keskiviikko 21. elokuuta 2013

Nespresso - täydellisiin kahvihetkiin

Sain ilokseni testattavaksi Nespresso-kahvikoneen ja runsaan valikoiman eri Nespresso-kahveja yhteistyön kautta. Pääsin viime viikoilla testailemaan konetta ja siinä se viikonloppu sitten menikin. 
Huomasin esimerkiksi, että ennen kauppareissua tekemäni kahvi tuoksui kotona edelleen palattuani, mahtavaa :) 
Olen himoinnut koneita monta kertaa Stockmannilla ja viime Hulluilla Päivillä oli lähellä, että sellainen ei lähtenyt mukaan - joten tein tälle mieluusti tilaa keittiöön. Siitä on varmasti iloa moneksi tulevaksi vuodeksi!Laitteeksi valitsin Nespresso CitiZ&mik -koneen, koska suosin ehdottomasti maitokahveja ja myös laitteen muotoilu ja tyylikäs look vaikuttivat valintaan. 
Koneella saa tehtyä espressoja, mutta lisäksi Aeroccino-maidonvaahdottimella valmistaa vaivattomasti kuuman tai kylmän maitovaahdon cappuccinoa, lattea tai macchiatoa varten.

Hyvä kokonaisuus.

Laite ja kahvikapselit ovat ihanan helppokäyttöisiä ja hyvä, että laadusta ei silti tarvitse tinkiä. 
Olen aiemmin jauhanut erityisiin kahvihetkiin pavut itse ja tehnyt sitten Bugatti-kahvikoneella tai pressopannulla kahvin, mutta se on aika sotkuista ja työlästä.

Olen ollut myös opiskeluaikoina kahvilassa töissä, joten tiedän, ettei erikoiskahvien creman ja oikeanlaisen maitovaahdon aikaansaaminen ole itsestään selvää. Siihen vaikuttaa laitteet, kahvin jauhatus sekä tietenkin myös tekijä. Uudella laitteella kaikki hyvän kahvin ominaisuudet ovat olleet kyllä kohdallaan!

Usein hintaero laitteissa johtuu muun muassa tehoista, paineesta, jolla kuuma vesi tulee. Mitä korkeampi tuo on, sitä parempi ja laadukkaampi on lopputulos. 

Kahvikapseli laitteeseen, napin painallus ja täydellinen espresso lähtee valumaan.


Oikeaoppinen crema.

Taittuva tippa-alustan avulla myös korkeampi latte- tai cappuccino-lasi mahtuu hyvin laitteeseen.


Täytyy myöntää, että en ollut ihan varma, miten maidonvaahdotin toimii ennen kuin testasin itse laitetta. Olin ajatellut, että tässä on samanlainen letkusysteemi kuin yleensä, mutta tämä yllätti iloisesti.
Sivussa on oma termossylinteri, jossa on eri vispilät joko kuohkealle cappuccino-vaahdolle tai tasaisemmalle latelle, jossa ei niin paljon vaahtoa tarvita.


Maito pyörii ja kuumenee sylinterissä.

Lopputuloksena hyvä maitovaahto.

Olen vasta päässyt testailun alkuun ja taito hioutuu vielä, mutta tässä malleja valmiista kahveista.

Espresso


Cappuccino

Tein tähän vähän tuhrankin kuohkean vaahdon... Pitää vielä harjoitella.

LatteNespresson kahvilaadut ovat ihan oma maailmansa, jossa riittää testattavaa. Vakiovalikoimasta 16 erilaista Grand Cru -kahvia, joilla jokaisella on oma ominaisuus tai 'luonteenpiirre'. Näistä tulossa hieman tarkemmin lisää omaan postaukseen. Mutta nyt nauttimaan aamukahvista, aurinkoista päivää!

Ja pieni vinkki jo etukäteen: Tietenkin jaettu ilo on paras ilo. Saankin siis myöhemmin mahdollisuuden jakaa tämän elämyksen myös ihan konkreettisesti teidän lukijoiden kesken ;)

26 kommenttia:

 1. Minäkin olen haaveillut tuosta jo pitkään, mutta koska muut perheenjäsenet (lue: mies) ei ole asiasta innostunut, vaan luottaa ainoastaan Moccamasteriin, on kone vielä jäänyt kauppaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on samainen laite - mutta nytkin kun suodatinkahvi loppui, käytimmekin koko viikonlopun Nespressoa
   ja perinteinen kahvinkeitin jäi nurkkaan. Oho...
   Kannattaa ehdottomasti tehdä tilaa molemmille :)

   Poista
 2. Tyylikäs kone, eikä vie järjetöntä tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin myös heti tuohon malliin, tyylikäs ja tosiaan kompakti. Ja heh - huomasin, että olen haaveillut juuri tästä koneesta tuossa Lue myös -nostossa tulleessa joulukalenteri-postauksessa...

   Poista
 3. Hehkutin jo Instagramissa, ja hehkutan täälläkin: meillä oli Nespresso Citiz koko kesän veneessä (ei siis vie paljon tilaa!), enkä olisi voinut olla tyytyväisempi. Espresso on hyvää, ja maito vaahtoutuu sopivan kuohkeaksi ja lämpöiseksi. Lisäksi sekä kahvikone että maidonvaahdotin on tosi helppo pitää puhtaana, mikä on aina plussaa, mutta mitä osaa arvostaa erityisen paljon veneilyolosuhteissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän kommentoitikin. En ollut tullut ajatelleeksi, että tämä on kyllä kätevä veneelle! Tuo on tosiaan niin vaivaton ja helppo. Espresso on kyllä laadukasta ja maidon koostumuksesta tulee hyvää ja ehdottomasti tarpeeksi kuumaa. Tykkään!

   Poista
 4. Vaikka itse olen tee-ihmisiä, on meillä toi sama kone, tosin maidonvaahdotin ostettu erikseen - saa kivasti tehtyä chai-lattea. Onhan se kätevä kun huushollista löytyy intohimoinen espressonjuoja, kuulemma paras kahvikone ikinä ja niin paljon helpompi kuin Pavone:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, vinkki pitääkin testata tuota chaita! No varsinkin silloin tuo on paikallaan, kiva kuulla että olette olleet myös tyytyväisiä!

   Poista
 5. No johan! Mikko The Barista:) Kahvi on kyllä ihana eliksiiri.

  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta en ehkä vuoden barista, ei tullut lehtikuvioita maitovaahtoon. Olin tehokkaampi blokkaaja ja haka tiskivuorien purkamisessa ;)
   Hyvä synonyymi!

   Poista
 6. kahvikutsua odotellessa. ;)

  VastaaPoista
 7. Hei apua, mien kestä :D Toi on ihan täydellinen. Suurena kahvin ystävänä jään odottamaan sitä postausta jaetusta ilosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on - helppo ja silti kahvi on erinomaista, suosittelen! Jotain kivaa tulossa hieman myöhemmin :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Tällä saa kyllä herkkuja! Ja kiitos, näitä oli hauska kuvata - onneksi löytyi kahvipapujakin :)

   Poista
 9. Hyvä postaus. Olemme pitkään miettineet tuollaista, ja tästä sain lisäpontta asian etenemiselle :) Kyllä hyvä kahvi on yksi ihanista elämän nautinnoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kahvi on kyllä elämys, tämä haastaa hyvin tulevan Starbucksinkin ;) Kannattaa tutustua laitteisiin ja käydä vaikka siinä Stockan hissiaulan pisteessä maistelemassa. Suosittelen!

   Poista
 10. Voiko maitoa muka vaahdottaa liikaa ? Ei voi. Päinvastoin.

  Mä en ole suodatinkahvi-ihminen, mutta näitä kapseleita juon kun käyn ystävälläni. Erikoiskahvien tekeminen vaatii niin paljon laitteelta etten ole siihen viitsinyt sijoittaa. Innolla odotan kilpailua vaikka tunnetusti en ikinä mitään voitakaan.

  Terveisiä Robbien konsertista. Oli aivan mahtavaa. Ängettiin eteen teinien kanssa, oltiin rivillä 6. Joukossa sitä kovasti nuortui. Nyt vaan on vähän mustaa silmien alla, parin päivän valvominen näkyy naamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä oikeaoppisesti, siitä ei saisi tulla liian kermakakku... En ehkä hajoittanut ilmakuplia tarpeeksi. Tuo on totta, että laitteen pitää olla tarpeeksi laadukas, eikä mielellään liian työläs. Noh tuolla asenteella ei ainakaan voita kukaan :)
   Kiitos, oli varmasti hieno keikka ja toivottavasti oli muutenkin hauska reissu! Tuliko tehtyä ostoksia, kun kyseessä oli kuitenkin matka? :)

   Poista
  2. No höh ! Päivä meni tosi nopeasti. Miehen kengät tuli vietyä suutarille, vähän kerettiin kävellä vanhassa kaupungissa, kunnes kello oli jo tarpeeksi. Koska Robbie oli matkan tarkoitus, aukes portit klo 16 ja silloinhan me jo toisella puolen oltiin jo hetki odotettu.

   Aamulla valtaosa kaupoista aukeaa klo 10, meidän laiva lähti 10.30.

   Korjatut kengät miehelle ja energiaevääksi otettu keksipaketti jota ei syötykään pojalle, siinä oli tuliaiset ja kummatkin olivat tosi tyytyväisiä. Odotetaan pari vuotta ja voi olla ettei ne sitten enää riitäkään.

   Silja mainosti kantispisteet tulevat 1,5 kertaisina. Kiva juttu, paitsi niin shoppailija en ole, että viitsisin 45 min - 1 h käyttää ajasta seisomalla tax free jonossa. En ymmärrä miten on vaikea saada henkilökuntaa tarpeeksi. Tuskin olin ainoa joka jätti ostokset väliin jonon pituuden takia. 7 kassasta oli käytössä 4, eli vaihtoehtokin olisi ollut.

   Poista
  3. No hyvä, että päätarkoitus toteutui ainakin odotetusti. Ehtiihän sitä sitten käydä tuolla. Viimeksi menin heti laivan lähdettyä Tax Freehin, niin pääsi aika sujuvasti siitäkin, kun muut jonottivat syötävää. First things first :)

   Poista
 11. Herkullinen postaus. Asun Sveitsissä, joten Nespresson koneet onat erittäin tuttuja! Hyvin tehty, kattava postaus, jossa yhteistyötä ei piiloteltu. Odottelen postausta vielä kahvilaaduista :-)

  Kiitos muutenkin ihanasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on varmasti vähän enemmän näitä ja omia kahvimyymälöitäkin. Kiitos, kiva jos postaus oli onnistunut ja informatiivinen. Kirjoitin kahvilaaduista aluksi tähän samaan, mutta kokonaisuudesta tuli jo vähän liian raskas... Herkullista lisätietoa siis tulossa ja pari hauskaa kuvaakin lisää.

   Ja kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista
 12. Meilläkin on Nespresson keitin ollut jo tovin ja olen kyllä ollut super-tyytyväinen! Yhdistyy näppäryys ja laatu, love it=D

  VastaaPoista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)