lauantai 24. elokuuta 2013

Käy Muumilaaksoon...

Pääsin töiden puolesta tekemään hauskan perjantairetken Naantaliin ja samalla tuli käytyä Muumimaailmassa. Sää sattui olemaan ihana, vai eikö se aina ole Naantalissa? Käy kanssani Muumilaaksoon, edellisestä kerrasta itselläni onkin aikaa ehkä parikymmentä vuotta...


Muumikirjat ja Muumilaakson tarinoita -tv-jaksot ovat klassikoita ja niitä on tullut pienenä luettua ja katsottua moneen kertaan, joskus on ihan nostalgista jäädä katsomaan noita jaksoja ja jos kaipaan tietynlaista luettavaa tai fiilistä, niin saatan kaivaa Taikatalven ja nauttia Tove Janssonin kuvailusta. Tässä hyvä esimerkki kirjasta:

"Kellarin uunissa paloi hiljalleen turvetta tavattomat määrät. Kuu kurkisti sisään ikkunasta ja paistoi valkeille talvipäällisille ja kristallikruunuun, joka oli verhottu tyllillä. Ja salongissa, talon suurimman kaakeliuunin ympärillä, nukkui muumiperhe pitkää talviunta." 

Joten mikäs siinä on käydä vähän fiilistelemässä 'tuttuja' paikkoja :)


Satupolku.

Saaren maisemissa ei ole kyllä valittamista.

Tuttu uimahuone.

Drontti Edvard

Muumilaiva


Välillä pitää muistaa tähystää, vai mitä Norppa?


Tuutikki

The one and only.

Iloisia jälleennäkemisiä.

Stripe a pose, huomaa Muumimamman Peekaboo-laukku ;)

Hss, Muumien esi-isä nukkuu täällä.

Öljylamppu

Muumimamman legendaarinen keittiö.

Ja nam, hillokellari!


Nuuskamuikkusen leiri.

Muumilaakson posti.




Muumimaailma on ihan Naantalin vanhan kaupungin vieressä, joten oli ihanaa päästä samalla katsomaan myös sen kauniita puutaloja ja katuja.

Naantalin harmaakivikirkko on kyllä kaunis.


Vielä ehti nauttimaan myös kauniista satamasta ja kesäisestä ilmasta - Naantali parhaimmillaan.



Pitihän sitä nauttia lasi roséta ja vain nauttia maisemista.


Tässä vähän tunnelmia Naantalin vanhasta kaupungista. Näin arkipäivänä elokuussa kaupunki on hiljentynyt jo kesävieraista ja kaduilla oli vähintäänkin rauhallista, mutta miten ihana tunnelma ja niin kaunista!


Söpöjä sisäpihoja.



Pieniä puutaloja.


Hiljaista?

Samalla reissulla pääsi myös pyörähtämään Turun vakiopaikoissa Café Artissa ja Sisustuksen Koodissa sekä näkemään tuttuja. Oletko muuten käynyt jo kurkistamassa miltä Monan uudessa kodissa Costumen-sivuilla näyttää?


Ja tänään on vasta lauantai, vaikka eilinen tuntui jo ihan vapaapäivältä... Ihanaa!

Tässä vielä tunnelmaan sopien tuo legendaarinen Muumilaakson tarinoita -intro.



31 kommenttia:

  1. Olipa tuttuja paikkoja ja hyviä kuvia olit napsinut. Meidän kuopuksen kohokohta oli kesällä Muumimaailma. :) Olisi kyllä joskus kiva käydä uudestaan Naantalissa, vaikutti ihanalta paikalta. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitihän sitä ikuistaa myös noita paikkoja :) En ihmettele, että tuo oli mieluinen paikka lapsille! Joo, pitäisi kyllä viettää vaikka yö Naantalissa ensi kesänä, niin pääsisi paremmin tunnelmaan - ihana paikka. Ja toivottavasti sinulla on jo parempi mieli kaikista hölmöistä keskusteluista huolimatta..

      Poista
  2. Oli kiva nähdä pikaisesti ihana Mikko <3 <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että ehdit kahville! :) Nähdään taas pian!

      Poista
  3. Vanhoja tuttuja kotikulmia! ;) Pian menen sinne taas uudestaan. :D

    VastaaPoista
  4. Voi ihania muumeja! <3 Ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa! En oo koskaan käynyt, mutta tällänen ikuinen viis vee kolmekymppinenkin varmaan viihtyisi tuolla. Puhuuko nuo hahmot muuten mitään vierailijoille?
    Ja upeita kuvia Naantalin kaupungin idyllistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitää sitä välillä vähän herätellä lapsenmielisyyttäkin... Tekee ihan hyvää :)
      Hahmot eivät puhu, muuta kuin teatterilavalla nauhalta. Voisi särkyä muuten monen mielikuvat... ;)
      Naantali oli kyllä kaunis - mahtavaa, että ehdin piipahtamaan sielläkin!

      Poista
    2. Ai korjaan muuten vähän sanomisiani - toki esim. pikku Myy ja Viljionkka puhuivat, mutta Muumit tai Nipsu eivät.

      Poista
  6. Okei, pakko päästä tuonne :D Ihania kuvia olet saanut Muumilaaksosta! Ja Naantalista yleensäkin, en ole sielläkään koskaan käynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vink vink - tuolla on vietetty kuulemma monen japanilaisen häät tänäkin kesänä - IHAN oikeasti ja tosissaan.
      Kannattaa ehdottomasti suunnata tuonne vaikka ensi kesänä - pitää itsekin mennä uudestaan, kun on päässyt nyt vauhtiin.

      Poista
  7. Jokainen ikä on sopiva ikä tykätä Muumeista! ;)
    Yksi ihan mun lempparipaikoista on aina ollut Tampereen Muumilaakso, Muumimaailmassa en ole käynyt (vielä).
    Oli tarkoitus mennä puolivuotiaan tyttären kanssa tällä viikolla Muumeja katsomaan, mutta päädyttiinkin Viking Gracen lisäksi Nauvoon ja maatilamatkailuun, kun oltiin vain pari yötä reissussa.
    Ens kesänä sit Muumimaailmaan, kun perheen pieninkin ymmärtää sen päälle enemmän ;).

    PS: On pitänyt kommentoida jo monta kertaa aiemmin: Pidän todella, todella paljon blogistasi!
    Ihanaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Muumit rocks :) Voi vitsi minua harmittaa, että en käynyt kesäretken yhteydessä Tampereen Muumilaaksossa! Näin vielä kyltinkin... Pitää siis mennä Tampereelle uudestaan nyt syksyllä :)
      Niin olisi voinut mennä pikkuiselta vielä vähän ohi tuo. Ja kyllä Nauvokin on ihana, kivoja kuvia!
      Kiitos kommentista ja hauska kuulla - you made my day :) Kiitos!

      Poista
  8. Öö. Sain joskus vuosia sitten "tosi hyvän idean" haluta Muumimaailmaan ja sehän oli aivan kamala paikka. Lapsihelvetti, jonne en lähtisi edes lasten kanssa. :D Joo, tykkään Muumeista, mutta tonne mua ei sais enää mitenkään. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Meillä ajoitus oli kiva siitä, että sesonki on jo ohi ja tuolla sai kierrellä ihan rauhassa. Elämys voi olla infernaalinen kesän parhaimpina päivinä ;) No, hyvä paikka hengitysharjoituksille, OM...

      Poista
  9. Näytätpä söötiltä kipparoimassa! Naantali oli oikein kaunis kesällä. Muumit sen sijaan... en ole koskaan niille lämmennyt. Anna-Leena Härköstä lainaten ne ovat minusta epäilyttäviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan pakko ikuistaa tuo :) Vai epäilyttäviä... Pukeuden seuraavalla kerralla Muumpeikon pukuun, kun nähdään ;) Tai - siinä teema pikkujouluihin! :)

      Poista
  10. Voi vitsit, pitäisi kai joskus mennä katsoon Muumimaailmaan :) niin kivoja kuvia.

    Oli tosi mukava kun piipahdit moikkailemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäkää virkistyspäivä ja menkää sinne ;) Naantaliin pitäisi kyllä ehdottomasti mennä paremmalla ajalla!
      Kiva, että olit paikalla - oli hauska jutella. Laita viestiä, kun olet Helsingissä!

      Poista
  11. Oi miten kiva postaus! Mullakin edellisestä Muumimaailma-visiitistä ja samalla myös Naantali-kynnistä on se parisenkymmentä vuotta. Naantaliin olisi nyt kesällä tehnyt mieli, mutta se taitaa jäädä ensi kesälle. Mutta onpahan valmiita suunnitelmia sitten ensi vuodeksikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli sama juttu! Kiva, että tuli nyt viimein käytyä - vielä viime metreillä kesää. Naantali on itselläkin ehdottomasti uudestaan listalla ensi kesänä.

      Poista
  12. Olipa Naantali kaunis! Hassua, etten ole siellä koskaan käynyt, vaikka Turun seutu saaristoineen on muuten hyvinkin tuttua aluetta. Mutta pääsinpä nyt sentään näin virtuaalisesti, eli kiitos reissuta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on tosi kaunis paikka, ihania katuja ja puutaloja. Minäkin jotekin ajattelin, että Naantali on 'kaukana' tai oman reissun päässä, mutta sehän on ihan kivenheitto Turusta.

      Poista
  13. Voi, Muumimaailma on ihana! Kävin siellä viimeksi alle 10-vuotiaana, mutta silti jotain muistoja nousi mieleen kun katselin kuvia. Pikku Myy oli ainakin aika pahanilkinen otus, ja häneen aika tavalla samaistuin... :)

    Myös Naantalin vanha kaupunki kuuluu ehdottomiin lempipaikkoihini Suomessa. Parasta on iltahämärissä pienillä poluilla vaeltelu, ja ravintolaelämyksetkin ovat tähän mennessä olleet aika nappeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hauskaa, jos muistot nousivat näistä kuvista. Pikku Myy ei ole ollenkaan paha verrokki, ihan hyväntahtoinen kuitenkin, vaikka kipakka tarmonpesä onkin :)

      Ooh, tuon takia pitäisi ehdottomasti jäädä yöksi, niin saisi fiilistellä siellä rauhassa illalla. Ensi kesänä siis!

      Poista
  14. Täällä kirjoittaa äiti, joka on aiheuttanut lapselleen nyt trauman. Tämä kesä oli ensimmäinen jolloin ei käyty Muumi-maailmassa. Ollaan ihan vauvasta asti käyty ja tänä vuonna jotenkin vaan meni ohi.

    Joka kerta on Muumimaailmassa ollut myös japanilaisia turisteja ja niitä on ihana katsoa. Kuitenkin Muumimaailma on vanha paikka ja youtubesta taatusti pätkiä löytyy. Mutta heidän ihastusta on tosi kiva katsoa. Katukuvassa jos ovat kartan kanssa, voi helposti mennä kysymään oletteko menossa Muumimaailmaan. Niin mekin, seuratkaa meitä, löydätte perille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitten vierailu maistuu ensi vuonna ihan toiselle - ihan kuin olisitte ensimmäistä kertaa! Ja voittehan tehdä kompromissin ja mennä Taikatalveen ;)
      Joo, hauskaa minkälainen elämys tuo on heille(kin). Vaikka en yhtään ihmettele, on Muumilaakson paikat vain niin kodikkaita ja ainutlaatuisia. Söpöä tuo 'seuratkaa meitä, löydätte perille' :)

      Poista
  15. Home, sweet home <3 Noilla kaduilla ja kujilla on niin monet (tuhannet) kerrat juostu kilpaa, leikitty piilosta ja kirkonrottaa, hypitty narua, laskettu pulkalla...ja tosiaan näihin aikoihin Naantali on parhaimmillaan, pahin sesonki on ohi ja säät kuitenkin vielä kesäiset. Eipä siinä, että se olis muina vuodenaikoina vähemmän viehättävä paikka - talvipäivinä ja varsinkin -iltoina vanhakaupunki on myös järisyttävän kaunis! Ei vaan voi riittävästi ihkutella. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, miten idyllisen ja kodikkaan kuuloista! Kyllä tuolla kelpaa tehdä ja nauttia lapsena, toki aikuisenakin. :) Ihana ja kaunis paikka!

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)