tiistai 13. elokuuta 2013

Taaperovallankumous

Saimme sunnuntaina mieluista seuraa, kun toisen puoliskon siskon lapset tulivat keskustaan jätskille ja piipahtivat meillä. 4-vuotiaan ja 1-vuotiaan puuhastelua on aina ilo seurata. Pienempi näistä on vasta nyt Suomi-vierailun aikana oppinut kävelemään, mutta tepastelu oli jo yllättävä vakaata.
1-vuotiaita taaperoita oli itseasiassa lauantain valmistujaisjuhlissa kolme ja he isännöivät omaa kulmaustaan, jossa 'juttua' ja touhua riitti.
Pakko vielä mainita, kuinka mahtavaa on, että vanhempi 4-vuotias on oppinut käyttämään kahta kieltä täysin sujuvasti. Pisteet tästä(kin) äidille, joka on puhunut lapsille vain ja ainoastaan suomea. Ja hauska huomata, kuinka näiden kesälomaviikkojen aikana suomenkieli kehittyy aina hurjasti lisää.

Siskokset

Isompi sisko sai jo taluttaa mäyristä Espalla. 

Löytyihän meiltäkin vielä joku 'lelu'.

Ja kun sen hohto loppui, niin Maddyn Tiku toimi mainiosti hätävarana.


Prym - Tikua viedään...

Riemuisa näky - pienempi prinsessa katosi eteiseen mallailemaan itsenäisesti äidin kenkiä, voi toista! Sano Choo.


Riemukasta päivää!

20 kommenttia:

 1. Viimeinen kuva on vallan mainio, choo choo;)

  VastaaPoista
 2. Ihania pikkuisia! Meilläkin kovasti sovitellaan äiskän kenkiä, varsinkin niitä hopeisia tuhkimokorkkareita :)

  VastaaPoista
 3. söpöjä pikkuisia ! Huomioni kiinnittyi sohvapöytääsi ! Mistä se on ? Ja saako niitä toisen värisinä ? Meillä on Tunto design jalkalamppu olohuoneessa,kaksivärisenä, musta ja tammi. Tuo pöytä voisi sopia sen kaveriksi. :) Adele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, se on Tapiovaaran Trienna ja siitä löytyy aiemmasta postauksesta hieman paremmin kuvia. Tuota saa mm. valkoisena, tammen, koivun ja pähkinän värisenä. Se on kyllä kivan mallinen!

   Poista
  2. Kiitos tiedosta ! Googlattuani Tapiovaaraa löysin ovaalin mallisen pöydän jossa mustat jalat,se taitaa sopia meidän huusholliin vielä paremmin. :) Adele

   Poista
  3. No hyvä, että löysit ratkaisun! Tosiaan ainakin Vepsäläiseltä ja Artekilta löytyy Tapiovaaraa.

   Poista
 4. Voihan ihanat piiperoiset! Meillä toinen poju tykkää sovitella mun kultaisia hiiriballeriinoja ja talvella UGGeja jotka ulottuvat yli polveen hänelle :) Siinä on naurussa pitelemistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Uusi sukupolvi kenkäfriikkejä on siis kasvamassa, hyvä!

   Poista
 5. Ihania ja hauskoja kuvia:) Mikä jännä juttu siinä onkin, että lapset tykkäävät sovitella kenkiä?

  Itse "sisäänajoin" päivänä eräänä tässä kotosalla kaksia kenkiä. Tyttö totesi, että äiti hei, sä olet vaihtanut kengät. Höh, olet sä aika höpsö. Toisella sessiolla hänkin intoutui sovittelemaan minun kenkiäni. Sitten Tyttö kysyi, että äiti hei, eiks sulla mitään kenkiä, missä ei olis korkoa? Että tämmöisiä:D

  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aika söpöläisiä :) No teillä on ollut kunnon kenkähetki menossa - hauska kysymys :)

   Poista
 6. Minusta on hienoa, että lasten äiti on puhunut heille suomea! Meidän perhetuttujuen lapsia Ranskassa harmittaa nyt aikuisena kovasti se, ettei heidän äitinsä ole puhunut heille äidinkieltään ruotsia. Jotenkin vähän ihmetyttää, miksei ulkomailla asuva halua lastensa oppivan "ilmaiseksi" toisen kielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mahdollisuus on kyllä aika korvaamaton, joka kannattaa käyttää ja toteuttaa jos vain mahdollista.

   Poista
 7. Ihania kuvia! Kyllä naiset (pienetkin sellaiset) aina kengät löytävät :)

  VastaaPoista
 8. Mä niin kadehdin 2 kielisiä. Mulla olikin paljon ongelmia aikoinaan ruotsin kanssa koulussa ja päätin jo silloin meneväni ruotsinkielisen kanssa naimisiin, jotta edes lapset saavat tässä suhteessa paremmat lähtökohdat.
  Aina ei mene miten on suunniteltu, kun tuli se tavallinen supisuomalainen vastaan. Joka sitten osoittautuikin maailman parhaaksi.
  Ja alkoi se ruotsikin jossain vaiheessa sujumaan, mutta 2 kielisyys on kyllä sellainen rikkaus.

  Munkin poika aika usein lainailee mun kenkiä. Mä en noita korkokenkiä hirveesti harrastele, joten ei tarvi pelätä mitään nilkkaonnettomuuksia. On vaan hauska katsoa kun toinen hymyssä suin laittaa kengät jalkaan ja tulee näyttämään. Isän kengät onkin sellaiset monot ettei niillä montaa metriä voi ottaa,kun tulee pienelle hiki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kyllä rikkaus! No ehkä tuo ruotsi on helpompi opetella muuten, mutta hienosti ja pitkälle ajateltu :)
   Lainailua on siis liikkeellä ja se käy tarvittaessa siis treenistäkin.

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia!!!
  Mieheni sanoo, että mainitsemasi lainailu sekä "polte" ylipäätään kenkiin, laukkuihin, vaatteisiin, koruihin ym. on naisilla geeneissä, iästä riippumatta. Ehkä niin. Osuvin esimerkki meidän perheessämme on, kun 4-vuotias tyttäremme on ominut yhden LV-laukkuni jo ollessaan 2-vuotias; kyseessä on fuksianpunainen, vernis-pintainen pikkulaukku. Lähdin kerran ko. laukku kädessäni juhliin, ja lapsi huusi (ollessaan 2v) suoraa huutoa vartin, kun äiti vei "hänen" laukkunsa... Ei ollut kiva lähteä juhliin fiiliksellä, että oikeesti olisin vienyt lapseltani jotain hänelle kuuluvaa...

  Me ollaan mieheni kanssa ihan natiivisuomalaisia, ja siksi laitettiin tytär kielipäiväkotiin. Lapsi saa kieli- ja kulttuurikasvatusta ja ennen kaikkea pohjaa kansainvälisyyteen eri tavalla kuin vanhempansa aikoinaan. Hurjan tyytyväisiä ollaan oltu valintaamme, ennen kaikkea tytär.

  T: Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että tuo polte on geeneissä! :) Aika rajua omimista välillä, höh - tylsä tilanne...
   Tuo kielipäiväkoti on muuten oikein hyvä ratkaisu, mahtavaa!

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)