän irtokarkkipussin kanssa ;), kun ei ole löytynyt yhtään mitään katsottavaa.


Innostuin taas, kun telkkarista tuli Charlie's Angels -elokuvat. Ne ovat aivan täydellistä viihdettä kaikessa hömpässään. Että tällaisella tasolla mennään näissä elämyskaipuissa...
Toinen inspiraatio syntyi, kun Tyylialkemisti postasi kuvan sumuisesta satamasta. Blogi on ollut muuten kauan suosikkini, mutta käykääpä kurkistamassa Katrin kesän postauksia, joissa on ihania uusia juttuja ja upeita kuvia! Niin tuosta kuvan tunnelmasta inspiroituneena piti heti kaivaa Pirates of the Caribbean tallennuksesta ja laittaa pyörimään. Ne ovat vain niin hienosti tehtyjä, että elämys on aina taattu. Mikä on sinun luottoleffasi?

Tässä vielä hyvinkin tuttuja leffastudioiden introja. Kun joku näistä alkaa pyörimään, siinä on aina se oma fiilis, toive hyvästä leffaelämyksestä tai sitten se on se lupa syödä niitä leffaeväitä ;)











Ja loppuun vielä musteläiskätesti - mikä musiikki alkaa soimaan ainakin päässä aina tämän näkymän jälkeen?


Elämyksellistä ja rentouttavaa leffaviikonloppua!

27 kommenttia:

  1. Blogissani on sinulle haaste, jos haluat / ehdit tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistamisesta Sara! Oi miten hauskoja kysymyksiä, koitan vastailla niihin pian.
      Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  2. Musteläikkätestistä tuli mieleen, että katselin juuri kaupassa minulta puuttuvaa kautta Tästä ihanasta sarjasta. Tykkään vieläkin katsoa niitä vanhoja jaksoja ja kahta elokuvaa. Löysin pilkkahintaan Kuninkaan puhe -leffan, joka on yksi parhaista. Säästän sen tylsään syksyiseen viikonloppuun :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitä on, en edes halua tietää montako kertaa olen nähnyt Sinkkuelämää-jaksot. Mutta kun kaipaa jotakin hyvää katsottavaa, voi näihin aina luottaa! Harmi vain, että sieltä ei enää löydä oikein kohtia joita ei muistaisi... Kuninkaan puhe oli oikein laadukas ja hyvä leffa! Mahtavat roolisuoritukset!

      Poista
  3. Pieni pullea läski tahvolainen, cuteee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musteläiskätestissä voi tosiaan nähdä mitä vain :)

      Poista
  4. Hahaa, SATC tietenkin! :-D Mä en ole vielä ihan syksyn leffamoodissa, kyllä se tästä, kunhan illat viilenevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin minulla tuo tulee kyllä heti mieleen. Ei vielä tarvitsekaan olla, nyt nautitaan auringosta ja kesäilloista! :)

      Poista
  5. Käytiin eilen pitkästä aikaa leffassa (pari lippua oli menossa vanhaksi...) ja taas totesin, ettei se oikein ole mun juttu, kuten ei leffat ylipäänsä. Ohjelmassa oli "The Bling Ring" jolta odotin tosi paljon, mutta petyin pahasti :( En tykännyt tyylistä, jolla leffa oli tehty. Noin mehukkaasta aiheesta luulisi saavan aivan mahtavan leffan mutta ei. No, tulipa käytyä ja sitä ennen syötiin kauppatorilla lihikset :) Tykkään selvästi enemmän sarjoista kuin leffoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minäkin menin seuraksi kaveriporukan kanssa katsomaan tuo Tennarissa myös torstaina, oltiinkohan samassa salissa... No joo Coppolalla on sellainen oma tyyli. Ja vähän leffa on sellaista tiirailua, mutta hienoja vaatehuoneita.. Muuten en yhtään tykkää hahmoista ja heidän aivoituksistaan...

      Poista
    2. Me oltiin päivänäytöksessä, olisipa ollut hauska törmätä :)

      Poista
    3. Ok, no ei sitten. Olisi ollut tosiaan hauskaa törmätä ja hassua, jos oltaisiin oltu samassa näytöksessä.

      Poista
  6. Noiss introissa on kyllä oma tunnelmansa! Ne on ikään kuin lähtölaukaus sille, että saa avata namipussin tai antaa käden syöksähtää popparikulholle. :D Mun luottoleffoja on Love Actually, Midnight in Paris, P.S. Rakastan sinua sekä vanhemmista Sabrina (tietenkin se alkuperäinen Audrey Hepburnin tähdittämä versio) ja Aamiainen Tiffanylla. Jos on oikein paljon aikaa, uppoudun sohvan nurkkaan ja pistän pyörimään Tuulen viemää.

    Ai niin, musteläiskätestistä ihan ekana tuli mieleen Sopranos! :o Kummallista, sillä en koskaan seurannut sarjaa ekaa tuotantokautta pidemmälle, kun taas Sinkkuelämää-jaksot on katsottu varmaan sata kertaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, nämä kun pyörähtävät käyntiin on lupa nauttia :) Ja hyviä luottoleffoja. Myös Lainakengissä, Kasvukipuja ja Paholainen pukeutuu Pradaan ovat samaa sarjaa.

      Poista
    2. Niin ja hyvä Rorschach, tuo testi tosiaan toimii!

      Poista
  7. SATC alkoi heti soimaan päässä :)

    Mä olen semmoinen fantasianörtti, joten esim. Harry Potterit kuuluvat ehdottomiin luottoleffoihin. Muista genreistä jo edellisessä kommentissa mainittu Love Actually, samoin vanhat musikaalit (mm. Sound of Music) jaksavat ihastuttaa kerrasta toiseen. Ja Mamma Mia! Sen katsoisin vaikka kerran viikossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Harry Potter toimii aina! Pitäisi ehkä lukea ne kirjat taas niin pääsisi nauttimaan siitäkin maailmasta. Niin ja RAKASTAN sisarelokuvaa Holidayta.

      Poista
  8. Musteläiskä testiin vastaisin tietenkin Sopranos. Ennen kuin sarja alkoi pyöriä Suomessa, niin sitä mainostettiin kampanjalla, jossa nimenomaan musteläiskiä läväyteltiin ruutuun ja sitten vastaukset niihin olivat tyyliin; luotiliivit ja sementti bootsit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tosiaan toimii :) Hyvä kamppisidea, en olekaan nähnyt.

      Poista
  9. Kiva postaus! Mulle tuli heti mieleen musteläiskästä Mullan Alla - yks mun lempparisarjoista.
    Lempparileffoja on monia, mutta 60-luku rulettaa aika pitkälti: Aamiainen Tiffanyllä, Doris Dayn leffat esim. Pillow Talk, Elizabeth Taylorin leffat, erityisesti Kuka Pelkää Virginia Woolfia. Upeita leffaelämyksiä ajalta jolloin leffoja todella tehtiin pieteetillä, eikä erikoistehosteita tunnettu, mutta silti saatiin aikaan upeita otoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Mullan alla on kulttisarja! Joo, nuo vanhat 'oikeat' elokuvat ovat ihan oma lukunsa. Meillä oli joskus projekti katsoa klassikoita ja aika kivasti niitä saikin käytyä läpi. Niissä on kyllä ajatusta ja laatua!

      Poista
  10. Aika selkeä musteläikkä - Sinkkuelämää ;) Itse asiassa kyseinen sarja on saanut alulle innostukseni kauniisiin asioihin ja asusteisiin, aiemmin olin sellainen nylonlaukku-lenkkarityttö, nyt laukut on vaihtuneet nahkaan ja lenkkarit Super Stareihin...luulen näin tapahtuneen tuhansien ja taas tuhansien kohdalla - Carrie kumppaneineen teki muodista sekä tyylikkyydestä ihmisläheisempää ja taviksillekin hyväksyttyä hupia.

    Omat vakiosuosikkini ovat Jet Lag (Jean Reno & Juliette Binoche), Chocolat (Johnny Depp & ihanainen Juliette), Kuutamolla (maisemabongausta ja parisuhdeihmettelyä), The Right Stuff (avaruuslentojen historiaa) ja lisäksi TV-sarjoista Maanalainen Armeija Iskee Jälleen ja ikisuosikki Miranda. Kaikkien tuttujeni mielestä olen tosielämän Miranda, ja pakko myöntää että taitavat olla oikeassa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo Sinkkuelämää teki kyllä kaikin puolin hyvää itse kulleki :) Mahtava sarja!
      Hyviä tärppejä ja tuo Miranda vertaus on hyvä :) Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  11. Sinkkuelämää tietenkin!! Kamala myöntää, mutta seuraan myös Carrie-päiväkirjoja telkkarista. Ajattelin, että se on sellainen nuorisosarja, mutta niin vain jäin koukkuun (vaikka nuorisosarja onkin). Carrie nyt vain on Carrie ja sillä siisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sama diagnoosi :) No ei ole kauheaa! Kaikki varoitteli, että sitä ei pysty katsomaan mitenkään päin, mutta ei se nyt niin huono ole. Eihän sillä Sinkkuelämän kanssa ole niin tekemistä, mutta toimii viihteenä. :)

      Poista
  12. Avatar 3D, Napapiirin sankarit ja Rio Bravo ovat lempielokuviani. Kun tässä saa taas loman jälkeen elämän normitahtiin, niin alamme pitää kavereitten kanssa meillä leffailtoja kotiteatterissamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kuulostaa ihanalta! Kivaa viikonloppua :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)