lauantai 24. elokuuta 2013

Makumatka creman alla

Esittelinkin jo tarkemmin Nespresso-keitintä, jonka sain yhteistyönä, mutta tässä vielä hieman lisää itse kahvista ja eri mauista näin lauantaiaamupäivään sopien.

Yleisesti lopputulokseen vaikuttaa eri kahvipapujen sekoitukset, paahtoaste ja jauhatus. Kahvin rakentamista voisi verrata varmasti vähän parfyymien kokoamiseen, täydellinen lopputulos vaatii tarkkuutta sekä monen aineosan onnistuneen yhdistämisen.

Vakiovalikoimaan kuuluu siis 16 erilaista Nespresso Grand Cru -kahvia, joilla jokaisella on oma ominaisuus tai 'luonteenpiirre'. Tarkemmat esittelyt löydät täältä.
Eri laatujen esittelyn ohessa löytyi myös hauskoja vinkkejä, miten voi harjoittaa aisteja tunnistamaan vaikka kukkaisuuden, hapokkuuden tai täyteläisyyden kahvista. Yksi helppo ja konkreettinen vinkki on ottaa kulaus kahvia suuhun pitäen nenästä kiinni, osa aromeista katoaa selvästi ja kun päästää irti huomaa ne entistä tarkemmin - makujen ja tuoksujen liitto.

Konseptia kritisoidaan usein siitä, että alumiinikapselit, joihin annokset pakataan, kuormittavat luontoa. 
Materiaaliksi on valittu alumiini sen takia, että se säilyttää parhaiten kaikki sadat aromit ja plussaa on se, että näin jauhatus pääsee kosketuksiin ilman kanssa vasta valmistushetkellä.
Suomesta löytyy jo 10 000 pienmetallin kierrätyspistettä, joihin käytetyt kapselit voi palauttaa vaikka kauppareissulla - tavoitteena on saada 75% kapseleista takaisin tänä vuonna. Alumiinin etu on myös se, että sitä voi kierrättää loputtomasti. Kannattaa siis kierrättää kapselit!


Grand Cru -makukartasto.

Maistuisiko vaikka täyteläinen Volluto Etelä-Amerikasta, mausteinen ja vahva espresso Indriya Etelä-Intiasta tai raikkaan sitruksinen Cosi Itä-Afrikasta?

On myös kiinnostavaa päästä testaamaan tilaamista Nespresso Clubista. Sieltä saa kätevästi päivitettyä valikoimaa ja tarvittaessa myös vinkkejä. Palvelulle löytyy myös mobiilisovellus, joten varastojen täydennys ei voisi olla vaivattomampaa. Toivotaan myös, että Helsinkiin tulisi pian oma Nespresso-myymälä. Odotan myös mielenkiinnolla mahdollisia kausimakuja, jo vakituiseen valikoimaan päässeet Variations Vanilio, Ciocattino ja Caramelito ainakin nousivat listani kärkeen ja niitä pitäisi itseasiassa tilata jo lisää.


Ihanaa lauantaita!


9 kommenttia:

 1. Entä sitten, kun noita kapseleita ei enää saa ostettua? Jos niitä ei ostetakaan enää tarpeeksi, niin tuskin niiden valmistusta jatketaan. Mitä sillä laitteella tekee sitten? Kuormittaahan se itse laitekin luontoa valtavasti... Jotenkin nimittäin tuntuu, että koko laite on pelkkää hetken huumaa. Pelkkää blogimainosta.
  Perus-moccamasterissa voi olla varma, etteivät suodatinpussit ja kahvinporot tästä maailmasta lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nespressoja on ollut maailmalla jo vuosia, eli ei ihan hetken huumasta ole kyse.
   Omasta mielestäni taas tuo 75% takaisinsaantitavoite kuulosta täysin epärealistiselta...

   Poista
  2. Niin tämä kapselikonsepti on lanseerattu 25 vuotta sitten, mutta nyt se on saatu ravintoloista ja yrityksien tiloista myös kotikäyttöön viime vuosina, joten en usko tosiaan, että nuo katoavat ihan heti. Ja plussaa on se, että kapseleita voi tilata netistä, vaikka omassa kaupungissa tai maassa ei olisikaan myymälää.

   Ja tuo kierrätyshän on meistä käyttäjistä kiinni, joten pitää vain huolehtia, että ei ainakaan itse ole se heikoin lenkki.
   Samalla nuo tulee lajiteltua kun bio ja muutkin roskat. Toivottavasti saataisiin pian energiajae myös kotitalouksiin!

   Poista
 2. Hei! Löysin blogisi viime talvena ja jäin heti "koukkuun". Kuvasi ovat hienoja ja erityisesti miellyttää, että postausten aiheet ovat niin vaihtelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi :) Hauska 'tavata' ja kiva kuulla, että olet viihtynyt mukana! Joo, variaatiota näkäjään on Fendi-tuoksujen tilaisuudesta - Muumimaailmaan.. ;) Ihanaa viikonloppua ja laita toki kommenttejakin, jos siltä tuntuu!

   Poista
 3. Keski-Euroopassa on jo vuosia ollut olemassa liikkeitä jotka ovat erikoistuneet pelkkiin eri merkkisiin kahvikapseleihin, joten ei luulisi markkinoilta enää katoavan :)

  Itse pidän Dolce Gusto-laitteesta koska pidän "starbucksimaisista" kahvijuomista ja sillä saa suoraan myös kylmät juomat kuten sitruunajääteetä ja jää-cappuccinoa, ja koska sen kapseleita saa kaikista ruokakaupoista. Voisin tosiaan myös harkita Nespressoa siihen rinnalle jos kapseleiden saatavuus helpottuisi.

  -L-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nuo kapselit taitavat tosiaan olla aika yleisiä muualla maailmassa ja liikkeet käsittääkseni myös aika upeita! Toivotaan, että pian Suomessakin olisi oma Nespresso-myymälä!
   Tuollakin laitteella saa ainakin kylmää maitovaahtoa, mutta en ole vielä ehtinyt testaamaan ominaisuutta - varsinkin kesää ajatellen se kuulostaa aika kivalta. Hyvä tietää, että Gustokin on palvellut hyvin!

   Poista
 4. Kapseleita saa tuhansia eri makuja, merkkejä, kokoja nettikaupoista. Voikin perustaa kavereiden kanssa ringin ja tilaa vuoden napit kerralla.

  Kierrätyskin on helppoa, ihan sen takia koska nämä ovat pieniä kappaleita. Esim itse tuskailin tuoreena äitinä lasipurkkien määrää mitä vauva-ruuasta tuli. Ihan unohtui sellainen puoli että vauvapurkit vasta ovat pieniä ja yhden laatikon kun roskiksesta sille uhrasin, kesti täyttö muutaman kuukauden. Nyt samaan kasaan menevät paristot ja lasipurkit ja käyn satsin tyhjentämässä n kerran vuodessa, kun esim menemme autolla Selloon. Kuvittelis että tälläistä minikokoisten kapseleiden kierrättäminen ei kovin paljoa vaatis keneltäkään. Sen se vaatii että homman aloittaa. Ja siinä jokainen voi katsoa vaan peiliin.

  2 v sitten oli saksalainen ystäväni käymässä meillä ja hän sanoi heillä on ollut nämä jo vuosikausia. Ensimmäinen ystäväpiiristä hommasi jonkun merkin aika lailla 4 v sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että näitä tulee viimein tänne Pohjolaankin! Nämä ovat kyllä herkullisia ja ihanan vaivattomia.
   Ja joo, tuo kierrätys ei kyllä ole iso vaiva.

   Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)